loader

Glavni

Furuncle

Mjesta protiv akni uklanjaju recenzije


Grupa: Administratori
Poruke: 4531
Prijave: 26.4.2015
Korisnički broj: 32903

Djevojke, savjetujte kako ukloniti tragove i crvene mrlje od akni? Narodni lijekovi i farmaceutski proizvodi ne pomažu, možda će se koji postupak u kozmetologiji nositi? Ako je netko i napisao, napišite pravi osvrt kako ne biste trošili novac jer ih nema puno. Glavni dio tragova na mojoj gornjoj usni i iznad nje, ima ih toliko da čak ni linija usana nije jasno vidljiva. Na bradi postoje i mnogi tragovi. Vrlo složeni i sjajni nad njima cijelo vrijeme. Akne uklonjene, ali tragovi - ne.

- Oznake akni - što znače? Ožiljci od akni?

- Kozmetika Holy landa je sjajna, ali nije jeftina.

- Pilingi i obnavljanje površine, jedini način.

- Nije bilo potrebno cijediti akne, kako ne bi kasnije pitali kako ukloniti tragove s akni. Je li pritisnula? Sada samo kod kozmetičara.

- Kriomasaža je u redu, o tome se trebate posavjetovati s kozmetičarom, ali općenito kriomasaža obično dobro djeluje.

- Ako mrlje, s vremenom će proći, a ako želite brže, od listopada (ako živite u srednjoj traci) možete napraviti tečaj pilinga. Uklonio sam ožiljke od akni, ovdje je bio lim, iako još ima posla. Mjesta od akni obično se mogu ukloniti površinskim pilingima. Ako je površno - ne, onda duboko guljenje kiselinama.

- Uzimate bijelu glinu i sodu u jednakim omjerima, navlažite je vodikovim peroksidom (možete upotrijebiti bilo koju antibakterijsku otopinu: kloreksidin, oktinecept i tako dalje do homogene mase, nanesite je na mrlje i pričekajte dok se ne osuši. Ja to radim, pomaže. Ali sada je ljeto, preplanulost smjesa će se oljuštiti. Možete napraviti i maske od badyagi praha, također pomaže, ali ne tako brzo.

- Uzimajte vitamin C 1000 mg svaki dan 2-3 mjeseca i radite pilinge.

- Bolje otiđite dobrom kozmetičaru.

- Očistio sam tragove nakon akni bodyagom, ali imao sam mrlje. A ako vam se i uzorak usnica ispere, onda samo kozmetičarka.

- Nema žena koje nisu lijepe, malo je votke.

- Tragove akni na licu uklonila sam laserom. Imala sam duboko nakon akni.

- S takvim pitanjem bolje je otići kozmetičarki.

- Isprobajte hidrokinonske kreme. Dobro ujednačava kožu.

- Izravnao sam svoje rupe s contraubexom. Dobro mi je usput pomoglo.

- Kako se riješiti mjesta akni posebno u vašem slučaju - sve će vam reći kozmetičarka. Nije poznato koji je tip kože, koliko je sve duboko. Idite kod profesionalca.

- Ništa osim lasera, sve ostalo je sranje. Nisam mogao guglati?

- Contractubex mi je pomogao.

- Radite kore od voćne kiseline jednom tjedno.

- Pođite na tečaj pilinga kod kozmetičara.

- Kozmetolog je ultrazvukom uklonio mrlje nakon akni.

- Oh, pronašao sam za vas stručnjaka, jednom sam to i sam probao - pomoglo je.
Škrob i maska ​​od svježe rajčice.
Da biste pripremili ovu masku, trebate uzeti pulpu svježe rajčice, temeljito je samljeti i dodati jednu žlicu škroba. Nakon toga, potrebno je dobro pomiješati dobivenu kašu, a zatim nanijeti na kožu. Ovu masku treba ostaviti na koži 5 minuta, nakon čega je treba oprati toplom vodom..
Kako biste uklonili tamne tragove s akni, ovaj biste postupak trebali ponoviti dva puta dnevno, osim toga, ne zaboravite da je obavezno prethodno čišćenje kože prije nanošenja maske.
U većini slučajeva poboljšanja su primjetna nakon tri dana, kako bi se uklonili crveni tragovi s akni, najvjerojatnije će trebati oko mjesec dana. Redovitim provođenjem ovih postupaka za to vrijeme postići ćete trajne rezultate i, najvjerojatnije, uskoro ćete zaboraviti da ste nekoć patili od mjesta nakon akni.
Maska od rajčice i škroba nema kontraindikacija, jedina iznimka može biti individualna netolerancija na sredstva uključena u nju, također nema nuspojava.

- Dovraga, izbačen! Kozmetolog vrlo dobro zna kako ukloniti mrlje od akni! Ovdje će vam savjetovati!

- Pa, ako logično razmišljate, onda bi se laser trebao teoretski nositi s tim..

- Lasersko obnavljanje površine. Tada ćete napraviti tetovažu na usni.

- Mezoterapija. Ne štedite novac za svoj izgled.

- Povežite ih crtama crnim flomasterom. Bit će to strašno. Tip rebusa.

- Točno, ne štedite novac. Dugo sam kod kozmetičara vadila mrlje na licu od akni.

- Ako niste štedjeli novac na svom izgledu, odakle potječu akne??

- Imao sam i mali proračun, očistio sam ga bodyagom.

- Pucajte do kozmetičara! Postoji nekoliko načina da se riješite mrlja od akni. Jednom kad je Google zabranjen, evo ga s Interneta. Ne zahvaljujte.
1. Kemijski piling.
Postupak kemijskog ljuštenja prilično je jednostavan za upotrebu, a uz to i ekonomičan. Mehanizam rada kemijskog pilinga je sljedeći - gornji sloj oštećenog područja kože uklanja se kiselinama. Prije početka postupka na kožu se mora nanijeti tonik i tek tada se za kemijski piling koristi kiselina, najčešće glikolna kiselina.,
Nakon nanošenja kiseline, ona se neutralizira sodom bikarbonom, a zatim ispere toplom vodom. Trajanje opisanog postupka obično je 2-3 minute. Ponovljena sesija za konsolidaciju rezultata ne preporučuje se prije dva tjedna..
2. Ultrazvučni piling.
Ovaj se postupak temelji na korištenju visokofrekventnih zvučnih vibracija, pod utjecajem kojih se pore čiste, uklanjaju se mrtve stanice i zaglađuju bore. Uz pomoć ultrazvučnog pilinga možete ukloniti tragove akni i zaboraviti na crvene mrlje koje su prethodno ostale nakon njih. Ovim se postupkom provodi i mikro-masaža kože. Prednost ove metode je što nakon završetka postupka koža vašeg lica ne pocrveni toliko kao kod ostalih zahvata. Ožiljci od akni postaju manje vidljivi nakon prvog tretmana.
3. Usisavanje.
Ovaj se postupak provodi pomoću posebnog aparata čije funkcije nalikuju radu usisavača. Ovaj postupak pruža izvrsno čišćenje kože, a to zauzvrat poboljšava mikrocirkulaciju u krvnim žilama. Najčešće se vakumsko čišćenje koristi za male osipe na aknama, u naprednim fazama ova metoda neće raditi.
4. Čišćenje laserom.
Vrlo brzo uklonite tragove akni posebnim laserom, a njihova uporaba osigurava zaglađivanje ožiljaka, ožiljaka i stajaćih tamnih mrlja. Postupak laserskog čišćenja i zaglađivanja kože smatra se najsuvremenijim metodama, ali istodobno, njegova cijena čini ovu metodu nepristupačnom. Međutim, laser bez traga uklanja i najdublje ožiljke od akni.

