loader

Glavni

Akne

Čepići Dalatsin tijekom trudnoće

Ovaj unos objavila je Lyubava // 24. travnja 2012

38.850 pregleda

Djevojke sa mnom koje su sada 12,4 tjedna prošle testove pronašle su gardnerelu, u cijepljenju bakterija lakto i bifido manje od 10 * 2 stupnja. U GI je uzet mrlja od 4-9 leukocita (ali zapravo ne vjerujem u GI testove, nisam to platila). Žuto pražnjenje neugodno sa svrbežom. Stalno se prskam epigenima, ali to ne pomaže. ZhK je rekao da ako ništa nije potrebno ako se ne mučite, ako smetate ili geksikonu ili betadinu 7 dana, a zatim svijeće acilaktom 10 dana. Otišla sam kod plaćenog ginekologa, propisala je 3 svijeće za dalacin, a zatim zalain 1 svijeću (od drozda), acilakt je rekao ne, uzrokuje drozd, laktobacile samo pijte. Pitao sam plaćenog o tome što je lakše, o istom betadinu i heksikonu, teržinu, fluomizidu i vaginormu s rečeno da su svi osušeni? @ # $% & I treba ih umetati dugo, i što manje to bolje, ali da bi bili učinkoviti bilo je, ali o vaginormu je rekla da uzrokuje drozd.

Čitala sam o svim tim lijekovima, o geksikonu općenito vrlo loše recenzije, i probala sam ga prije trudnoće, nije mi pomoglo, betadin može biti samo do 12 tjedana, ali pišu bolje da ga uopće ne koriste, jer jod se apsorbira, ali o dalacinu (antibiotiku) nema gotovo ništa, očito nikome nije propisan, iako upute kažu da je dopušten u 2. i 3. tromjesečju ako je potrebno? Zalain ako je potencijalna korist za majku veća od potencijalnog rizika za fetus (sigurnost lijeka u trudnica nije posebno proučavana). Može li antibiotik biti dostupan sa 12,4 tjedna? Djevojke mi govore što je bolje primijeniti, tko je što probao i koristio? Kome je što propisano?

djevojke šokirana sam (

Da, da, imam i doktora na LCD-u putem telefona. Rekla je isto, a iznenadila se i kako me tamo "tretiraju"%)

pimafucin? postoje i tablete - mogu ih koristiti i trudnice. za složeni utjecaj.

autore, pitajte liječnika, samo je pimafucin puno skuplji, možda nije u bolnici i sami ga možete kupiti?

Molimo objasnite zašto je gardeneloza opasna za žene i muškarce; je li moguće oporaviti se od toga; je li ova bolest spolno prenosljiva bolest, na koje načine je možete dobiti??

Gardnereloza nije spolna bolest, nije spolno prenosiva, nije zaražena. Njegov je točan naziv bakterijska vaginoza, sinonim za disbiozu rodnice. Razlog njegove pojave je promjena uvjeta, što dovodi do smrti mliječnih bakterija koje inače žive u rodnici, te razmnožavanja gardnerele i drugih bakterija, koje bi u pravilu trebale biti vrlo male. Promjene u uvjetima mogu biti uzrokovane smanjenjem imuniteta, nezdravom prehranom (nedostatak mliječnih proizvoda u hrani), teškim sintetičkim donjim rubljem ili upotrebom podstava za gaćice (to ometa pristup kisiku, au okruženju bez kisika dobre bakterije umiru, a loše bakterije se množe), uzimanje antibiotika.

Gardnereloza se liječi antibitoticima. umnožene bakterije moraju biti ubijene, ali ako se sačuvaju glavni razlozi za njegov razvoj, to se može ponoviti. Tijekom liječenja ne trebate koristiti kondom, ne trebate provjeravati partnera, ne treba ga liječiti.

Sva se ta pravila odnose na istinsku bakterijsku vaginozu. Ako u razmazu još uvijek postoje znakovi infekcije (povećani leukociti, gljivice), onda naravno morate slijediti opća pravila za liječenje infekcija (liječiti oboje kondomom), uz dodatak sredstava protiv gardnereloze.

Dijagnoza i kontrola učinkovitosti liječenja temelji se na pritužbama (bijelo-sivi iscjedak s mirisom) i redovnom razmazu. U njemu se nalazi mali štapić, koki, ključne stanice s malim brojem leukocita. Ovo je bakterijska vaginoza. Sukladno tome, nestanak ovih znakova i kolonizacija normalnog Dederleinovog štapa znak je zacjeljivanja..

Lijekovi odabrani za liječenje vaginoze su metronidazol (trihopolum) i klindamicin (dalacin). Treba ih primijeniti interno i lokalno (u obliku čepića ili kreme).


[a url = http: //www.mariamm.ru/faq.cgi? id = 1 & tid = 480] odavde [/ a]
Ali onda se ispostavlja da ni metronidazol ni klindamicin nisu antibiotici. %)

kad je bilo. također za vrijeme B.

Upravljanje trudnoćom i liječenje gardnereloze

Cilj liječenja bakterijske vaginoze je vratiti normalan sastav vaginalne mikroflore i ukloniti simptome bolesti, a ne potpuno uništiti gardnerelu. U ne-trudnih žena liječenje se vrši samo ako su prisutni simptomi. Budući da je prisutnost bakterijske vaginoze tijekom trudnoće povezana s visokim rizikom od komplikacija, trudnicama je potrebno liječenje čak i ako su asimptomatske, osobito ako postoji prijetnja od preranog poroda.
Za liječenje bakterijske vaginoze u trudnica najčešće se koriste metronidazol (Trichopolum, Klion, Metrogyl) ili Ornidazol (Tiberal). Brojne studije nisu otkrile teratogene učinke (sposobnost izazivanja malformacija) ovih lijekova na fetus, međutim, zbog mogućih negativnih učinaka, oni se ne koriste u prvom tromjesečju trudnoće. Liječenje se obično provodi nakon 20 tjedana trudnoće. Paralelno s unutarnjim uzimanjem tableta, lokalno se propisuju pripravci METRONIDAZOLE, u obliku vaginalnih tableta. Lijekovi na bazi klindamicina (dalacin) mogu se koristiti i tijekom trudnoće nakon 20 tjedana oralno, ali vaginalne kreme s klindamicinom obično se ne propisuju, jer postoje dokazi o povećanju broja prijevremenih poroda kada se koriste ti oblici. Antibakterijska terapija, ako je potrebno, nadopunjuje se upotrebom imunokorektora (kipferon, viferon), antialergijskih lijekova, uzimajući u obzir kontraindikacije zbog trudnoće.
Liječenje spolnih partnera nije potrebno, jer to ne utječe na uspjeh liječenja i učestalost ponavljanja bolesti u trudnica. Antibakterijski lijekovi samo ubijaju gardnerelu, ali ne stvaraju uvjete za obnavljanje normalnog sadržaja bakterija mliječne kiseline. Stoga se često nakon liječenja javlja vaginalna kandidijaza (drozd), osim toga, čak i nakon liječenja, u bilo kojoj fazi trudnoće, simptomi bakterijske vaginoze mogu se ponoviti. Stoga je tri do četiri tjedna nakon liječenja potrebno proći kontrolno ispitivanje sastava vaginalne mikroflore. Ako testovi ne otkriju gardnerelu ili kandidu, tada se propisuju lijekovi koji obnavljaju normalnu mikrofloru rodnice (acilakt, laktobakterin, bifidin).
Za cijelo vrijeme liječenja potrebno je češće jesti fermentirane mliječne proizvode obogaćene živim kulturama bakterija, kao i proizvode koji sadrže gruba dijetalna vlakna.

Općenito, ponovno pokrenite analizu, mogu biti potpuno različiti rezultati. I ne brinite, inače je i beba nervozna, sve će biti u redu.

Da, već sam pitao za druge lijekove! odgovara da će to možda biti moguće do 20 tjedana, možda postoje i druge metode, ali on ne propisuje i ne kaže da će to pomoći u mom slučaju%)


Da. i tako sva 4 puta dok sam razgovarao s njim.. isprva je DOSA izazvala sumnju. tada je priča o% već bila iskrivljena)

"Dalatsin", svijeće: upute za uporabu, sastav, indikacije i kontraindikacije

Bakterijska vaginoza izuzetno je neugodna bolest koju prati mnoštvo neugodnih simptoma, uključujući obilno iscjedak, svrbež i karakterističan miris. Nakon otkrivanja potrebno je odmah započeti liječenje patologije kako bi se spriječio razvoj komplikacija. Na farmaceutskom tržištu možete pronaći mnogo lijekova koji u kratkom vremenu mogu spasiti ženu od ove neugodne bolesti. Ali koju odabrati?

Učinkovite svijeće "Dalatsin" popularne su među pacijentima. Upute za uporabu ovog lijeka bit će razmotrene u članku. Reći ćemo vam više o sastavu i obliku oslobađanja, glavnim indikacijama i kontraindikacijama, kao i o analogima lijeka i pregledima pacijenata koji su već liječeni ovim čepićima.

Oblik i sastav izdanja

Čepići Dalatsin su vaginalni. Oni su u obliku torpeda pa se mogu umetnuti brzo i bezbolno. Prilično su tvrde i guste, a površina im je apsolutno glatka. Čepići su bijele boje. Nemaju izražen miris.

Aktivni sastojak lijeka je antibiotik klindamicin u obliku fosfata, koji spada u skupinu linkozamida. Jedna supozitorija sadrži 100 mg ove komponente. Također, ovaj lijek sadrži čvrstu masnoću kao pomoćnu komponentu. Radi udobnosti pacijenata, svijeće su unaprijed spakirane u trake izrađene od laminirane folije. Svaka od njih sadrži 3 čepića. Trake su same upakirane u kartonske kutije, u kojima se prodaju u ljekarni. U kompletu s njima možete kupiti i aplikator za prikladno uvođenje čepića u rodnicu. Trošak jednog paketa kreće se od 750 rubalja. Točna cijena ovisit će o regiji kupnje. Rok trajanja lijeka je 3 godine. Spremite ove svijeće na hladnom mjestu, ali zamrzavanje je strogo zabranjeno..

Glavne indikacije za uporabu svijeća "Dalatsin"

Ovaj lijek je antibakterijski. Pripada skupini linkozamida, koji se koriste isključivo za lokalnu primjenu. Ove se čepiće preporučuju samo za liječenje bakterijske vaginoze. Ova se zarazna bolest javlja kada ženskom tijelu nedostaje laktoflora, a zamjenjuju je patogene bakterije. Da bi ih se riješili, liječnici propisuju ovaj lijek..

Imaju li Dalatsin čepići indikacije za uporabu koje nisu povezane s bakterijskom vaginozom? Ne, ne preporučuje se uporaba čepića za druge patologije, jer tijelo može razviti otpornost na bakterije. I u budućnosti, lijek može biti neučinkovit. U ljekarnama se svijeće mogu kupiti samo na recept od liječnika koji liječi, pa ga prije početka terapije trebate kontaktirati za savjet. Samovoljno i nekontrolirano liječenje može pogoršati tijek patologije.

Tko se ne bi trebao služiti svijećama?