- Vizin uklanja crvenilo. Ne zadugo, ali ako vam hitno treba negdje, a imate prištić po cijelom licu.

- Kažu da idiot pomaže, ali još ne znam. Ali laserski piling pomoći će 100%

- Zar niste znali kako se brinuti za svoje lice kako ne bi bilo tragova? Jeste li pritisnuli akne, pretpostavljam, budući da je granica usne nejasna? To su iste loše djevojke!

- Idite na 5 postupaka pilinga i sve će proći.

- Pomiješajte jednake dijelove limunovog soka i vode i nanesite ovu smjesu izravno na tragove akni, izbjegavajući kontakt s okolnom kožom. Nakon 15-20 minuta isperite limunov sok s lica. Ne zaboravite vlažiti kožu odmah nakon ispiranja limunovog soka, jer limunska kiselina u limunu može isušiti kožu. Ako je potrebno, upotrijebite sok od limete koji također sadrži limunsku kiselinu.

- Med je prirodni lijek protiv akni i tragova koje ostavlja. Med sadrži antibakterijske sastojke koji umiruju kožu i smanjuju upalu. Med se vatom može nanijeti izravno na tragove akni. Med je izvrstan lijek za osobe s osjetljivom kožom, jer ne iritira i ne isušuje, već vlaži kožu, za razliku od ostalih proizvoda. Ako vam se dogodi da dobijete neki biserno bijeli (ponekad ga možete pronaći u kozmetičkim trgovinama ili na mreži), možete pomiješati prstohvat bijelog s medom za učinkovitiji učinak na kožu. Biserno bijela također smanjuje upale i posvjetljuje tragove akni. Tako mi je baka rekla kako da se riješim tragova akni..

- Kozmetičarki ne, nema sreće?


Kako ste se riješili tragova akni na licu i tijelu?

Krasotulya.ru preporučuje !! Samo pokušajte!!

Djevojke, kako ste se riješile mrlja od akni?

Prije sam koristio baziron i diferin. No, sve to uopće nije pomoglo odmah, već je nakon 3-4 mjeseca korištenja samo pomoglo. Možda postoji brži način?

Komentari korisnika

Volim. Emalan brzo pomaže)) izvrstan alat, nikad iznevjeren!

Zinerit i Avene gel za lice pomogli su mi ukloniti upalu. Još uvijek su ostavili ožiljke, a put nije isti...

Skupo je, ali bolje od ovih kozmetičkih reklama poput Clearasil, Clean & Clear, itd. Nisu mi pomogli. Također, lice obrišite slanom vodom i češće budite na suncu. Pa, sekas također utječe))

kozmetolog mi je upravo savjetovao nešto što mi nije pomoglo

Bolje je biti poput čišćenja, naravno. Možete ukloniti sve akne, a zatim ih možete iscijediti kod kuće, glavna stvar je ne ostavljati gnoj, već sve raditi sterilnim rukama i alatima. A akne se također događaju s pogrešnom hormonskom pozadinom. Normalizirajte ga i sve akne nestat će same od sebe.

Kućna njega (kreme, maske, pilingi, pilingi itd.) - pregled

Problematična koža: kako se riješiti akni i mrlja bez skupih postupaka. Izliječilo joj je lice zahvaljujući recenzijama na Ire recommend! Fotografije prije i poslije

Napokon sam odlučila napisati vlastiti osvrt o njezi problematične kože. Imam podosta postova posvećenih različitim terapijskim proizvodima i proizvodima za njegu, ovdje želim sažeti sve informacije i predstaviti ih na strukturiraniji način. Štoviše, s vremena na vrijeme pitanja napišu u osobnom obliku.

Odmah da naglasim - nije činjenica da će vam moji recepti odgovarati. Ali vrijedi pokušati) Uspio sam izliječiti kožu zahvaljujući Ayre preporučujendu i ovdje navedenim savjetima. Nisu mi pomogla sva sredstva, nisam se usudila isprobati (ponekad postoje jaaaako egzotični recepti), ali najučinkovitiji su odabrani empirijski.

Pozadina

Imam masnu kožu od adolescencije. Akne i miteseri - malo kasnije, negdje s 18. godine. Kao student obraćao sam se različitim kozmetolozima, oni su propisivali različita sredstva (obično nisu jeftina), koja ili uopće nisu dala učinak, ili su dala privremeni.

Postupno sam se "navukao" na Baziron (link na recenziju), koristio ga nekoliko godina. Čim je prestala, opet su počeli problemi s njezinim licem. Stanje kože nekoliko mjeseci nakon napuštanja Bazirona (2010):

Povremeno se na licu pojavi nekoliko prištića, no u usporedbi s onim što je bilo, dan je i noć.

Moja njega kože sada je:

  • Svakodnevno čišćenje - ujutro / navečer;
  • Dubinsko čišćenje - pilingi, pilingi i maske - 2 puta tjedno.
  • Vlaženje - 2 puta dnevno, ujutro / navečer;
  • Zaštita od sunca od proljeća do jeseni;
  • Ispravna dekorativna kozmetika (mineralni puderi su najhladnija stvar!);
  • I ono što nije izravno povezano s njegom, već utječe na stanje kože: pravilna prehrana, spavanje i odsutnost stresa, ako je moguće.

A sada, detaljno, poen po poen.