Ovaj je lijek siguran i učinkovit, ali ne mogu ga koristiti svi pacijenti. Upute za svijeće "Dalatsin" sadrže popis kontraindikacija za koje se ne smiju koristiti. Prije svega, ne preporučuje se korištenje čepića za maloljetne djevojke. Nisu postojala dovoljno cjelovita ispitivanja lijeka, pa liječnici nemaju podataka o učinku aktivne tvari na rastuće tijelo djevojčica. Stoga trebaju odabrati nježnije proizvode koji odgovaraju njihovoj dobi..

Uz to, čepići se ne smiju koristiti za one pacijente koji pate od preosjetljivosti na klindamicin ili druge sastojke koji čine čepiće. U ovom slučaju, njihovo uzimanje može izazvati alergijske reakcije..

Kolitis povezan s antibioticima još je jedna kontraindikacija u kojoj će pacijent morati odabrati drugi lijek. Ovo je naziv zarazne upale debelog crijeva. Ova se patologija pojavljuje nakon uzimanja antibakterijskih lijekova, uključujući one koji sadrže klindamicin, pa će uporaba čepića samo pogoršati žensko stanje.

Svijeće "Dalatsin": upute za uporabu

Tipično, liječnici slijede standardni režim liječenja prilikom propisivanja doziranja. Jedno pakiranje sadrži 3 čepića, koji su dovoljni za potpuno izlječenje bakterijske vaginoze. Dakle, terapijski tečaj obično traje samo 3 dana. Čepići se moraju umetnuti u rodnicu nakon temeljitog čišćenja od karakterističnih bijelih ugrušaka. Svijeće je najbolje koristiti prije spavanja..

Kako pravilno administrirati čepiće? U ljekarni pacijenti mogu kupiti paket koji sadrži poseban aplikator koji olakšava primjenu. Prvo morate ukloniti svijeću od folije čistim rukama. Tada se njegov ravni kraj mora staviti u rupu aplikatora. Radi lakšeg uvoda, žena bi trebala ležati na leđima s koljenima podignutim do trbuha. U tom položaju, slobodnom rukom, pacijent duboko uvodi aplikator u rodnicu. Istodobno ga trebate držati za rebrasti kraj. Zatim trebate polako pritisnuti poseban klip, koji će gurnuti svijeću duboko u rodnicu. Tada se aplikator može ukloniti. Prije sljedeće uporabe, preporuča se temeljito ga oprati u sapunici, isprati toplom vodom i ostaviti da se potpuno osuši.

Po želji možete ući u čepić bez upotrebe aplikatora. Zbog toga žena također leži na leđima, pritiskajući koljena na prsa. Zatim, pomoću srednjeg prsta, čepić morate umetnuti što je moguće dublje u rodnicu..

Moguće nuspojave

Liječenje svijećama "Dalatsin", u pravilu, pacijenti prilično lako podnose. Stoga se žene rijetko žale na neugodne nuspojave. Međutim, u rijetkim slučajevima se pojavljuju. Ako se osjećate gore, trebali biste potražiti savjet liječnika. Možda neće trebati otkazati liječenje, ali u nekim će se slučajevima lijek morati zamijeniti.

Često se pacijenti žale na sljedeće nuspojave:

 • jake glavobolje;
 • nelagoda u trbuhu i proljev, kao i mučnina, koja se može pretvoriti u povraćanje;
 • koža počinje loše svrbjeti, pojavljuju se osip i crvenilo;
 • pijelonefritis i disurija iz genitourinarnog sustava - ti se simptomi javljaju samo u rijetkim slučajevima;
 • menstrualne nepravilnosti;
 • pojava vaginalnih infekcija i nekarakteristični iscjedak iz rodnice, također može početi boljeti.

Također, žene mogu osjećati nelagodu u području primjene lijekova. Pacijenti koji nemaju redoviti spolni život u pravilu se žale na njih. U tom se slučaju žale na pojavu boli na mjestu injekcije, kao i na svrbež, oticanje i crvenilo..

Moguće predoziranje i njegovo liječenje

U pravilu, ako upotrebljavate svijeće "Dalatsin" jednu dnevno, tada sigurno neće doći do predoziranja. Međutim, u izoliranim slučajevima moguća je apsorpcija klindamicina, što može izazvati neke sustavne reakcije. U tom se slučaju pacijenti mogu žaliti na teški proljev. Takvi neugodni simptomi u pravilu nestaju sami od sebe nakon završetka prijema. Ali ako se vaše stanje pogorša, onda je bolje potražiti pomoć od stručnjaka. Propisat će simptomatsku i potpornu terapiju koja će olakšati bolesnikovo stanje dok se lijek ne izluči iz tijela. Ako se istodobno slučajno primijeni više supozitorija, također se trebate obratiti liječniku.

Primjena tijekom trudnoće i dojenja

Često se tijekom trudnoće razvija bakterijska vaginoza. Kako biste spriječili pojavu komplikacija, potrebno je odmah započeti liječenje. Liječnici su ustanovili da uporaba čepića Dalatsin u drugom i trećem tromjesečju trudnoće nema negativan učinak na rastući fetus. U pravilu se u ovom trenutku propisuje ako su moguće koristi od čepića veće od rizika od komplikacija. Studije koje pokazuju učinak aktivne tvari na fetus tijekom prvog tromjesečja nisu provedene, stoga liječnici ne preporučuju, bez hitne potrebe da se ovaj lijek propiše trudnicama koje su u ranoj fazi..

Također, nema podataka o tome izlučuje li se klindamicin u majčino mlijeko ako žena vaginalno ulazi u čepiće. Kako ne bi naštetili djetetu, preporuča se napustiti dojenje tijekom liječenja, prenoseći dijete na umjetnu adaptiranu smjesu.

Posebne upute koje treba pročitati prije početka liječenja

Prije početka terapije svijećama "Dalatsin", preporuča se temeljiti pregled kako bi se isključila prisutnost vulvovaginitisa kod pacijenta. Tijekom uzimanja čepića treba isključiti moguće spolne odnose. Također morate napustiti uvođenje tampona i tuširanje. Ne preporučuje se uporaba čepića tijekom menstruacije, jer se učinkovitost liječenja u ovom trenutku može smanjiti. Stoga prvo trebate pričekati njihov potpuni završetak..

Analozi lijeka

Nažalost, ne postoji univerzalni antibakterijski lijek koji pomaže svim ženama. Tjelesna reakcija na uvođenje čepića uvijek je individualna, stoga ove čepiće možda neće raditi kod nekih pacijenata. U tom slučaju, liječnik mora odabrati lijek za njih sa sličnim načelom djelovanja. Ne preporučuje se samostalna zamjena jednog lijeka drugim, jer svaki od njih ima svoje kontraindikacije. Navedimo najpopularnije analoge svijeća "Dalatsin":

 • "Clindacin";
 • Klindamicin;
 • "Klindovit";
 • "Zerkalin" i neki drugi.

Pozitivne kritike

Mnogi pacijenti radije čitaju kritike drugih ljudi koji su se već liječili ovim lijekom kako bi shvatili je li ovaj lijek pravi za njih. Vrijedno je napomenuti da su recenzije o svijećama Dalatsin najčešće pozitivne, iako su neke žene bile nezadovoljne njihovom uporabom. Tipično, pacijenti hvale lijek zbog njegove učinkovitosti. Za tri dana prijema možete se u potpunosti riješiti bakterijske vaginoze. U ovom slučaju, lijek obično ne uzrokuje nuspojave. Žene u kritikama također preporučuju upotrebu aplikatora, jer je puno prikladnije njime umetati svijeće u rodnicu..

Negativne kritike

Nažalost, ovaj lijek nekim ženama nije pomogao. Nakon terapije nisu se mogli riješiti bakterijske vaginoze, pa su morali odabrati drugi lijek za sebe. Drugi su pacijenti u pregledima naznačili da su nakon uvođenja čepića imali jaku glavobolju, sirast iscjedak iz rodnice. Također su primijetili da im pada krvni tlak. Uz to, pacijentima se nije svidjela visoka cijena lijeka. Za 3 svijeće s aplikatorom morat ćete platiti najmanje 750 rubalja.

U ovom smo članku detaljno ispitali upute i preglede o svijećama "Dalatsin". Dakle, možemo reći da je ovo učinkovit lijek koji se u kratkom vremenu može nositi s bakterijskom vaginozom. Međutim, njegov glavni nedostatak je visoka cijena..

Dalacin za bakterijsku vaginozu

Bila je drozd, liječila je, ali krenula je iznova. Položen bris, liječnik je predložio bakterijsku vaginozu. Propisana krema za rodnicu Dalatsin tijekom 3 dana. Je li štetno u 20-21 tjednu trudnoće?

Moderatorima - duplicirano u Zdravlju žena, molim vas da još ne brišete temu odatle.

Propisali su mi ga i zbog vaginoze tijekom 6 dana, ali konkretno za drozd propisali su mi klotrimazol
Kupio sam domaći s istom tvari, nazvanim Clindacin, dvostruko jeftiniji)

Čini se da nije štetno

Većina nuspojava javlja se kada se uzima oralno, unutra tijekom trudnoće nije propisana, samo lokalno.

Pri uzimanju bilo kakvih antibiotika, uvjetno patogene bakterije mogu se razmnožavati, potrebno je obnoviti floru nakon tretmana - kako bi se naselile dobre bakterije,

ali gdje ste čitali o endometriozi? daj mi link

Podijeli sa prijateljima

Poznate osobe u trendu

Eva.Ru

Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje iskustva i poboljšanje performansi stranice. Onemogućavanje kolačića može dovesti do problema s web stranicom. Nastavkom pregledavanja web mjesta pristajete na upotrebu kolačića. čisto

Dalatsin svijeće: upute za uporabu

Lijek Dalacin je lijek iz skupine antibiotika linkozamida, koji ima široko terapijsko djelovanje u odnosu na zarazne patogene, viruse, gljivice.

Oblik oslobađanja i sastav lijeka

Dalatsin je dostupan u nekoliko oblika doziranja. Ova se uputa odnosi na vaginalne čepiće Dalatsin. Svijeće su čvrsta duguljasta bijela tvar, 3 komada u folijskim trakama u kartonskoj kutiji. Uz svijeće mogu biti aplikatori za praktičnije ubrizgavanje lijeka u rodnicu te uvijek detaljne upute.

Glavni aktivni sastojak čepića je klindamicin fosfat 100 mg u 1 čepiću. Pomoćne komponente su: čvrsta masnoća, mješavina triglicerida, monoglicerida i diglicerida.

Farmakološka svojstva lijeka

Čepići Dalatsin imaju izražen bakteriostatski i antibakterijski učinak. Lijek u ovom obliku doze široko se koristi u porodništvu i ginekologiji za rehabilitaciju genitalnog trakta i liječenje bakterijske vaginoze.

Indikacije za uporabu

Čepići Dalatsin propisani su za žene starije od 18 godina za liječenje i prevenciju sljedećih patologija:

 • Bakterijska vaginoza;
 • Kolpitis;
 • Upalne bolesti sluznice rodnice ili vrata maternice;
 • Kao dio složene terapije za patologije reproduktivnog sustava kod žene - endometritis, salpingitis, salpingo-ooforitis, apscesi jajnika i jajovoda, cervicitis i endocervicitis;
 • Upalne i zarazne bolesti genitalnog trakta u žene uzrokovane klamidijom;
 • Kako bi se spriječio razvoj bakterijske infekcije nakon ginekoloških manipulacija - nakon ugradnje intrauterine kontracepcije, uklanjanja spirale iz šupljine maternice, intubacije maternice, dijagnostičke kiretaže sadržaja maternice, nakon kirurškog pobačaja.