Svakodnevno čišćenje lica

Jedan jeftin proizvod koji mi je puno pomogao u borbi za čistoću kože - katranski sapun "Nevskaya Cosmetics" (link na recenziju). Prije toga bilo je eksperimenata s raznim apotekarskim gelovima za pranje: Keracnyl iz Ducraya - uopće nije pomogao, Effaclar iz La Roche Posay - pomogao, ali prosječno, Exfoliac gel iz Noreve - pomogao, ali prosječno. Srednje - odnosno stanje kože postajalo je bolje nego prije upotrebe, ali akne nisu nestale do kraja. Upravo je katranski sapun dao brz, vidljiv i TRAJNI učinak.

Jedino što ne odgovara svakoj koži. Za suhe i osjetljive - teško, osjetno je suho. Koristila sam ga nekoliko mjeseci, nakon što sam ga zaustavila - učinak se zadržao. Ako vam je sapun iz "Nevskaya Cosmetics" preagresivan, postoji nekoliko dobrih sapuna od katrana koji su mekši - Dermosil (link na recenziju) i Spivak (link na nit recenzija).

Sada katranski sapun koristim povremeno, 1 - 2 puta tjedno. Ovo je dovoljno. Ostatak vremena perem lice mekanim pjenama ili gelovima za umivanje. Drugačije, fotografirano što je trenutno. Ne volim baš Planetu Organicu sa snježnom ogrlicom, ona isušuje kožu i ostavlja za sobom osjećaj "skliskosti", a preporučujem druga dva pranja. Sviđa mi se i gel za čišćenje Clarins Eclat du Jour (narančasta cijev).

Dobar proizvod za čišćenje masne problematične kože je Bioderma micelarna voda. Dobro čisti od masnoće, uklanja kozmetiku, ne isušuje. Ali svejedno radije umivam lice vodom. Također, ova je micelarna dobra kao tonik za toplu sezonu - obrišite lice tijekom dana.

Dubinsko čišćenje - pilingi, pilingi, maske

Volim mehaničke pilinge. Jedan od mojih omiljenih je gommage Yvesa Rochera na bazi bijele gline (link na recenziju). Njegov nedostatak je cijena, košta više od 500 rubalja. Dobro ljušti, matira, suši kožu, posvjetljuje tonus. Proračunski lijek je bjeloruski piling Liv Delano sa silicijem. Nije loše, ali ne više.

Još jedna cool stvar je The Body Shop spužva za piling (link na recenziju). U principu, možete to učiniti bez kupljenih pilinga - samo ga koristite s uobičajenim gelom za pranje. Ali djevojke su takve djevojke i privlače ih da nešto pokušaju!

Glinene maske za problematičnu kožu daju dobar učinak. Koristim bijelu ili plavu glinu, dodam par kapi ulja ružmarina i nekoliko kapi limunovog soka za izbjeljivanje. Ne primjećujem da glina izvlači prljavštinu iz pora, ali ton kože postupno se ujednačava..

Koristeći glinu, možete pripremiti domaći piling za masnu i problematičnu kožu. Glinu miješam s prahom od tanake (tanaka je drvo iz Azije). Stavim ga na lice, pričekam 10-15 minuta, umasiram i operem. Tanaka u prahu prodaje se u trgovinama tajlandske kozmetike, jeftin je - 100 - 150 rubalja po pakiranju, traje dugo. Na Tajlandu se tanaka maske smatraju snažnim lijekom protiv akni i pigmentacije sunca..

Hidratantna i zaštita od sunca

Za vlaženje kože tijekom hladne sezone (od sredine jeseni do sredine proljeća) koristim kremu Estee Lauder Hydrationist (link na recenziju). Nije jeftino, ali jako mi se sviđa. Vlaži, omekšava, uklanja ljuštenje, ne začepljuje pore. Nažalost, ne mogu pronaći nešto slično kvaliteti, ali jeftinije. Sve testirane kreme iznose do 500 rubalja. znatno inferiorno.

Ljeti koristim kremu za sunčanje Boots Cucumber Spf 15 za masnu kožu (kupila sam je na Tajlandu, tada je koštala manje od 200 rubalja) i hidratantnu tekućinu Dermosil (nije loše, ali, jao, bez SPF-a).

Zaštita kože od sunca vrlo je važna! To sam naučio iz vlastitog gorkog iskustva. Ljeti nemojte koristiti kiselu kozmetiku! Ne pokušavajte maskirati prištiće i akne! Inače, pigmentacija nakon takvih pokusa tretirat će se nekoliko godina. Trebalo mi je oko 4.

Kako ukloniti akne (mrlje od akni)

Nisam htio laser ukloniti nakon akni - postoje pregledi da koža tada postaje vrlo osjetljiva na sunce. Osim toga, skupo je. Odlučio sam isprobati kućne metode. Zapravo nikada nisam pronašla čarobni lijek za post-akne, ali pronašla sam nekoliko koji djeluju u kombinaciji.

Što sam radio: 2-3 puta tjedno mehanički piling spužvom i sredstvom za umivanje + maska ​​od gline s uljem ružmarina (10 - 15 minuta). Ne očekujte brzi efekt! Ova maska ​​protiv akni pokazuje vidljive učinke tek nakon nekoliko mjeseci..

Katranski sapun također pomaže ukloniti ožiljke i mrlje od akni, koža se brže obnavlja s njim.

Badiaga protiv post-akni jedan je od najpopularnijih lijekova. Ali moji dojmovi o njoj su pomiješani. Na licu preporučujem upotrebu samo u smjeru (s pamučnom krpom na licu mjesta). Ne preporučujem ga za cijelo lice, posebno u kombinaciji s vodikovim peroksidom. Pokušao sam s ovim (badyaga + peroksid) ukloniti mrlje na ramenu i na kraju sam dobio kemijsku opekotinu - koža se oljuštila od ljuskica. Drago mi je što ga nisam isprobala na licu!

Glede kupljenih sredstava. Oba sam proizvoda kupila na Tajlandu. Čizme Antimelazma - krema protiv pigmentacije. Čini se da djeluje, staračke pjege polako su prolazile s njim. No, budući da sam paralelno koristio nekoliko sredstava, teško je procijeniti učinak. Hiruscar Postacne je lijek protiv mrlja od akni i ožiljaka. Liječi ožiljke (na primjer, ako ga odaberete, zacijelit će brže), ali nije vrlo učinkovit protiv mrlja.

Prema tome, da biste uklonili post-akne, po mom mišljenju trebate:

  • Redovito piling kože (pilingi, pilingi);
  • Koristite maske za posvjetljivanje kože (glina + esencijalna ulja);
  • Točka na stajaćim mjestima - badyagu. Puder je učinkovitiji od gela.