Kontraindikacije za uporabu

Prije nego što počne koristiti vaginalne čepiće, žena svakako treba pažljivo pročitati upute, budući da lijek ima neka ograničenja i kontraindikacije:

 • Pojedinačna netolerancija na komponente lijeka;
 • Maligne onkološke bolesti ženskih spolnih organa;
 • Krvarenje iz genitalnog trakta nepoznatog porijekla;
 • Teško zatajenje jetre;
 • Dob mlađa od 18 godina;
 • Razdoblje trudnoće i dojenja.

Način primjene i doza lijeka

Prema uputama za lijek, vaginalne čepiće Dalacin preporuča se ubrizgavati duboko u rodnicu jednom dnevno noću. Trajanje terapije lijekovima, u pravilu, ne prelazi 3 dana. Ako je potrebno, ponovite tijek liječenja pod liječničkim nadzorom..

Da biste olakšali umetanje čepića u rodnicu, morate koristiti aplikator pričvršćen na lijek. Nakon vaginalne primjene lijeka, pacijentica treba temeljito oprati ruke vodom i sapunom kako ne bi dospjela u lijek. Kada koristite aplikator, treba pripaziti da ne ošteti sluznicu rodnice i vrata maternice. Nakon svake uporabe aplikator treba temeljito oprati toplom vodom i sapunom kako bi se spriječio rast mikroorganizama..

U nedostatku terapijskog učinka u pozadini primjene lijeka Dalacin, pacijent se treba obratiti liječniku, možda je dijagnoza postavljena pogrešno ili je liječenje netočno.

Primjena lijeka tijekom trudnoće i dojenja

Vaginalne čepići Dalatsin ne smiju se koristiti za liječenje trudnica u prvom tromjesečju. To je zbog nedostatka podataka o sigurnosti učinka komponenata lijeka na razvoj fetusa i tijek trudnoće..

Ne preporučuje se primjena lijeka u 2. i 3. tromjesečju trudnoće. Liječenje se može provoditi samo nakon pažljive procjene koristi za majku i potencijalne štete za plod.

Nije poznato prodire li glavni aktivni sastojak čepića u majčino mlijeko kada se koristi lijek tijekom dojenja, stoga se ovaj lijek ne preporučuje za liječenje dojilja. Ako je potrebno liječiti vaginalnim čepićima, najbolje je prekinuti dojenje..

Nuspojave

Prema pregledima pacijenata, vaginalne čepiće Dalatsin normalno se podnose i samo se u nekim slučajevima mogu razviti sljedeće nuspojave:

 • Povećani iscjedak iz genitalnog trakta;
 • Osjećaj nelagode, peckanja ili svrbeža u rodnici nakon uvođenja lijeka unutra;
 • Nadraživanje kože oko genitalija;
 • Kršenje menstrualnog ciklusa;
 • Razvoj kandidijaze rodnice;
 • U rijetkim slučajevima, razvoj urtikarije.

Predoziranje drogom

Uvođenjem čepića u rodnicu dolazi do dovoljne apsorpcije lijeka u opći krvotok za razvoj simptoma predoziranja. Dugotrajnom nekontroliranom uporabom čepića, žene razvijaju simptome predoziranja:

 • Jaki bolovi u donjem dijelu trbuha;
 • Poremećaji u jetri;
 • Mučnina i povračanje;
 • Poremećaji stolice;
 • Razvoj kolitisa;
 • Pristupanje sekundarnoj bakterijskoj infekciji;
 • Razvoj teške drozda

Ako se pojave takve reakcije, liječenje lijekom treba odmah prekinuti i treba se obratiti liječniku. U slučaju predoziranja provodi se simptomatsko liječenje.

Interakcija s drugim lijekovima

Uz istodobnu uporabu vaginalnih čepića Dalatsin i mišićnih relaksansa, opaža se porast terapijskog učinka potonjih, stoga je bolje ne kombinirati lijekove ovih skupina.

Nema podataka o istodobnoj primjeni vaginalnih čepića Dalatsin s drugim lokalnim agensima, stoga se ne preporučuje kombiniranje bilo kakvih lijekova sa čepićima bez liječničkog recepta.

posebne upute

Prije upotrebe Dalatsin čepića, žene moraju prvo proći cjelovit pregled kako bi se točno utvrdilo uzročnik patološkog procesa. Lijek ne pokazuje terapijsku aktivnost protiv trichomonas, virusa genitalnog herpesa, gonokoka.

Uz intravaginalnu primjenu lijeka Dalacin u žena, može se povećati rast gljivica sličnih kvascu roda Candida. Lijek u obliku čepića namijenjen je samo vaginalnoj primjeni; ako se čepić slučajno uzme oralno, pacijenti mogu razviti ozbiljne nuspojave!

Tijekom liječenja lijekom treba izbjegavati seksualni kontakt. Tijekom razdoblja terapije, ženama se ne preporučuje korištenje tampona ili ispiranje genitalnog trakta.

Aktivne i pomoćne komponente vaginalnih čepića mogu smanjiti snagu proizvoda od lateksa (kondomi, dijafragme), stoga biste nakon prestanka uzimanja lijeka u roku od 3-4 dana trebali koristiti dodatna sredstva za zaštitu od neželjene trudnoće ili se suzdržati od odnosa.

Liječenje čepićima Dalatsin ne provodi se tijekom menstruacije. Trebali biste pričekati kraj menstrualnog toka i tek onda započeti terapiju..

Lijek u obliku vaginalnih čepića ne utječe na funkcioniranje središnjeg živčanog sustava i ne inhibira brzinu psihomotornih reakcija.

Analozi svijeća Dalatsin

Sljedeći su lijekovi po svom terapijskom učinku slični vaginalnim čepićima Dalatsin:

 • Krema za vagicin-zdravlje;
 • Klindamicin;
 • Polyjanx;
 • Primafungin;
 • Klindacin čepići.

Prije uporabe analoga supozitorija Dalatsin, pacijent se uvijek mora savjetovati s liječnikom..

Uvjeti za izdavanje i čuvanje lijeka

Lijek je u obliku čepića koji se izdaju u ljekarnama na recept. Svijeće treba čuvati na hladnom i tamnom mjestu izvan dohvata djece. Rok trajanja lijeka je 3 godine, nakon čega se preporučuje odbacivanje lijeka.

Cijena svijeća Dalatsin

Prosječni trošak lijeka Dalatsin u obliku vaginalnih čepića u moskovskim ljekarnama iznosi 550-600 rubalja.

Dalacin tijekom trudnoće

Sastav i oblik izdanja

Aktivni sastojak Dalacina je antibiotik Klindomicin. U malim i srednjim dozama ovaj lijek sprečava razmnožavanje patogene mikroflore, u velikim dozama je uništava. Mehanizam djelovanja klindamicina temelji se na suzbijanju sinteze proteina potrebnih za vitalnu aktivnost bakterija. Taj se učinak provodi onemogućavanjem ribosoma - "organa", čija je funkcija skupljanje različitih tvari.

Glavni oblici oslobađanja Dalatsina su:

 • kapsule;
 • gel za vanjsku upotrebu;
 • intravaginalna krema i čepići.

Posljednja dva oblika Dalacina su lokalni lijekovi koji se mogu koristiti za vaginozu u trudnica. Kapsule klindamicina vrlo su nepoželjne za upotrebu u budućim majkama, jer prolaze kroz placentu. Dalacin gel koristi se za borbu protiv uzročnika akni (akni) - stafilokoka.


Glavna indikacija za imenovanje Dalacina u trudnica je bakterijska vaginoza. Njegovi simptomi su:

 • neugodan miris, sivkasta boja, obilje vaginalnog iscjetka;
 • povećana tekućina iz vaginalnog iscjetka;
 • bolovi nakon mokrenja i odnosa.

Upute za korištenje

Supozitoriji Dalatsin tijekom trudnoće u 1. tromjesečju propisani su samo za apsolutne indikacije, kada potencijalna korist liječenja premašuje rizik za fetus. Upotreba ovih čepića na kasnijim gestacijskim linijama sigurna je za tijelo nerođenog djeteta, međutim, terapija ovim sredstvom može se provoditi isključivo pod nadzorom liječnika.

Čepići Dalatsin tijekom trudnoće propisuju se tri dana zaredom, 1 čepić dnevno. Najpovoljnija opcija liječenja ovim lijekom je uporaba prije spavanja. Prije upotrebe operite ruke vodom i sapunom, a zatim izvadite svijeću iz folije. Dalje, žena treba zauzeti ležeći položaj i saviti koljena na prsa. U ovom položaju srednjim prstom, čepić se uvodi u rodnicu do maksimalne dubine.

Neželjeno je koristiti vaginalnu kremu Dalacin tijekom trudnoće u 1. tromjesečju, a trenutno se koristi samo za apsolutne indikacije, poput čepića s klindamicinom. Pri liječenju bakterijske vaginoze ovim lijekom zabilježen je lagani porast broja abnormalnih poroda u usporedbi s kontrolnom skupinom. Krema Dalatsin nema negativan učinak na fetus, ali njegova primjena u drugom i trećem tromjesečju dopuštena je samo uz stroge indikacije i treba je provoditi pod nadzorom liječnika.

Dalatsin krema za rodnicu prodaje se zajedno s aplikatorima, trajanje liječenja je 3-7 dana, poželjno ju je koristiti prije spavanja. Za upotrebu, uklonite poklopac s cijevi Dalacin i umjesto toga uvrnite aplikator, zatim uvucite sredstvo u aplikator i odvrnite ga. Dalje, žena treba zauzeti ležeći položaj, prisloniti koljena na prsa. U tom položaju umetnite aplikator s Dalacinom u rodnicu na maksimalnu dubinu, a zatim polako pritisnite klip i ubrizgajte sredstvo. Nakon postupka aplikator se mora ukloniti iz rodnice i baciti.

Kontraindikacije i nuspojave

Zabranjeno je koristiti čepiće i vaginalnu kremu Dalatsin tijekom trudnoće osobama:

 • s alergijom na komponente lijeka;
 • s kolitisom povezanim s antibioticima u anamnezi;
 • mlađa od 18 godina.

Najčešće nuspojave od lokalne primjene Klindamicina su abnormalni trudovi, bolovi u leđima, gljivične infekcije, svrbež kože, respiratorne infekcije, glavobolja i povraćanje. Rijetko: krvarenja iz nosa, urtikarija, vaginalne infekcije, pijelonefritis.

Dalatsinovi analozi

Klindamicin je lijek čiji je aktivni sastojak također klindamicin. Ovaj alat, poput Dalatsina, dostupan je u obliku čepića i vaginalne kreme. Koristi se u ranoj fazi trudnoće za apsolutne indikacije, u drugom i trećem tromjesečju pod liječničkim nadzorom. Ne uzrokuje negativne učinke na fetus.

Odobreni analozi klindamicina su tvari Metronidazol (lijekovi Trichopolum, Klion, Metrogyl) i Ornidazol (Tiberal). Ti su lijekovi općeg djelovanja i dostupni su u obliku tableta. Prelaze placentu, ali ne uzrokuju abnormalnosti fetusa, pa se mogu koristiti u 2. i 3. tromjesečju trudnoće. U ranim fazama trudnoće, ti su lijekovi zabranjeni za upotrebu..