Dekorativna kozmetika

Trenutno su mi najdraži SMM Reduction Oil Control Puder i Lucy Minerals Foundation. Koristi se u kombinaciji: 1 sloj temeljnog premaza + 1 sloj podloge. S mineralnim puderima možete zaboraviti na temeljne kreme - daju prilično gusto, ali istodobno nevidljivo prekrivanje, NE BLOKIRAJU PORE, ne osjećaju se na licu! I još jedan plus je njihova cijena! Svaka staklenka je 5 grama. košta oko 200 rubalja, dovoljno za nekoliko mjeseci.

Uz uobičajene pudere i podloge, bilo s masovnog tržišta ili iz suitea, stalno mi je nešto izlazilo na lice. Mineralni prah ne uzrokuje akne! Apsolutno! Još jedan plus je što štite lice od sunca i idealni su za ljeto..

Sramim se, ne mogu na bilo koji način pisati kritike o tim alatima - ali s njima postoje grane, gdje djevojke vrlo detaljno opisuju učinak. Čim nađem vremena, sigurno ću napisati svoje.

Što provocira akne - prema mojim dojmovima:

Stres. Trebam li biti nervozan ili plačem dobro - poput bam, sljedeći dan nekoliko prištića. Dakle, trudimo se biti što gadniji.!

Nedostatak sna. Isti učinak kao i stres. A ako noću ne spavate i ne plačete, ujutro se ne morate gledati u ogledalo.

Nepravilna prehrana. Suprotno uvriježenom mišljenju, moja koža NIJE pod utjecajem čokolade. Pokušao sam se toga odreći, puno sam patio, ali nije bilo učinka. Nastavila sam jesti čokoladu, ali promijenila sam njegu kože - poput bamsa, akne su počele nestajati. Ali poluproizvodi i prerađeno meso (kobasice, kobasice), kao i masno pržene stvari (na primjer, pomfrit) pogoršavaju stanje kože. Pokušao sam smanjiti potrošnju poluproizvoda, brze hrane, masne hrane. Više žitarica, povrća, voća, ribe.

Hormoni. S PMS-om, bez obzira što radim, stabilno izlazi neka vrsta lošeg lica.

Niskokvalitetna kozmetika - i ukrasna i svakakva pranja, kreme itd. Meni su, na primjer, pore praha iz Clinics, Loreala itd. Bile jako začepljene..

Čarobni lijekovi protiv akni, koji se uzimaju oralno - tako da sam popio tečaj tableta, a koža se transformirala - nisam našao. Jao, vitamini nemaju utjecaja na moje stanje kože. Pivski kvasac također je bio beskoristan.

Toliko sam napisao da se može steći dojam da cijeli dan ne radim ništa drugo nego se brinem za svoje lice Ne! Bez fanatizma! Pranje 2 puta dnevno, lagana šminka i piling maske nekoliko puta tjedno. Svi! Općenito, razumio sam - što manje silujemo lice (uključujući pretjeranu njegu), to izgleda zdravije.

Neću lagati i reći da mi je koža sada savršena. Ali izgleda puno puta bolje nego prije 5 - 7 godina. Mirno izlazim na ulicu „golog lica“, rijetko koristim podlogu. Glavni su problemi u ovom trenutku prekomjerni sadržaj ulja i proširene pore..

Nadam se da moja recenzija nekome pomaže, kako su mi ovdje pomogle recenzije!

Clinique još bolji pregled beskorisne kreme za pigmentaciju.

Recenzija o Skinorenu, koja ni meni nije puno pomogla.

Komunikacija

Mjesta nakon upale, akne.
Postoje li učinkovita sredstva za borbu protiv njih?
Kako riješiti ovaj problem?

Komentari (42)

Klinike imaju olovku za upravo ove mrlje. Nisam pokušao.

Pokušao sam. Činilo se da se proces zacjeljivanja ubrzava na svježim mjestima. Za stare - nema rezultata.
Pokušavam očistiti s Idealistom.

Prvi put čak čujem da postoji poseban alat. Moramo tražiti. Općenito, znam samo ono narodno - bodyag. ))))))

konzultant mi je rekao, iako ne od marke, da je to samo aktivnija krema i to je to))

Hvala, znam. ))))
A onda sam ih iznenada samo izlio pet - nešto hormonalno, upale, infekcije, same akne su brzo prošle, ali mrlje su ostale. (((((

Proizvod sam koristila u olovci s Klinike nekoliko mjeseci - rezultat je nula. Uz to, nisam ništa koristio, uključujući farmaceutske proizvode. Otkriven je najučinkovitiji lijek - "Sledocid" - prodaje se u ljekarnama, košta peni.

da, morate probati))

Koji se vrag ne šali, možda i pomogne. Trebate kupiti.

Klinike imaju novi serum za ujednačavanje tonusa kože. Za staračke pjege, tragove od akni itd..

Vera, govoriš li o još boljem serumu za popravljanje tona kože? Nije mi pomoglo da se riješim neravnomjernog tona kože (uključujući smećkaste mrlje nakon prištića). Također sam kupio Anti-Blemish Solutions Post Blemish Formulu, ali ni to nije uspjelo. :( (

Da, o ovom serumu.
Ako ne pomogne, tada su potrebni proizvodi s kiselinom AHA. I jak SPF u kremi.
Vitamin C također uništava pigment i posvjetljuje kožu. Možete obrisati kriškom limuna, ali opet trebate proizvod s dobrim zaštitnim faktorom kako biste kasnije zaštitili kožu, inače se fotosenzibilnost povećava.
Sezona bobičastog voća uskoro započinje - mogu vam pomoći maske od jagoda ili malina prije noćne kreme tijekom 1-2 tjedna.

Puno ti hvala, Vera! Svakako ću probati maske od bobica noću, obrisati kožu limunom - također (iako limun malo peče: koža je vrlo osjetljiva).
Kad god izađem vani, koristim proizvode s visokim stupnjem zaštite od sunca (SPF30 ili SPF40). :)

pigmentacija nakon akni (oh, ove dosadne) može se ukloniti samo pilingom. a olovka će samo prikriti ovaj problem.

Dodao bih da ne samo piling, već kemijski ili kiselinski piling (neke marke imaju posebne proizvode). Osim toga, kiselinski se piling radi i u salonima. Zbog nje se gornji sloj stratuma izjeda i zamjenjuje novim, na kojem praktički ne ostaju tragovi. Što je piling kiseliji, to će učinak biti bolji. Kućni lijekovi manje su učinkoviti od salona poput ren - F10 enzimatske maske. Ali učinak može biti vrlo dobar.

Kemijski piling možete dobiti od Clarins, Clinic, Vichy. I jedan od najučinkovitijih kod Dr. Sebagh

Mjesta protiv akni uklanjaju recenzije

goldtelets »31. prosinca 2013., 01:59

Molim vas recite mi na koje načine možete brzo i učinkovito izbjeliti kožu na onim mjestima na kojima nakon pojave akni ostaju tamne mrlje. Ljeti se taj problem naravno rješava dobrom preplanulošću na suncu, ali zimi želite izgledati i pristojno..

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti tamnih mrlja na koži nakon akni?

Natalia Kitik »31. prosinca 2013., 08:07

Pokušajte se okrenuti alternativnim metodama - da biste se riješili tamnih mrlja nakon akni, uopće nema mnogo složenih recepata.

Na primjer, maske na bazi gline. Najučinkovitija je maska ​​od zelene gline i esencijalnog ulja ružmarina. Za njegovu pripremu 1/2 žlice. žlice zelene gline moraju se pomiješati s malom količinom hladne vode i u dobivenu smjesu dodati 3-4 kapi esencijalnog ulja ružmarina. Ili maska ​​od bijele gline - 1/2 žlice. pomiješajte žlice bijele gline s 2 žličice limunovog soka i malo vode. Ove maske treba nanositi izravno na mrlje od akni i držati ih 10-15 minuta. Nakon postupka, koža se mora navlažiti ili na nju nanijeti ulje čičak..

Još jedan izuzetno ugodan i ukusan recept je mješavina meda i cimeta - uzmite 1 žličicu ovih proizvoda, promiješajte i ponovno nanesite na tragove akni. U tom slučaju smjesu držimo 20 minuta..

Jabučni ocat dobro djeluje u borbi protiv mjesta protiv akni - mora se razrijediti vodom u omjeru 1: 3. Ili izvarak peršina - treba ga smrznuti i rezultirajuće kocke leda ujutro i navečer obrisati tragove akni.

Također možete koristiti esencijalna ulja, na primjer, ulje čajevca - koristi se i u čistom obliku i u smjesi s drugim esencijalnim uljima - uljem lavande, avokadom - i limunovim sokom. U tom se slučaju svi sastojci uzimaju u jednakim količinama..

Nekima pomaže pranje katranskim sapunom ili bodyagi prahom razrijeđenim u malo vode..

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti tamnih mrlja na koži nakon akni?

Kiara »31. prosinca 2013., 09:38

  • Odgovorite citatom

kiseline će vam pomoći da se riješite tamnih mrlja na koži

Ekaterina 0701 »31. prosinca 2013., 13:26

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti tamnih mrlja na koži nakon akni?

GreenTobacco »02. siječnja 2014., 20:21

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti tamnih mrlja na koži nakon akni?

Leno »03. siječnja 2014 12:40

  • Odgovorite citatom

Re: Kako se riješiti tamnih mrlja na koži nakon akni?

totosha »11. svibnja 2014., 10:24

  • Odgovorite citatom

Pigmentirana mjesta koja ostaju nakon uklanjanja akni

krok_g »26. lipnja 2014. 19:14

  • Odgovorite citatom

Pigmentirana mjesta koja ostaju nakon uklanjanja akni

Ekaterina Kushnir »26. lipnja 2014, 22:29

  • Odgovorite citatom

Tamne mrlje od akni

semya »08. srpnja 2014., 13:48

  • Odgovorite citatom

Riješivši se akni nakon posta

lena-esca »12. kolovoza 2014., 19:53

  • Odgovorite citatom

Re: Oslobađanje od akni

GreenTobacco »13. kolovoza 2014., 09:41

  • Odgovorite citatom

Re: Oslobađanje od akni

Yolka »13. kolovoza 2014., 14:34

  • Odgovorite citatom

Re: Oslobađanje od akni

lena-esca »14. kolovoza 2014., 11:48

  • Odgovorite citatom

Re: Oslobađanje od akni

lena-esca »14. kolovoza 2014., 18:04

  • Odgovorite citatom

Kako ukloniti plave tragove akni?

galkina156 »09. svibnja 2015., 14:01

Nakon što prištić prođe, na njemu imam plavkast trag. Kako ga ukloniti? Maske i kreme protiv akni ne pomažu.

  • Odgovorite citatom

Re: Kako ukloniti plave tragove od akni?

Adelaida »09. svibnja 2015., 19:04

  • Odgovorite citatom

Re: Kako ukloniti plave tragove od akni?

Dobkin »09. svibnja 2015., 19:21

  • Odgovorite citatom

Re: Kako ukloniti plave tragove od akni?

Irusya "9. svibnja 2015., 19:38

  • Povezane teme Odgovori Pregleda Zadnji post
  • Kako se riješiti podočnjaka ispod očiju? [U ovom prozoru]
    1, 2Tasha na forumu Njega lica 30 25156 margowa: Re: Kako se riješiti mraka
    [na ovom prozoru] 03. studenoga 2018, 17:58
  • Maska protiv starosnih mrlja [u ovom prozoru]
    ViktoriyaViktoriya na forumu Maske 6 2038 SuperBRIZGI: Re: Maska protiv pigmentiranih p
    [na ovom prozoru] 30. siječnja 2020., 02:22
  • Kako izbjeći staračke pjege tijekom trudnoće? [U ovom prozoru]
    natka1188 u Forumu Trudnoća 5 1761 Lucier: Re: Pigmentacija tijekom trudnoće
    [na ovom prozoru] 15. travnja 2014. 11:39
  • Sijeda kosa s tamnim obrvama [u ovom prozoru]
    pblcb na forumu Njega lica 7 978 KseniaK: Re: Sjeda kosa u tamnim obrvama
    [na ovom prozoru] 13. svibnja 2019., 16:46
  • Tri-roll gel za edeme i podočnjake [u ovom prozoru]
    Liza_Ego na forumu Faberlic 7 6033 Alexandra: Re: Gel s tri valjka od edema i
    [na ovom prozoru] 04. ožujka 2014., 14:39

Tko je sada na konferenciji

Korisnici koji pregledavaju ovaj forum: nema registriranih korisnika i 0 gostiju

Kako ukloniti tragove akni s lica kod kuće? Pripreme, pregledi

Borba protiv akni složen je i dugotrajan proces koji zahtijeva integrirani pristup. No kad se dosadni osip porazi, često se pojavi novi problem - post akne. Tragovi akni imaju različit stupanj ozbiljnosti, ali se ne mogu tolerirati. Mjesta kvare izgled kože i čine je nezdravom. Naravno, post-akne možete sakriti pod tonalnim sredstvima, ali bolje je tome pristupiti radikalno. Postoje mnogi kućni i profesionalni načini rješavanja neestetskog problema..