Dalatsin kritike

Liječnici o lijeku: može li se koristiti tijekom trudnoće, postoje li nuspojave, što je bolje od analoga.

Recenzije liječnika Dalatsin

Svi su liječnici stručnjaci u našoj službi. Dokumenti doktora provjereni.

Dalatsin

Suvremeni lijek s aktivnim aktivnim sastojkom koji djeluje antibakterijski i protuupalno - Dalatsin.

Dostupno u različitim oblicima doziranja, u obliku čepića, gela, kreme, kapsula i otopine za intramuskularnu i intravensku primjenu, što omogućuje propisivanje lijeka u bilo kojoj kliničkoj situaciji.

Zahvaljujući aktivnom sastojku Klindamicinu, lijek ima širok spektar djelovanja protiv patogenih mikroorganizama.

Ovisno o tome koje djelovanje treba postići i izračunava se koncentracija lijeka.

Dalacin se široko koristi u ginekološkoj praksi i etablirao se kao pouzdan antibakterijski lijek za lokalnu primjenu.

Dalacin je kontraindiciran kod kolitisa, netolerancije na aktivni sastojak, djece mlađe od 1 mjeseca, s oštećenom funkcijom jetre i bubrega, kao i tijekom trudnoće i dojenja, što se objašnjava sposobnošću aktivne komponente da prodre u tjelesne tekućine.

Izdaje se bez liječničkog recepta.

Prosječna cijena čepića je od 500 rubalja do 600 rubalja po pakiranju.

DALATSIN (čepići): recenzije

Imali smo hladno proljeće, a ljeto je još hladnije. Pa, svi već znaju. I sad su svi opet bili bolesni i morali su se liječiti antibiotikom. Kao rezultat toga, moja kći i ja - kao da smo naručene - oboje imamo drozd. Da, to je neugodna stvar. S obzirom da se radi o recidivu, a ne prvom nakon antibiotika, propisan je tečaj Dalatsina.
Lijek se svima jako svidio, osim cijene.
Pa, prva stvar - ne uzrokuje iritaciju, peckanje ili nelagodu. To je posebno vrijedno, s obzirom na to da je tretman noćni.
Drugi - odmah pomaže. Odnosno, drugog dana dolazi do poboljšanja..
Treće, ne treba ništa otapati, poput nekih tableta. Užasni hemoroidi.
Četvrto, svijeće nije potrebno čuvati u hladnjaku i kao rezultat toga imaju normalnu temperaturu za liječenje. Koliko su me mučili s tim ledenim!... pročitaj više Ti se griješ - oni se tope, ti ne griješ - hladno je i nije ugodno.
Općenito, u svakom smislu te riječi, adekvatan lijek. Osim cijene. Cijena je nevjerojatna - do 800 ak rubalja. A ako u nekim ljekarnama još uvijek možete kupiti oko 600 rubalja, u drugima - 800. I trebalo nam je nekoliko tečajeva.

Imali smo hladno proljeće, a ljeto je još hladnije. Pa, svi već znaju. I sad su svi opet bili bolesni i morali su se liječiti antibiotikom. Kao rezultat toga, moja kći i ja - kao da smo naručene - oboje imamo drozd. Da, to je neugodna stvar. S obzirom da se radi o recidivu, a ne prvom nakon antibiotika, propisan je tečaj Dalatsina.
Lijek se svima jako svidio, osim cijene.
Pa, prva stvar - ne uzrokuje iritaciju, peckanje ili nelagodu. To je posebno vrijedno, s obzirom na to da je tretman noćni.
Drugi - odmah pomaže. Odnosno, drugi dan dolazi do poboljšanja..
Treće, ne treba ništa otapati, poput nekih tableta. Užasni hemoroidi.
Četvrto, svijeće nije potrebno čuvati u hladnjaku i kao rezultat toga imaju normalnu temperaturu za liječenje. Koliko su me mučili s tim ledenim! Ugriješ ga - oni se otope, ti ga ne zagriješ - hladno je i nije ugodno.
Općenito, u svakom smislu te riječi, adekvatan lijek. Osim cijene. Cijena je nevjerojatna - do 800 ak rubalja. A ako u nekim ljekarnama još uvijek možete kupiti oko 600 rubalja, u drugima - 800. I trebalo nam je nekoliko tečajeva.

Ove godine podvrgla sam se liječničkom pregledu tijekom kojeg mi je dijagnosticirana bakterijska vaginoza (međutim, i sama sam pretpostavila da nešto nije u redu). Bolest je vrlo neugodna, popraćena jednako neugodnim simptomima. Uzroci bacvaginoze su različiti, mislim da je u mom slučaju uzimao jake antibiotike, što je u konačnici izazvalo kršenje mikroflore.
Bakterijska vaginoza je neupalna bolest rodnice povezana s promjenama u njenoj mikroflori. Ovo je stanje izuzetno rašireno među ženama plodne dobi (20-45 godina), a njegova pojava u ovoj skupini doseže 80%. Odnosno, od deset žena, 8 barem jednom u životu pati od bakterijske vaginoze. Bolest ne predstavlja opasnost za samu pacijenticu, ali može biti negativna. pročitajte više o njezinoj reproduktivnoj funkciji. Bacvaginoza često uzrokuje pobačaje, intrauterinu infekciju fetusa, komplikacije nakon poroda, pobačaj i invazivne intervencije na genitalijama. Liječnik mi je propisao svijeće "Dalatsin" u tečaju od 6 komada.
Ne znam zašto je njezin izbor pao upravo na ovu drogu, jer vrlo je skupo - 740 rubalja jedno pakiranje od tri svijeće. Priznajem, ali me zadavila krastača i u početku sam kupio samo jedno pakiranje i napravio kurs od tri svijeće. Tada je položila testove koji su pokazali da vaginoza nigdje nije otišla. Ali osim toga, čekala me jedna vrlo jaka strana - bilo mi je jako mučno i opće zdravstveno stanje nije bilo baš dobro.
Svijeće su prilično velike, trebate ih staviti, naravno, noću. U kutiji se nalazi aplikator, ali ja ga nisam koristila.
Morao sam kupiti dva paketa Dalatsina. Drugi put moje je tijelo normalno podnosilo ove svijeće. U početku mi se činilo da je "Dalatsin" pomogao, čime sam se, naravno, oduševio, ali doslovno nekoliko dana kasnije osjetio sam da se sve vratilo u normalu. Nova analiza pokazuje da jest - bakterijska vaginoza još uvijek postoji.
Kao rezultat: više od dvije tisuće rubalja bačeno je u vjetar, jake nuspojave i neriješen problem. Ne preporučujem ovaj lijek zbog njegove niske učinkovitosti..

Ove godine podvrgla sam se liječničkom pregledu tijekom kojeg mi je dijagnosticirana bakterijska vaginoza (međutim, i sama sam pretpostavila da nešto nije u redu). Bolest je vrlo neugodna, popraćena jednako neugodnim simptomima. Uzroci bacvaginoze su različiti, mislim da je u mom slučaju uzimao jake antibiotike, što je u konačnici izazvalo kršenje mikroflore.
Bakterijska vaginoza je neupalna bolest rodnice povezana s promjenama u njenoj mikroflori. Ovo je stanje izuzetno rašireno među ženama plodne dobi (20-45 godina), a njegova pojava u ovoj skupini doseže 80%. Odnosno, od deset žena, 8 barem jednom u životu pati od bakterijske vaginoze. Bolest ne predstavlja opasnost za samu pacijenticu, ali može negativno utjecati na njezinu reproduktivnu funkciju. Bacvaginoza često uzrokuje pobačaje, intrauterinu infekciju fetusa, komplikacije nakon poroda, pobačaj i invazivne intervencije na genitalijama. Liječnik mi je propisao svijeće "Dalatsin" u tečaju od 6 komada.
Ne znam zašto je njezin izbor pao upravo na ovu drogu, jer vrlo je skupo - 740 rubalja jedno pakiranje od tri svijeće. Priznajem, ali me zadavila krastača i u početku sam kupio samo jedno pakiranje i napravio kurs od tri svijeće. Tada je položila testove koji su pokazali da vaginoza nigdje nije otišla. Ali osim toga, čekala me jedna vrlo jaka strana - bilo mi je jako mučno i opće zdravstveno stanje nije bilo baš dobro.
Svijeće su prilično velike, trebate ih staviti, naravno, noću. U kutiji se nalazi aplikator, ali ja ga nisam koristila.
Morao sam kupiti dva paketa Dalatsina. Drugi put moje je tijelo normalno podnosilo ove svijeće. U početku mi se činilo da je "Dalatsin" pomogao, čime sam se, naravno, oduševio, ali doslovno nekoliko dana kasnije osjetio sam da se sve vratilo u normalu. Nova analiza pokazuje da jest - bakterijska vaginoza još uvijek postoji.
Kao rezultat: više od dvije tisuće rubalja bačeno je u vjetar, jake nuspojave i neriješen problem. Ne preporučujem ovaj lijek zbog njegove niske učinkovitosti..

Vjerojatno se svaka žena, djevojka suočila s takvim problemom kao što je bakterijska vaginoza, vaginitis itd. Dakle, želim reći da su svijeće "Dalatsin" "samo božji dar. Pakiranje sadrži 3 čepića i aplikator za jednostavno umetanje, ali moguće je i bez njega. Dakle, na to mislim, Dalatsin je pomogao doslovno nekoliko sati nakon uvoda, odnosno čak je i jedna svijeća vrlo učinkovita. Ne znam čak ni postoji li analog s istom učinkovitošću. Uklanja sve neugodne osjete i neugodne mirise, nakon uvoda nema neugodnih osjeta.

Vjerojatno se svaka žena, djevojka suočila s takvim problemom kao što je bakterijska vaginoza, vaginitis itd. Dakle, želim reći da su svijeće "Dalatsin" "samo božji dar. Pakiranje sadrži 3 čepića i aplikator za jednostavno umetanje, ali moguće je i bez njega. Dakle, na to mislim, Dalatsin je pomogao doslovno nekoliko sati nakon uvoda, odnosno čak je i jedna svijeća vrlo učinkovita. Ne znam čak ni postoji li analog s istom učinkovitošću. Uklanja sve neugodne osjete i neugodne mirise, nema neugodnih osjeta nakon uvoda.

Bilo je: Borba protiv akni improviziranim sredstvima poput salicilne kiseline, crnog sapuna, katrana i ostalih sranja. Sada: kozmetičarka koja je očistila kožu (pomogla), pobrinula se za Holyland (pomogla suludo) i savjetovala Dalatsina za specifične upale i akne. Rezultat Dalatsina: On je samo vatra! Za razliku od skinorena (koji je također preporučila kozmetičarka), proziran je - može se nanijeti čak i na podlogu, ne djeluje ništa gore. Uklanja velike bolne akne i sitno potkožno tkivo te manje upale. Kozmetičarka je savjetovala da se nanese u tankom sloju gotovo na cijelo čelo ili zahvaćeno područje! Djeluje vrlo brzo, a ako ga nanesete noću, ujutro definitivno neće biti prištića! Zaključak: šik, djelotvoran lijek protiv akni!
Da budem iskren, nikad ne pišem kritike, već samo čitam. Ali sa. Upravo sam istrošio čitanje i mislim da nije fer ne dijeliti takve priče.