Glavne vrste akni

Tragovi akni različite su težine. Mogu se razlikovati tri glavne vrste:

  • Postupalni eritem (crveni tragovi). Obično se javlja kod ljudi svijetle puti. Oštećenje krvnih žila u području folikula dlake uzrokuje ružičaste ili jarko crvene mrlje.
  • Postupalna pigmentacija (smeđe mrlje). Pojavljuje se zbog prekomjernog nakupljanja melanina u upaljenom području kože. Ova je boja tipična za stare pjesme. Također, takva mjesta mogu se pojaviti tijekom razdoblja visoke solarne aktivnosti..
  • Atrofični ožiljci. To su udubljenja na površini epiderme, koja nastaju zbog kršenja sinteze kolagena i elastina u upaljenim područjima..

Salonski postupci

Duboke ili kronične tragove akni gotovo je nemoguće ukloniti kozmetikom. Potreban je snažan učinak na duboke slojeve epiderme. U tom bi slučaju najispravnije rješenje bilo kontaktirati kozmetičara koji može propisati i provesti sljedeće postupke:

  • Kiseli piling. Provodi se za uklanjanje gornjeg rožnog sloja epiderme. Glikolna, mliječna, salicilna, voćna ili azelaična kiselina otapa mrtve stanice i stvrdnuto tkivo. Na taj se način obnavlja epiderma koja je učinkovita kod ožiljaka i ožiljaka. Ali bolje je ne koristiti kiselinu iz mrlja, jer pod određenim uvjetima mogu izazvati još veću pigmentaciju.
  • Mezoterapija. Postupak uključuje brojne mikro injekcije, uslijed čega se mezo kokteli ubacuju pod kožu, što potiče proizvodnju elastina i kolagena i, kao rezultat toga, potiče procese regeneracije. U borbi protiv akni obično se koristi hijaluronska kiselina.
  • Laserska terapija. Svjetlosni bljeskovi, djelujući na kožu, potiču ubrzano obnavljanje. Tretmani pomažu zacjeljivanju akni i "zaglađivanju" teksture i boje kože. Ova tehnika omogućuje vam da se riješite čak i starih tragova akni..

Gel "Contractubex"

Ako želite što prije ukloniti tragove od akni kod kuće, obratite pažnju na Contractubex gel. Ovo je skup, ali vrlo učinkovit proizvod koji ujednačava tonus i teksturu kože, čineći mrlje i ožiljke gotovo nevidljivima. Ovo je djelovanje prisutno u sastavu takvih aktivnih komponenata:

  • Heparin. Vlaži i omekšava gruba tkiva. Potiče procese regeneracije u stanicama epiderme.
  • Allantoin. Daje elastičnost i glatkoću epitelu. Ublažava crvenilo. Glavna je funkcija poboljšati propusnost kože, što terapijskim tvarima omogućuje prodor u najdublje slojeve kože.
  • Ekstrakt luka. Suzbija upalu i sprečava ožiljke na tkivima.

Proizvod se mora svakodnevno utrljavati u problematična područja dok se potpuno ne upije. Stari ožiljci i mrlje tretiraju se zavojem s puno gela. Tijek liječenja je 1-2 tjedna..

Recenzije o gelu "Kontraktubex"

Ako sumnjate može li Kontraktubeks ukloniti tragove od akni, recenzije će vam pomoći da procijenite učinkovitost ovog gela. Evo komentara koje kupci ostavljaju o tome:

  • jednostavan način korištenja;
  • brza apsorpcija bez ljepljivog osjećaja;
  • neugodan miris luka brzo nestaje i ne osjeća se na koži;
  • brzo zacjeljivanje bez nuspojava;
  • nosi se ne samo sa svježim, već i sa starim mrljama i ožiljcima;
  • proizvod ne samo da osvjetljava mrlje, već i ujednačava teksturu kože, čineći je glatkom na dodir;
  • ekonomična potrošnja (cijev od 50 grama dovoljna je više od šest mjeseci);
  • rezultat nije trenutačan, gel morate nanositi nekoliko mjeseci zaredom.

Cinkova mast

Jeftin i učinkovit lijek je cinkova mast protiv tragova akni. Cink-oksid u kombinaciji s vazelinom isušuje i ublažava upalu. Stoga se preporučuje korištenje tijekom razdoblja zacjeljivanja akni kako bi se izbjegla pojava mrlja i ožiljaka..

Mast će također biti učinkovita ako su se već pojavile crvene mrlje. Pomaže u pilingu gornjeg rožnog sloja i ubrzavanju regeneracije tkiva. U tu svrhu proizvod se mora utrljavati u problematična područja svaka tri sata. Također, mora se nanositi noću..

Recenzije cinkove masti

Ako niste sigurni da će cinkova mast ukloniti tragove nakon akni, obratite pozornost na recenzije kupaca. Evo što kažu o ovom proizvodu:

  • pristupačna cijena;
  • dobro suši akne;
  • brzo uklanja upale i crvenilo;
  • štiti kožu od vanjskih negativnih čimbenika;
  • ne izaziva alergije;
  • ne upija se, ostavlja mastan film (ne možete nanositi šminku na vrh);
  • suha koža.

Krema od kelofibraze

Ako ste u potrazi za učinkovitim lijekom protiv akni, obratite pažnju na kremu Kelofibrase njemačke proizvodnje. Jedan od glavnih aktivnih sastojaka je urea koja normalizira ravnotežu vode čini kožu mekom.

Glavna prednost kreme Kelofibrase je što je učinkovita protiv starih mjesta i dubokih ožiljaka. Nastavkom upotrebe oštećena koža ponovno postaje glatka, zategnuta i elastična.

Tijek liječenja nakon akni je 2-3 tjedna, podložno svakodnevnoj primjeni. Kremu treba svakodnevno utrljavati u problematična područja, dajući "masažu" do pet minuta. U naprednim slučajevima pomoći će noćni oblozi.

Recenzije kreme "Kelofibraz"

Prije liječenja akni kod kuće kremom Kelofibrase, trebali biste saznati što iskusni kupci misle o ovom alatu. Evo recenzija koje možete čuti o lijeku:

  • pomaže u brzom uklanjanju ožiljaka i ožiljaka;
  • gotovo od prvog nanošenja osvjetljava crvenila;
  • gotovo u potpunosti uklanja nedostatke za tri do četiri mjeseca (nemoguće ih je primijetiti golim okom);
  • ne izaziva alergijske reakcije i iritaciju;
  • dovoljno ugodna aroma;
  • nakon nanošenja koža se osjeća ljepljivo.