Bilo je: Borba protiv akni improviziranim sredstvima poput salicilne kiseline, crnog sapuna, katrana i ostalih sranja. Sada: kozmetičarka koja je očistila kožu (pomogla), pobrinula se za Holyland (pomogla suludo) i savjetovala Dalatsina za specifične upale i akne. Rezultat Dalatsina: On je samo vatra! Za razliku od skinorena (koji je također preporučila kozmetičarka), proziran je - može se nanijeti čak i na podlogu, ne djeluje ništa gore. Uklanja velike bolne akne i sitno potkožno tkivo te manje upale. Kozmetičarka je savjetovala da ga nanesete u tankom sloju gotovo na cijelo čelo ili zahvaćeno područje! Djeluje vrlo brzo, a ako ga nanesete noću, ujutro definitivno neće biti prištića! Zaključak: šik, djelotvoran lijek protiv akni!
Da budem iskren, nikad ne pišem kritike, već samo čitam. Ali i sama sam toliko patila da mislim da nije pošteno ne dijeliti takve priče..

Dugo nisam ništa napisao, ali želim podijeliti informacije o lijeku. Ove mi je svijeće propisao šef stambenog kompleksa, nakon što sam posjetio mnoge liječnike, od kojih nitko nije obratio pažnju na moju pritužbu. A moja glavna zamjerka bila je da sam se brinuo zbog obilnog pražnjenja, nisu bili kritični, ali bili su nezgodni. Uzeo sam puno analiza, ali od svega jedinog kršenja pokazao se razmaz u obliku lagane upale. Čak sam počeo razmišljati da je takav iscjedak norma. Ali na kraju, barem je jedan liječnik obratio pozornost na moj problem i propisao mi ove čepiće tijekom 3 dana, a nakon njih je propisan laktaž za obnavljanje mikroflore. Ne zanemarujte sredstva za obnavljanje mikroflore, taktika dalacin je antibiotik, ubija sve i nakon što je potreban. pročitajte više o ponovnom naseljavanju tijela korisnim bakterijama. Učinak nakon dalacina primijetio sam već sljedećeg dana, iscjedak mi se zamjetno smanjio. Nisam imao neugodnih senzacija, ujutro su ostaci svijeće malo procurili, ali to je norma za bilo koju svijeću. Jedini neugodan trenutak koji ne smatram je nedostatak, jer dalacin je antibiotik, to je da je četvrtog dana nakon upotrebe čepića započela nuspojava u obliku proljeva. Trajalo je gotovo tjedan dana. Probiotici u pomoć, tu ne možete ništa učiniti. Ali nakon dalacina i laktagela zaboravio sam na svoj problem.

Dugo nisam ništa napisao, ali želim podijeliti informacije o lijeku. Ove mi je svijeće propisao šef stambenog kompleksa, nakon što sam posjetio mnoge liječnike, od kojih nitko nije obratio pažnju na moju pritužbu. A moja glavna zamjerka bila je da sam se brinuo zbog obilnog pražnjenja, nisu bili kritični, ali bili su nezgodni. Uzeo sam puno analiza, ali od svega jedinog kršenja pokazao se razmaz u obliku lagane upale. Čak sam počeo razmišljati da je takav iscjedak norma. Ali na kraju, barem je jedan liječnik obratio pozornost na moj problem i propisao mi ove čepiće tijekom 3 dana, a nakon njih je propisan laktaž za obnavljanje mikroflore. Nemojte zanemariti sredstva za obnavljanje mikroflore, taktika dalacin je antibiotik, ubija sve, a nakon njega trebate naseliti tijelo korisnim bakterijama. Učinak nakon dalacina primijetio sam već sljedećeg dana, iscjedak mi se zamjetno smanjio. Nisam imao neugodnih senzacija, ujutro su ostaci svijeće malo procurili, ali to je norma za bilo koju svijeću. Jedini neugodan trenutak koji ne smatram je nedostatak, jer dalacin je antibiotik, to je da je četvrtog dana nakon upotrebe čepića započela nuspojava u obliku proljeva. Trajalo je gotovo tjedan dana. Probiotici u pomoć, tu ne možete ništa učiniti. Ali nakon dalacina i laktagela zaboravio sam na svoj problem.

Koristi ovaj lijek za liječenje bakterijske vaginoze. Bolest je neugodna, simptomi se odmah žele ukloniti, a naravno da su za to najučinkovitiji lokalni pripravci.
Dalacin čepići djeluju antibakterijski na širok spektar patogena, međutim, nisu svi mikroorganizmi osjetljivi na to, to se mora uzeti u obzir prije upotrebe i dalje koristiti prema uputama liječnika.
Pomoglo mi je brzo - svi su simptomi nestali u roku od jednog dana. Paket sadrži tri svijeće i aplikator. Aplikator nije prikladan, nisam ga koristio, svijeće su bijele, u obliku torpeda, općenito, ništa neobično). Lijek je osjetio lagano peckanje, ali nakon što ga je brzo prošao, nisam imao drugih nuspojava.
Zajedno s dalacinom pio sam flukanosole kao antimikotik. pročitajte drugi alat, jer u dalacinu nema antifungalne komponente. Nakon upotrebe čepića bio je potreban tečaj za obnavljanje mikroflore, na kojoj je bolest završila i još se nije vratila)

Koristi ovaj lijek za liječenje bakterijske vaginoze. Bolest je neugodna, simptomi se odmah žele ukloniti, a naravno da su za to najučinkovitiji lokalni pripravci.
Čepići Dalacin djeluju antibakterijski na širok spektar patogena, međutim, nisu svi mikroorganizmi osjetljivi na to, to se mora uzeti u obzir prije upotrebe i još uvijek koristiti prema uputama liječnika.
Pomoglo mi je brzo - svi su simptomi nestali u roku od jednog dana. Paket sadrži tri svijeće i aplikator. Aplikator nije prikladan, nisam ga koristio, svijeće su bijele, u obliku torpeda, općenito, ništa neobično). Lijek je osjetio lagano peckanje, ali nakon što ga je brzo prošao, nisam imao drugih nuspojava.
Zajedno s dalacinom pio sam flukanosol kao antifungalno sredstvo, jer u dalacinu nema antifungalne komponente. Nakon upotrebe čepića bio je potreban tečaj za obnavljanje mikroflore na kojoj je bolest završila i još se nije vratila)

Prije upotrebe svijeća "Dalatsin" pročitao sam sve komentare i upozorenja, uglavnom o nuspojavama, čak i onima koje nisu navedene u uputama za lijek! Stoga sam bio spreman na sve - od migrene do proljeva i povraćanja, ali, hvala Bogu, ništa se nije dogodilo, lijek mi je puno pomogao, samo jedno pakiranje.
Iz nekog razloga riječ "antibiotik" "plaši sve, ali liječnik vam je neće propisati ako se problem može riješiti jednostavnim vitaminima..
Trošak je visok, 650 rubalja po pakiranju od 3 komada, postoje jeftiniji generički lijekovi, ali mogu biti i druga svojstva.

Prije upotrebe svijeća "Dalatsin" pročitao sam sve komentare i upozorenja, uglavnom o nuspojavama, čak i onima koje nisu navedene u uputama za lijek! Stoga sam bio spreman na sve - od migrene do proljeva i povraćanja, ali, hvala Bogu, ništa se nije dogodilo, lijek mi je puno pomogao, samo jedno pakiranje.
Iz nekog razloga riječ "antibiotik" "plaši sve, ali liječnik vam je neće propisati ako se problem može riješiti jednostavnim vitaminima..
Trošak je visok, 650 rubalja po pakiranju od 3 komada, postoje jeftiniji generički lijekovi, ali mogu biti i druga svojstva.

Čepići koje je propisao liječnik, protiv virusa u tijelu kao što su: klamidija, trihopol, drozd itd. Paket košta oko 600 rubalja, sadrži 3 svijeće (1 svijeća dnevno, po mogućnosti noću). Čepići s antibioticima, pa ako se odlučite na liječenje, suzdržite se od alkohola i da, prema preporuci liječnika, u vrijeme liječenja također je bolje suzdržati se od spolnih odnosa..
Svijeća se umetne u rodnicu ili prstom ili posebnim uređajem, postoje nuspojave: svrbež i iscjedak. Upozoravam vas odmah, preporučljivo je stavljati dnevni uložak noću, iscjedak je jak i mastan. Može biti popraćeno i povraćanjem, apetit odmah nestaje. Ali svijeće su vrlo dobre, izliječene od ovih strašnih virusa.

Čepići koje je propisao liječnik, protiv virusa u tijelu kao što su: klamidija, trihopol, drozd itd. Paket košta oko 600 rubalja, sadrži 3 svijeće (1 svijeća dnevno, po mogućnosti noću). Čepići s antibioticima, pa ako se odlučite na liječenje, suzdržite se od alkohola i da, prema preporuci liječnika, u vrijeme liječenja također je bolje suzdržati se od spolnih odnosa..
Svijeća se umetne u rodnicu ili prstom ili posebnim uređajem, postoje nuspojave: svrbež i iscjedak. Upozoravam vas odmah, preporučljivo je stavljati dnevni uložak noću, iscjedak je jak i mastan. Može biti popraćeno i povraćanjem, apetit odmah nestaje. Ali svijeće su vrlo dobre, izliječene od ovih strašnih virusa.

Divne žene, pozdrav i procvat!
Prevazilažila sam problem bakterijske vaginoze nakon poroda. Dojim. Otišla sam kod tri različita liječnika jer su mi prepisivali lijekove koji prolaze u majčino mlijeko. I tako sam se usudila uzimati dalacin u čepićima, jer sam se osjećala jako loše. Nije prestala hraniti i dijete se ponaša kao i obično. Još uvijek vjerujem u minimalan učinak na mlijeko. Nisam primijetio nikakve posljedice i nuspojave po zdravlje djeteta.

Imenovan za primanje 6 svijeća. Jedna svijeća dnevno noću. Kupio sam 2 pakiranja. U jednom pakiranju nalaze se 3 svijeće. Cijena po pakiranju 720 r. Rezultat se nije dugo čekao. Nakon 3 dana prijema, prošla je dugo očekivana menstruacija. Kašnjenje povezujem s novim problemom u obliku bakterija. Svi bolni simptomi su nestali. By. pročitajte više nakon kritičnih dana, liječenje je nastavljeno. Tjedan dana nakon uzimanja lijeka položila sam testove i sve je u redu. Bolest se povukla! Život je postao lagan i sretan.

Djevojke su slatke čuvajte se! I zaista se nadam da će moja recenzija biti korisna, u tako važnom razdoblju za ženu, dojenje, važno je biti zdrava! Pokazalo se da je vrlo teško pronaći lijek za liječenje. Drago mi je što sam se nosila s problemom i s malom je sve u redu.

Divne žene, pozdrav i procvat!
Prevazilažila sam problem bakterijske vaginoze nakon poroda. Dojim. Otišla sam kod tri različita liječnika jer su mi prepisivali lijekove koji prolaze u majčino mlijeko. I tako sam se usudila uzimati dalacin u čepićima, jer sam se osjećala jako loše. Nije prestala hraniti i dijete se ponaša kao i obično. Još uvijek vjerujem u minimalan učinak na mlijeko. Nisam primijetio nikakve posljedice i nuspojave po zdravlje djeteta.

Imenovan za primanje 6 svijeća. Jedna svijeća dnevno noću. Kupio sam 2 pakiranja. U jednom pakiranju nalaze se 3 svijeće. Cijena po pakiranju 720 r. Rezultat se nije dugo čekao. Nakon 3 dana prijema, prošla je dugo očekivana menstruacija. Kašnjenje povezujem s novim problemom u obliku bakterija. Svi bolni simptomi su nestali. Nakon kritičnih dana, liječenje je nastavljeno. Tjedan dana nakon uzimanja lijeka položila sam testove i sve je u redu. Bolest se povukla! Život je postao lagan i sretan.

Djevojke su slatke čuvajte se! I zaista se nadam da će moja recenzija biti korisna, u tako važnom razdoblju za ženu, dojenje, važno je biti zdrava! Pokazalo se da je vrlo teško pronaći lijek za liječenje. Drago mi je što sam se nosila s problemom i s malom je sve u redu.

Prilikom pripreme za ginekološku operaciju, moja majka je imala leukocite u razmazu u količini od 20-30 jedinica i prisutnost štapića u mikroflori (koki, mala količina). Nakon liječenja TERZHINANOM (vidi pregled http://otzovik.com/review_4006976.html) mikroflora se oporavila, a leukociti su se povećali na 70-80. S takvim pokazateljima leukocita bilo je nemoguće izvršiti operaciju, a liječnik je propisao DALATSIN čepiće.
Dalatsin - čvrste vaginalne čepiće s glatkom bijelom prevlakom. Izvaditi svijeću iz ambalaže nevjerojatno je teško. Folija je vrlo žilava i može vam ozlijediti ruke. Svijeća u vašim rukama odmah se topi, bolje je ne dirati.
A ovo je fotografija aplikatora za uvođenje čepića i upute za njegovu uporabu..
Za liječenje su korištena dva pakiranja po 3 svijeće. Dakle, liječenje je žicom. trebalo je pročitati još 6 dana (jedna svijeća prije spavanja). Nakon tretmana prošla je kontrolna analiza prema čijim se rezultatima leukociti vratili na razinu 20-30 i svemu je dodana vaginalna kandidijaza. Operacija ponovno nije bila dopuštena.
Istodobno, lijek je dao gomilu nuspojava. Tijekom upotrebe čepića pojavila se glavobolja, a tlak je jako pao. Pojavili su se vrtoglavica, mučnina, povraćanje i sirast iscjedak. Neprekidna nelagoda.
Za liječenje x 2 pakiranja potrošeno je 649 rubalja za 6 vaginalnih čepića.
Neki troškovi, ali bez pozitivnog rezultata.

Prilikom pripreme za ginekološku operaciju, moja majka je imala leukocite u razmazu u količini od 20-30 jedinica i prisutnost štapića u mikroflori (koki, mala količina). Nakon liječenja TERZHINANOM (vidi pregled http://otzovik.com/review_4006976.html) mikroflora se oporavila, a leukociti su se povećali na 70-80. S takvim pokazateljima leukocita bilo je nemoguće izvršiti operaciju, a liječnik je propisao čepiće DALATSIN.
Dalatsin - čvrste vaginalne čepiće s glatkom bijelom prevlakom. Izvaditi svijeću iz ambalaže nevjerojatno je teško. Folija je vrlo žilava i može vam ozlijediti ruke. Svijeća u vašim rukama odmah se topi, bolje je ne dirati.
A ovo je fotografija aplikatora za uvođenje čepića i upute za njegovu uporabu..
Za liječenje su korištena dva pakiranja po 3 svijeće. Dakle, liječenje se provodilo 6 dana (jedna supozitorija prije spavanja). Nakon tretmana prošla je kontrolna analiza prema čijim se rezultatima leukociti vratili na razinu 20-30 i svemu je dodana vaginalna kandidijaza. Operacija ponovno nije bila dopuštena.
Istodobno, lijek je dao gomilu nuspojava. Tijekom upotrebe čepića pojavila se glavobolja, a tlak je jako pao. Pojavili su se vrtoglavica, mučnina, povraćanje i sirast iscjedak. Neprekidna nelagoda.
Za liječenje x 2 pakiranja potrošeno je 649 rubalja za 6 vaginalnih čepića.
Neki troškovi, ali bez pozitivnog rezultata.

Čepiće Dalatsin propisao je moj ginekolog za liječenje kompleksa STI čireva, dobro. ljudi se ne obeshrabre ako i ovo nađete - sada to ima svaka sekunda! Iako je malo ugodnog, ali glavno je tijekom vremena pronaći i uništiti! Supozitoriji su mi propisani umjesto tableta, jer pijem tablete Trichopol. Napisano je da su čepići manje učinkoviti od tableta, ali od njih praktički nema nuspojava. Ovo je moje prvo iskustvo sa stavljanjem svijeća tamo. i što da kažem.
Sami svijeće su u sterilnom pakiranju, vrlo krhkom. Ne govorim sada o cijeni - ako ju je liječnik propisao, onda je to potrebno, bez obzira na cijenu. Svijeće je vrlo jednostavno umetnuti pomoću posebnog aplikatora priloženog u kompletu. Postoji li učinak? Iskreno, ne znam. Budući da je moja bolest kronična i nema simptoma. čitati ono što izvorno nije, jedno mogu sa sigurnošću reći - nuspojava je potpuno odsutna i prikladno je koristiti lijek. Općenito, čepiće preporučujem kao dodatni tretman za razne bolesti..

Čepiće Dalatsin propisao je moj ginekolog za liječenje kompleksa čireva s spolno prenosivim bolestima. ljudi se ne obeshrabre ako i ovo nađete - sada to ima svaka sekunda! Iako je malo ugodnog, ali glavno je tijekom vremena pronaći i uništiti! Supozitoriji su mi propisani umjesto tableta, jer pijem tablete Trichopol. Napisano je da su čepići manje učinkoviti od tableta, ali od njih praktički nema nuspojava. Ovo je moje prvo iskustvo sa stavljanjem svijeća tamo. i što da kažem.
Same svijeće su u sterilnom pakiranju, vrlo krhke. Ne govorim sada o cijeni - ako ju je liječnik propisao, onda je to potrebno, bez obzira na cijenu. Svijeće je vrlo jednostavno umetnuti pomoću posebnog aplikatora priloženog u kompletu. Postoji li učinak? Iskreno, ne znam. Budući da je moja bolest kronična i u početku nije bilo simptoma, jedno mogu sa sigurnošću reći - nuspojava je potpuno odsutna i prikladno je koristiti lijek. Općenito, čepiće preporučujem kao dodatni tretman za razne bolesti..

Dobro doba dana, dragi čitatelji ove recenzije.
Mnoge žene suočavaju se s čisto "ženskim" problemima. I nisam izuzetak.
Kada sam bio testiran na latentne infekcije, utvrđeno mi je da imam bakterijsku vaginozu. Imala sam tremu zbog toga. Liječnik mi je propisao svijeće, meni potpuno nepoznate " Dalatsin ".
U ljekarnama našeg grada nikad nema ništa razumno, mislio sam da ću morati u drugi grad, ali dogodilo se čudo i ovaj lijek je.
Trošak sigurno nije mali, pogotovo za 3 svijeće - 666 rubalja. Ali rečeno mi je da će učinak biti impresivan.
Kupila sam ga. Probao sam. Inače (što mi je bilo novo), svijeće se uvode pomoću posebnog aplikatora, moguće je i bez njega. Za mene osobno pokazalo se da je aplikator vrlo nezgodan.!
Ishod:
Svijeće mi stvarno pomažu. pročitaj više ogli. A čak ni nakon ponovljenih analiza nije pronađeno ništa.
Jedina negativna strana su nuspojave. Kao što je opisano - ima ih mnogo. I na primjer, nakon prve svijeće ujutro, imala sam mučninu.
Zahvaljujemo na pažnji prema ovom pregledu. budi zdrav

Dobro doba dana, dragi čitatelji ove recenzije.
Mnoge žene suočavaju se s čisto "ženskim" problemima. I nisam izuzetak.
Kada sam bio testiran na latentne infekcije, utvrđeno mi je da imam bakterijsku vaginozu. Imala sam tremu zbog toga. Liječnik mi je propisao svijeće, meni potpuno nepoznate " Dalatsin ".
U ljekarnama našeg grada nikad nema ništa razumno, mislio sam da ću morati u drugi grad, ali dogodilo se čudo i ovaj lijek je.
Trošak sigurno nije mali, pogotovo za 3 svijeće - 666 rubalja. Ali rečeno mi je da će učinak biti impresivan.
Kupila sam ga. Probao sam. Inače (što mi je bilo novo), svijeće se uvode pomoću posebnog aplikatora, moguće je i bez njega. Za mene osobno pokazalo se da je aplikator vrlo nezgodan.!
Ishod:
Svijeće su mi stvarno pomogle. A čak ni nakon ponovljenih analiza nije pronađeno ništa.
Jedina negativna strana su nuspojave. Kao što je opisano - ima ih mnogo. I na primjer, nakon prve svijeće ujutro, imala sam mučninu.
Zahvaljujemo na pažnji prema ovom pregledu. budi zdrav

Budući da sam u drugom tromjesečju trudnoće i prošao još jedan bris, otkrili su da imam disbiozu. Detaljnija analiza femoflore dala je cjelovitiju karakterizaciju patogene flore i utvrdila prisutnost, količinu, stupanj i prirodu neravnoteže mikroflore. Na temelju podataka ove analize, liječnik mi je propisao čepiće Dalatsin.
Prodaju se u pakiranjima od tri komada. Cijena je oko 650 rubalja po paketu. Nije jeftino. Propisan mi je tečaj od 6 svijeća.
Nakon čitanja uputa, gdje, kao i obično, upozoravaju da klindamicin (djelatna tvar Dalacina), kada se vaginalno primjenjuje u II ili III tromjesečju trudnoće, ne povećava učestalost urođenih anomalija u djeteta. Ali istodobno, u uputama stoji napomena da službene studije o primjeni Dalacina kod trudnica nisu provedene.... pročitaj više r> Općenito zastrašujuće, pogotovo jer je to antibiotik. Ali odlučio sam se, jer je potrebno liječiti se.
Nisam primijetio nijednu nuspojavu opisanu u uputama.
Nakon dva dana korištenja (jedna svijeća noću) - nelagoda koju sam doživio od bakterioze prošla je.

Ali, na moje najveće žaljenje, 10 dana nakon završetka liječenja, te neugodne senzacije koje sam doživio prije korištenja Dalatsina ponovno su se vratile..
Vrlo razočaravajuće. i oprosti.
Stvarno, nakon što sam izložio vjerojatni rizik za svoj trbuh, nisam postigao željeni rezultat.