Gel "Badyaga Forte"

Nitko neće raspravljati koliko je ovaj problem neugodan i nije estetski - tragovi akni na licu. Kako se riješiti ovog nedostatka? Jedan od najpristupačnijih i najučinkovitijih lijekova je Badyaga Forte gel. Djelovanje proizvoda temelji se na prahu od morskih spužvi. Mikroskopske igle prodiru u kožu (to se može razumjeti po specifičnom osjećaju trnaca tijekom nanošenja), stimulirajući unutarnje procese oporavka.

Dodatni terapeutski učinak pružaju biljni ekstrakti stolisnika i trputca. Doprinose brzom zacjeljivanju epiderme nakon pilinga gornjeg rožnog sloja. Proizvod treba nanositi u tankom sloju na cijelo lice ili samo na problematična područja. U tom biste slučaju trebali izbjegavati osjetljiva područja oko očiju i usana. Operite lice 20 minuta nakon upotrebe. Liječenje se nastavlja sve dok se ne postigne željeni rezultat..

Recenzije gela "Badyaga Forte"

Gel "Badyaga Forte" prilično je popularan alat koji ne treba prezentaciju. Međutim, prije nego što ga upotrijebite, bilo bi korisno pročitati mišljenja drugih kupaca. Evo komentara koje ostavljaju u vezi s ovim gelom:

  • nakon jednog i pol do dva tjedna ožiljci i brtve koji su ostali nakon akni počinju se otapati;
  • praktički od prvog nanošenja pore se znatno sužavaju, a sadržaj masti smanjuje;
  • oteklina i crvenilo brzo nestaju;
  • ne baš ugodan specifičan miris, koji, međutim, brzo nestaje;
  • duljom uporabom boja kože je potpuno izjednačena;
  • koncentracija badyagija je niska, stoga nema agresivnog učinka na kožu;
  • postoji rizik od alergijske reakcije;
  • sastav sadrži trietanolamin, konzervanse i parfeme, koji duljom uporabom mogu negativno utjecati na kožu.

Salicilna mast

Salicilna kiselina se aktivno koristi u kozmetologiji za njegu problematične kože. Konkretno, trebali biste obratiti pažnju na salicilnu mast. Posjeduje izražena svojstva isušivanja, pilinga i regeneracije zahvaljujući kojima se proizvod aktivno koristi u borbi protiv akni..

Da biste se nosili s mrljama nakon akni, morate primijeniti lijek na problematična područja kože jednom dnevno (po mogućnosti noću). Prvi tjedan morate nanositi proizvod svakodnevno, nakon čega se mast može koristiti svaki drugi dan. Obavezno ujutro nanesite hidratantnu kremu, jer salicilna mast jako isušuje kožu.

Recenzije salicilne masti

Salicilna mast popularno je povoljno sredstvo koje je spasilo više osoba od problema s kožom. Ako također planirate koristiti lijek protiv akni, pogledajte recenzije kupaca:

  • suši akne brzo i učinkovito;
  • nakon nanošenja, ponovljeni osipi ne pojavljuju se dulje vrijeme (podložno higijenskim pravilima);
  • otapa i ljušti mrtve stanice kože, čineći strukturu kože ujednačenom;
  • duljom uporabom čini mrlje gotovo nevidljivima;
  • pristupačna cijena;
  • jako isušuje kožu;
  • nije prikladno za upotrebu ljeti (pigmentacija se može pojaviti na razrijeđenoj koži zbog izravne sunčeve svjetlosti);
  • ako mast čuvate na sobnoj temperaturi, brzo gubi svojstva.

Eterična ulja za mrlje

Ako ste zabrinuti kako se riješiti tragova akni na koži, obratite pažnju na esencijalna ulja. Svake večeri ih vatom nanesite na problematična područja. Sljedeći esteri najbolje rade s post-aknama:

  • čajevca;
  • lavanda;
  • ružmarin;
  • metvica;
  • karanfili;
  • neroli;
  • tamjan;
  • sandalovina.

Kućne maske

Kod kuće možete pripremiti učinkovite prirodne maske protiv tragova akni. Tablica sadrži najpopularnije recepte:

- žličica meda;

- žličica mljevenog cimeta

sastojke miješajte dok ne postanu glatki

- očistiti i napariti kožu;

- namažite masku po licu;

- oprati nakon 20 minuta;

- nanesite laganu kremu

2-3 puta tjedno

- žličica limunovog soka

- istucite protein u pjenu;

- dodajte sok polako uz miješanje

- nanesite masku na problematična područja;

2-3 puta tjedno

- dvije žlice bijele gline;

- žličica badyaga praha;

- kombinirati suhe sastojke;

- razrijediti vodom do kiselog vrhnja

- primijeniti na problematična područja;

- isprati nakon četvrt sata;

zgnječite voće vilicom

- očistite i naparite lice;

- rasporedite pire po koži;

- nakon 10 minuta obrišite salvetom;

zgnječite voće

- nanesite pire na problematična područja;

- operite lice nakon deset minuta;

Dva puta tjedno

razrijedite kvasac s mlijekom do kiselog vrhnja

- očistiti i napariti kožu;

- nanesite masku na problematična područja;

- oprati nakon sušenja

Dva puta tjedno

Domaći piling

Najsigurniji način da se riješite tragova akni je piling gornjeg rožnog sloja kako bi se potaknuo oporavak. U tu svrhu preporučuje se korištenje kućnih pilinga. Trebate nježno masirati kožu, ostaviti proizvod na licu nekoliko minuta radi izlaganja i isprati. Evo nekoliko najboljih lijekova protiv akni:

  • žlica fine morske soli + žlica maslinovog ulja + par kapi limunovog soka;
  • dvije žlice zobenih pahuljica + bjelanjak + par kapi etera čajevca;
  • soda + malo vode;
  • žlica taloga kave + žličica meda.