Budući da sam u drugom tromjesečju trudnoće i prošao još jedan bris, otkrili su da imam disbiozu. Detaljnija analiza femoflore dala je cjelovitiju karakterizaciju patogene flore i utvrdila prisutnost, količinu, stupanj i prirodu neravnoteže mikroflore. Na temelju podataka ove analize, liječnik mi je propisao čepiće Dalatsin.
Prodaju se u pakiranjima od tri komada. Cijena je oko 650 rubalja po paketu. Nije jeftino. Propisan mi je tečaj od 6 svijeća.
Nakon čitanja uputa, gdje, kao i obično, upozoravaju da klindamicin (djelatna tvar Dalacina), kada se vaginalno primjenjuje u II ili III tromjesečju trudnoće, ne povećava učestalost urođenih anomalija u djeteta. Ali istodobno, u uputama stoji napomena da nije bilo službenih studija o primjeni Dalacina kod trudnica.
Općenito, to je zastrašujuće, pogotovo jer je to antibiotik. Ali odlučio sam se, jer je potrebno liječiti se.
Nisam primijetio nijednu nuspojavu opisanu u uputama.
Nakon dva dana korištenja (jedna svijeća noću) - nelagoda koju sam doživio od bakterioze prošla je.

Ali, na moje najveće žaljenje, 10 dana nakon završetka liječenja, te neugodne senzacije koje sam doživio prije korištenja Dalatsina ponovno su se vratile..
Vrlo razočaravajuće. i oprosti.
Stvarno, nakon što sam izložio vjerojatni rizik za svoj trbuh, nisam postigao željeni rezultat.

Pozdrav svima! Ovo nije prvi put da pišem na čisto žensku temu, o ženskoj medicini. Budući da je problem kroničan i uzrokuje puno problema (ne toliko loših osjećaja, premda se oni događaju i ako duže vrijeme ništa ne poduzmete), već stalne loše analize. I sada liječnici uvijek propisuju različite tretmane. Još jednom su propisane čepiće Dalatsin. Ovo je lokalni antibiotik.
Aktivni sastojak je klindamicin. Proizvođač SAD.
Propisan je za kolpitis, vaginitis. U pakiranju od 3 svijeće s aplikatorom. Kartonska kutija, unutar svijeće, aplikator i upute.
Liječnik je propisao 6 svijeća (to su dva pakiranja). Obično sam sve takve lijekove dobro podnosila, bez izraženih nuspojava (a svaki ih proizvođač ima čitav popis, samo me naučite više za svaku riječ), pa sam bez straha kupila dva pakiranja za cijeli tečaj. Uzalud, nuspojave nisu dugo čekale. PRIMJENA Kao i većina sličnih, 1 svijeća po noći. Snaći se bez aplikatora, nekako tako poznato. Svijeće su prilično velike i bijele. U početku nisam ni uspoređivao, ali glava me počela jako boljeti. Preko dana samo pukne, čak ni tablete nisu uvijek pomogle.
Pogledao sam upute, gdje su nuspojave i njihova učestalost uključene u zasebnu tablicu. Dakle, glavobolja je česta nuspojava..
Ispada da ova aktivna tvar apsolutno nije prikladna za mene. Koristio sam jedan paket (dobro je da su bile samo tri svijeće), drugi nije. Nisam želio iskusiti jake glavobolje. Čim sam prestao koristiti, prestale su glavobolje. Još je uvijek bilo UČINKA od tri svijeće, ali ne baš dugo. Da rezimiramo: PROS: - Ipak, postoji učinak PROTIV: - jaka nuspojava u obliku glavobolje; - visoka cijena (jedno pakiranje od 3 svijeće košta oko 700 rubalja). Puno novca, i u mom slučaju bačeno u vjetar, a tu su i 2 paketa. Ipak, iz nekog razloga, liječnici vole propisivati ​​ove čepiće, pokušali su to ponoviti, morali su odbiti. Svijeće "Dalatsin" su skupe i s mogućom jakom nuspojavom, pa ih neću preporučiti. U normalizaciji mikroflore pomogli su mi: Lactagel Gynoflor E

Pozdrav svima! Ovo nije prvi put da pišem na čisto žensku temu, o ženskoj medicini. Budući da je problem kroničan i uzrokuje puno problema (ne toliko loših osjećaja, premda se oni događaju i ako duže vrijeme ništa ne poduzmete), već stalne loše analize. I sada liječnici uvijek propisuju različite tretmane. Još jednom su propisane čepiće Dalatsin. Ovo je lokalni antibiotik.
Aktivni sastojak je klindamicin. Proizvođač SAD.
Propisan je za kolpitis, vaginitis. U pakiranju od 3 svijeće s aplikatorom. Kartonska kutija, unutar svijeće, aplikator i upute.
Liječnik je propisao 6 svijeća (to su dva pakiranja). Obično sam sve takve lijekove dobro podnosila, bez izraženih nuspojava (a svaki ih proizvođač ima čitav popis, za svaki slučaj), pa sam bez straha kupila dva pakiranja za cijeli tečaj. Uzalud, nuspojave nisu dugo čekale. PRIMJENA Kao i većina sličnih, 1 svijeća po noći. Snaći se bez aplikatora, nekako tako poznato. Svijeće su prilično velike i bijele. U početku nisam ni uspoređivao, ali glava me počela jako boljeti. Preko dana samo pukne, čak ni tablete nisu uvijek pomogle.
Pogledao sam upute, gdje su nuspojave i njihova učestalost uključene u zasebnu tablicu. Dakle, glavobolja je česta nuspojava..
Ispada da ova aktivna tvar apsolutno nije prikladna za mene. Koristio sam jedan paket (dobro je da su bile samo tri svijeće), drugi nije. Nisam želio iskusiti jake glavobolje. Čim sam prestao koristiti, prestale su glavobolje. Još je uvijek bilo UČINKA od tri svijeće, ali ne baš dugo. Da rezimiramo: PROS: - Ipak, postoji učinak PROTIV: - jaka nuspojava u obliku glavobolje; - visoka cijena (jedno pakiranje od 3 svijeće košta oko 700 rubalja). Puno novca, i u mom slučaju bačeno u vjetar, a tu su i 2 paketa. Ipak, iz nekog razloga, liječnici vole propisivati ​​ove čepiće, pokušali su to ponoviti, morali su odbiti. Svijeće "Dalatsin" su skupe i s mogućom jakom nuspojavom, pa ih neću preporučiti. U normalizaciji mikroflore pomogli su mi: Lactagel Gynoflor E

Tko bi rekao da je disbioza rodnice tako gadna stvar??
Tamo sam patila od suhoće i svrbeža, ginekolozi (dvoje i u dobrim klinikama) uzeli su briseve flore, obavili pregled i jednoglasno rekli da nema ništa kritično, pa idite kupiti ginokomforu sa sljezom i pričekati da sve prođe samo od sebe. Teško sam ga koristio, ali, poput losa iz šale "ali postajem sve gori i gori" (c) Kao rezultat toga, i sam sam išao na kompleks plaćenih testova i utvrđeno mi je da imam gardnerelu. Sve je sjelo na svoje mjesto.
Pio sam metronidazol, odložio svijeće, ali simptomi nisu nestali.
Spustio sam gynoflor, uh, dva dana se činilo da je sve uspjelo, ali ne.
Sama je propisala Dalatsina, pogotovo jer mu je cijena prilično pristupačna, a u paketu su samo tri svijeće.
Ne znam zašto postoji aplikacija. pročitajte još torusa - i bez njega su savršeno predstavljeni. Paket se lako otvara, svijeće ne treba čuvati u hladnjaku, jednom riječju, čvrste pluseve.
Pomalo je neugodno što je vrlo masno i snažno istječe i noću i ujutro.
Općenito, iako se čini da mi je pomogao, čekam tjedan dana i idem na pretrage, ali simptomi me više ne muče.
Mislim da je to dobar lijek u borbi protiv ove prljavštine.

Tko bi rekao da je disbioza rodnice tako gadna stvar??
Tamo sam patila od suhoće i svrbeža, ginekolozi (dvoje i u dobrim klinikama) uzeli su briseve flore, obavili pregled i jednoglasno rekli da nema ništa kritično, pa idite kupiti ginokomforu sa sljezom i pričekati da sve prođe samo od sebe. Teško sam ga koristio, ali, poput losa iz šale "ali postajem sve gori i gori" (c) Kao rezultat toga, i sam sam išao na kompleks plaćenih testova i utvrđeno mi je da imam gardnerelu. Sve je sjelo na svoje mjesto.
Pio sam metronidazol, odložio svijeće, ali simptomi nisu nestali.
Spustio sam gynoflor, uh, dva dana se činilo da je sve uspjelo, ali ne.
Sama je propisala Dalatsina, pogotovo jer mu je cijena prilično pristupačna, a u paketu su samo tri svijeće.
Ne znam zašto postoji aplikator - i bez njega su savršeno umetnuti. Paket se lako otvara, svijeće ne treba čuvati u hladnjaku, jednom riječju, čvrste pluseve.
Pomalo je neugodno što je vrlo masno i snažno istječe i noću i ujutro.
Općenito, iako se čini da mi je pomogao, čekam tjedan dana i idem na pretrage, ali simptomi me više ne muče.
Mislim da je to dobar lijek u borbi protiv ove prljavštine.

Prije odlaska na operaciju u Onkološki dispanzer.Moj osvrt na Republički onkološki dispanzer. Prilično sam trčao u raznim laboratorijima da bih prikupio gomilu analiza. Uključujući prolaz brisa za stupanj čistoće, ispostavilo se da imam neku vrstu infekcije. Stoga, prema ginekologu, razmaz nije posve idealan i mora se liječiti. Propisala mi je svijeće Dalatsin, koje je pohvalila i postavila ih kao baktericidno sredstvo.

Naravno, prije operacije želio sam da testovi budu savršeni, jer ako postoji neka vrsta infekcije, mogu postojati posljedice i možda neće poduzeti loše testove za operaciju. Kupio sam svijeće, utvrdio sam da imam pozitivan rezultat, budući da su svijeće skupe, a samim tim i učinkovite, odlučio sam. Samo za. da bih pročitao još tri svijeće Dalatsin, platio sam više od 600 rubalja. Vrlo je skupo, ali ono što se ne može učiniti radi dobrih rezultata i zdravlja. Paket sadrži upute, svijeće i aplikatore koji se koriste prilikom umetanja svijeće.

Glavni uvjeti pri korištenju svijeće "Dalatsin" su izbjegavanje spolnih odnosa. Svijeće se dobro ubacuju bez aplikatora, pa nisam pribjegao njegovoj pomoći. Koristila sam ga tri puta, prije spavanja, ubacila duboko u rodnicu, a budući da se čepići Dalatsin smatraju antibiotikom, djeluju baktericidno i u potpunosti ubijaju infekcije. Svijeće su mi se svidjele jer su prikladne za upotrebu - ne tope se na rukama, poput ostalih svijeća, također nemaju miris - to je također plus, jer osjećam nelagodu kad iz mene dolazi strani miris.

Nakon korištenja prve svijeće nisam osjetio ništa što bi mi stvaralo nekakvu nelagodu ili nelagodu. Ali nakon primjene druge dvije, dobio sam nelagodu i sve "čari" nuspojava koje sam osjetio: dakle, prvo što se pojavilo je loš zadah i nekakav grozan okus u ustima, zatim mučnina, povraćanje i nadimanje, slabost i snižavanje krvnog tlaka (a on je za mene već vrlo nizak - radni tlak 90/60). Nakon 3-4 dana ovi su simptomi nestali, a ja sam bila nevjerojatno sretna i uvjerena da zarad izlječenja možete izdržati sve te "užitke".

Bio sam zadovoljan rezultatima drugog testa, bris je bio čist i uzimajući rezultate otišao sam na operaciju. Dalatsin se nosio s glavnim zadatkom svijeće, pa je dovoljan jedan tečaj i ne biste trebali zloupotrijebiti ovaj lijek. Onima koji su se ipak odlučili na kupnju čepića, savjetujem da se posavjetuju s liječnikom i obavezno nadgledaju krvni tlak kako bi izbjegli probleme. Posebno hipotenzivna, molim vas da odmah obavijestite liječnika koji je propisao ove čepiće o svojim problemima s krvnim tlakom.

Prije odlaska na operaciju u Onkološki dispanzer.Moj osvrt na Republički onkološki dispanzer. Prilično sam trčao u raznim laboratorijima da bih prikupio hrpu analiza. Uključujući prolaz brisa za stupanj čistoće, ispostavilo se da imam neku vrstu infekcije. Stoga, prema ginekologu, razmaz nije posve idealan i mora se liječiti. Propisala mi je svijeće Dalatsin, koje je pohvalila i postavila ih kao baktericidno sredstvo.

Naravno, prije operacije želio sam da testovi budu savršeni, jer ako postoji neka vrsta infekcije, mogu postojati posljedice i možda neće poduzeti loše testove za operaciju. Kupio sam svijeće, utvrdio sam da imam pozitivan rezultat, budući da su svijeće skupe, a samim tim i učinkovite, odlučio sam. Za samo tri svijeće Dalatsin platio sam više od 600 rubalja. Vrlo je skupo, ali ono što se ne može učiniti radi dobrih rezultata i zdravlja. Paket sadrži upute, svijeće i aplikatore koji se koriste prilikom umetanja svijeće.

Glavni uvjeti pri korištenju svijeće "Dalatsin" su izbjegavanje spolnih odnosa. Svijeće se dobro ubacuju bez aplikatora, pa nisam pribjegao njegovoj pomoći. Koristila sam ga tri puta, prije spavanja, ubacila duboko u rodnicu, a budući da se čepići Dalatsin smatraju antibiotikom, djeluju baktericidno i u potpunosti ubijaju infekcije. Svijeće su mi se svidjele jer su prikladne za upotrebu - ne tope se na rukama, poput ostalih svijeća, također nemaju miris - to je također plus, jer osjećam nelagodu kad iz mene dolazi strani miris.

Nakon korištenja prve svijeće nisam osjetio ništa što bi mi stvaralo nekakvu nelagodu ili nelagodu. Ali nakon primjene druge dvije, dobio sam nelagodu i sve "čari" nuspojava koje sam osjetio: dakle, prvo što se pojavilo je loš zadah i nekakav grozan okus u ustima, zatim mučnina, povraćanje i nadimanje, slabost i snižavanje krvnog tlaka (a on je za mene već vrlo nizak - radni tlak 90/60). Nakon 3-4 dana ovi su simptomi nestali, a ja sam bila nevjerojatno sretna i uvjerena da zarad izlječenja možete izdržati sve te "užitke".

Bio sam zadovoljan rezultatima drugog testa, bris je bio čist i uzimajući rezultate otišao sam na operaciju. Dalatsin se nosio s glavnim zadatkom svijeće, pa je dovoljan jedan tečaj i ne biste trebali zloupotrijebiti ovaj lijek. Onima koji su se ipak odlučili na kupnju čepića, savjetujem da se posavjetuju s liječnikom i obavezno nadgledaju krvni tlak kako bi izbjegli probleme. Posebno hipotenzivna, molim vas da odmah obavijestite liječnika koji je propisao ove čepiće o svojim problemima s krvnim tlakom.

Pozdrav svima! Ne volim u recenzijama doticati takve "osobne" teme kao što su drozd i bakterijska vaginoza, ali tko, ako ne i djevojke, zna koliko je sve to neugodno. Kad sam tražio informacije o tome kako brzo prevladati ovaj problem, nisam našao ništa razumno. Stoga ću podijeliti svoje iskustvo. Molim muškarce da ostave recenziju (odjednom je netko zalutao), ovdje ćemo podijeliti tajne. Najveća tajna su, naravno, Dalatsin čepići za bakterijsku vaginozu.
Neću se zadržavati na simptomima, ako ste otišli na ovaj pregled, tada već sigurno znate da imate takav problem. Nije ga teško dijagnosticirati, već sam znao svoju dijagnozu prije odlaska liječniku, ali nisam mogao pronaći "tabletu koju sam popio i zaboravio na problem". Morala sam ugovoriti sastanak s ginekologom. Iskreno, požurio sam kod specijaliste. Još uvijek nisam odmah pročitao, jer "bilo je moguće biti strpljiv". Par mjeseci. Dok ne pročitam koja je opasnost od bakterijske vaginoze. Bakterijska vaginoza povećava rizik od zaraze spolno prenosivim bolestima, spolno prenosivim bolestima, HIV-om, a može dovesti i do upale maternice i dodataka maternice (upalne bolesti zdjeličnih organa - PID), kolpitisa i prekanceroznih bolesti (displazija) vrata maternice. PID može uzrokovati neplodnost ili oštećenje jajovoda, što može povećati vaš budući rizik od ektopične trudnoće i neplodnosti. Što da kažem, odjurila sam liječniku brzom srnom. Niz pregleda je započeo kod ginekologa (što da kažem, ovaj mi specijalist nije najdraži, ići kod njega ne znači kliktati sjeme na klupi).
Prepisani su mi lijekovi za poboljšanje lokalnog imuniteta, lijekovi za poboljšanje mikroflore itd. Sve to za urednu svotu. Opće je stanje postalo bolje, ali ginekolog je rekao da slijedi, ako nakon "crvenih dana kalendara" simptomi ostanu, onda više ne možete oklijevati - odmah upotrijebite Dalatsin. I morao sam to iskoristiti. Poboljšanje sam vidio nakon druge svijeće. Treći je već bio - kontrola. Nakon toga me ništa nije prestajalo mučiti, ta je sreća trajala 8 mjeseci, trajala bi i duže, da i sam nisam pogriješio. Ali ovdje nisam oklijevao - otišao sam i kupio novi paket. 3 svijeće i nov sam kao nov. ŠTO IMAMO? Kao što sam rekao, pakiranje sadrži 3 čepića (čepići) i aplikator. Posljednji koji sam koristio 1 put, aplikator nije baš prikladan, možete se savršeno nositi bez njega. Nije mala.
Supozitorij se daje intravaginalno, tijekom 3 uzastopna dana.
Aktivni sastojak: klindamicin (u obliku klindamicin fosfata) 100 mg
Zemlja porijekla: SAD Lijek ima niz nuspojava, kod mene nisu primijećene. Prije upotrebe lijeka, bolje je konzultirati se s liječnikom, dijelim samo svoja pozitivna iskustva.
GDJE KUPITI I KOLIKO TO KOŠTA? Prodaje se u ljekarnama, izdaje se bez recepta (iako je u uputama zapisano da se izdaje na recept).
Cijena: 600-650 rubalja po paketu Druge osjetljive probleme rješavam na sljedeći način: za drozd koristim protugljivično i antimikrobno sredstvo
Kako ne bih naštetio mikroflori tijekom liječenja, uzimam dokazani lijek.
Za intimnu higijenu više volim ovo mlijeko i ovaj gel.
Učinkovit lijek ako postoje suhoća, nelagoda i drugi poremećaji vaginalne mikroflore Vidimo se sljedeći put na preporučujem.
Vaša Nika. ♥

Pozdrav svima! Ne volim u recenzijama doticati takve "osobne" teme kao što su drozd i bakterijska vaginoza, ali tko, ako ne i djevojke, zna koliko je sve to neugodno. Kad sam tražio informacije o tome kako brzo prevladati ovaj problem, nisam našao ništa razumno. Stoga ću podijeliti svoje iskustvo. Molim muškarce da ostave recenziju (odjednom je netko zalutao), ovdje ćemo podijeliti tajne. Najveća tajna su, naravno, Dalatsin čepići za bakterijsku vaginozu.
Neću se zadržavati na simptomima, ako ste otišli na ovaj pregled, tada već sigurno znate da imate takav problem. Nije ga teško dijagnosticirati, već sam znao svoju dijagnozu prije odlaska liječniku, ali nisam mogao pronaći "tabletu koju sam popio i zaboravio na problem". Morala sam ugovoriti sastanak s ginekologom. Iskreno, nisam odmah požurio kod stručnjaka, jer "mogao sam biti strpljiv". Par mjeseci. Dok ne pročitam koja je opasnost od bakterijske vaginoze. Bakterijska vaginoza povećava rizik od zaraze spolno prenosivim bolestima, spolno prenosivim bolestima, HIV-om, a također može dovesti do upale maternice i dodataka maternice (upalne bolesti zdjeličnih organa - PID), kolpitisa i prekanceroznih bolesti (displazija) vrata maternice. PID može uzrokovati neplodnost ili oštećenje jajovoda, što može povećati vaš budući rizik od ektopične trudnoće i neplodnosti. Što da kažem, odjurila sam liječniku brzom srnom. Niz pregleda je započeo kod ginekologa (što da kažem, ovaj mi specijalist nije najdraži, ići kod njega ne znači kliktati sjeme na klupi).
Prepisani su mi lijekovi za poboljšanje lokalnog imuniteta, lijekovi za poboljšanje mikroflore itd. Sve to za urednu svotu. Opće je stanje postalo bolje, ali ginekolog je rekao da slijedi, ako nakon "crvenih dana kalendara" simptomi ostanu, onda više ne možete oklijevati - odmah upotrijebite Dalatsin. I morao sam to iskoristiti. Poboljšanje sam vidio nakon druge svijeće. Treći je već bio - kontrola. Nakon toga me ništa nije prestajalo mučiti, ta je sreća trajala 8 mjeseci, trajala bi i duže, da i sam nisam pogriješio. Ali ovdje nisam oklijevao - otišao sam i kupio novi paket. 3 svijeće i nov sam kao nov. ŠTO IMAMO? Kao što sam rekao, pakiranje sadrži 3 čepića (čepići) i aplikator. Posljednji koji sam koristio 1 put, aplikator nije baš prikladan, možete se savršeno nositi bez njega. Nije mala.
Supozitorij se daje intravaginalno, tijekom 3 uzastopna dana.
Aktivni sastojak: klindamicin (u obliku klindamicin fosfata) 100 mg
Zemlja porijekla: SAD Lijek ima niz nuspojava, kod mene nisu primijećene. Prije upotrebe lijeka, bolje je konzultirati se s liječnikom, dijelim samo svoja pozitivna iskustva.
GDJE KUPITI I KOLIKO TO KOŠTA? Prodaje se u ljekarnama, izdaje se bez recepta (iako je u uputama zapisano da se izdaje na recept).
Cijena: 600-650 rubalja po paketu Druge osjetljive probleme rješavam na sljedeći način: za drozd koristim protugljivično i antimikrobno sredstvo
Kako ne bih naštetio mikroflori tijekom liječenja, uzimam dokazani lijek.
Za intimnu higijenu više volim ovo mlijeko i ovaj gel.
Učinkovit lijek ako postoje suhoća, nelagoda i drugi poremećaji vaginalne mikroflore Vidimo se sljedeći put na preporučujem.
Vaša Nika. ♥

Više O Gelovima

Differin

Izraslina