Kako drugačije možete ukloniti tragove akni na licu

Ako vaša koža i dalje ima mrlje i ožiljke nakon liječenja akni, nemojte očajavati. Ne samo da skupi salonski postupci ili lijekovi mogu ispraviti situaciju. Postoji mnoštvo načina da se riješite tragova akni:

  • Otopite žličicu sode bikarbone u čaši vode. Svakodnevno obrišite problematična područja tekućinom. Operite lice pet minuta nakon nanošenja.
  • Utrljajte sadržaj kapsule Aevit u problematična područja pet minuta. Ako se sav proizvod ne upije u kožu, obrišite maramicom.
  • Limunov sok razrijedite napola vodom i obrišite problematična područja. Operite lice nakon pet minuta.
  • Ulijte koncentriranu juhu od kamilice u posude za kockice leda i zamrznite. Svakodnevno obrišite problematična područja ili cijelo lice kockom.
  • Svaku večer prije spavanja nanesite sok od aloe ili kalanchoe na problematična područja. Ne treba se isprati.
  • Ujutro i navečer kožu (cijelo lice ili samo problematična područja) obrišite koncentriranom juhom od peršina. Od tekućine možete napraviti i kozmetički led.

Sprječavanje mrlja

Slijedeći neke preventivne mjere, akne se mogu izliječiti bez posljedica. Evo kako spriječiti tragove akni na licu:

  • Ne pupajte prištiće. To može dovesti do infekcije tkiva ili razvoja upalnog procesa. Uz to, cijeđenjem se ozljeđuje koža. Ako smatrate da je čišćenje lica nužna mjera, obratite se svom kozmetičaru. Ako slučajno ozlijedite vanjski komedon, odmah ga tretirajte salicilnim alkoholom.
  • Ne zanemarujte problem. Ako je osip sistematičan, obavezno kontaktirajte kozmetičara. Ako se akne ne liječe, problem će se pogoršati. Tada definitivno neće proći bez mrlja i ožiljaka..
  • Obratite pažnju na čišćenje. Uklonite višak ulja, masnih naslaga i šminke s kože barem dva puta dnevno. Koristite antibakterijske proizvode posebno za problematičnu kožu.
  • Ne zaboravite na piling. Keratinizirane stanice ometaju obnavljanje kože. Da biste se spriječili da se nakupljaju na površini epiderme, tretirajte lice pilingom barem jednom tjedno.
  • Zaštitite kožu od izravne sunčeve svjetlosti. Da ne biste izazvali pigmentaciju, pokušajte ne izlaziti vani kad je sunce u zenitu, skrivajte se u sjeni, nosite kape sa širokim obodom. Obavezno se šminkajte UV filtrima.
  • Uzmite vitamin C. Askorbinska kiselina detoksicira i potiče proizvodnju vlastitog kolagena.
  • Slijedite svoju prehranu. Izbacite iz prehrane slatkiše, kobasice, grickalice i drugu nezdravu hranu. Jedite više svježeg povrća i voća, mliječnih proizvoda, bijelog mesa i žitarica.

10 radnih načina da se riješite crvenih mrlja nakon akni

Zašto mrlje od akni ostaju??

Akne nastaju prodorom mikroba u gornje slojeve oštećenog dermisa. Pokušavajući se riješiti vanjskih nedostataka, osoba često istiskuje akne, unoseći dodatnu infekciju u ranu.

Zašto mrlje od akni ostaju? Kada upala napreduje, aktivira se sinteza melanina. Prisutnost ovog pigmenta uzrokuje pojavu mrlja na licu od akni.

U naprednim slučajevima, proces zahvata duboke slojeve dermisa lica, patologija se može proširiti na trup. Da biste uklonili mrlje od akni na prsima i leđima, da biste se riješili crvenila koje se pojavljuje nakon istiskivanja akni, morate posjetiti stručnjaka, a ne samoliječiti se.

Oznake akni najčešće se stvaraju u bolesnika sa sljedećim značajkama:

  • tanka, osjetljiva koža;
  • dobne hormonalne promjene;
  • sklonost tijela prekomjernoj proizvodnji pigmenata;
  • nizak imunitet;
  • prisutnost teških kroničnih bolesti.

Također je vjerojatnije da će mjesta i tragovi akni ostati kod ljudi koji se vole sunčati ili posjetiti solarij tijekom bolesti.

  • Mlijeko s češnjakom kao lijek protiv crva kod djece. Recepti i recenzije
  • Kvrge na rukama: razlozi što učiniti ako svrbež, liječenje i prevencija
  • Salicilna mast - najbolje upotrebe o kojima biste trebali znati
  • Mast od urtikarije na koži: sorte i učinkovitost, recepti tradicionalne medicine
  • Terapija vježbanjem u liječenju bronhijalne astme u djece i odraslih: vrste vježbi
  • Režim liječenja HPV-om kod muškaraca i žena: popularni i učinkoviti lijekovi
  • Načelo liječenja gljivica na noktima vodikovim peroksidom prema Neumyvakin-u

Kozmetika

Kozmetolozi obično preporučuju uklanjanje mrlja od akni kremama, gelovima ili pilingima. Prvo morate proći test na alergijsku reakciju. Da biste to učinili, mala količina proizvoda nanosi se na lakat ili zglob. Kada se pojavi svrbež, osip, edem, lijek se ne može koristiti.

Glavna svrha kozmetike za uklanjanje akni je piling i posvjetljivanje oštećenih slojeva kože. Prije su u te svrhe u sastav krema uvedene takve nesigurne tvari kao živa i hidrokinon. Sada je u kozmetologiji naglasak na bezopasnijim komponentama, uključujući biljno podrijetlo..

Kada koristite proizvode za izbjeljivanje, važno je imati na umu da zaštitite epidermu od sunčevih zraka. Da biste to učinili, trebali biste proučiti upute za uporabu krema.

Stručnjaci klasificiraju kozmetiku ovisno o glavnom aktivnom sastojku:

  1. Vitamin A i njegovi derivati ​​- kreme Differin, Klenzit, Retin-A - potiču stvaranje kolagenskih vlakana u slojevima dermisa, potiču zacjeljivanje staračkih pjega nakon akni.
  2. Azelaična kiselina - Azelik, Skinoren - pomaže vlažiti, omekšati kožu, ubrzati rast novih zdravih stanica epiderme.
  3. Biljni ekstrakti - Klirvin, Evinal - pojačavaju metabolizam, mikrocirkulaciju u koži i vraćaju im zdrav izgled.
  4. Arbutin i Kojić kiselina - krema Melanativ - učinkovit lijek za hiperpigmentaciju nakon akni.

Važno je to znati ukloniti mrlje od akni uz pomoć kozmetike brzo neće raditi. Moraju se primjenjivati ​​kontinuirano i metodično..

Kozmetički postupci

Mjesta od akni mogu se ukloniti posebnim tretmanima. Svrha njihove upotrebe je osloboditi dermis od mrtvih površinskih slojeva i ubrzati njihovu zamjenu zdravim tkivom. Dolazi do povećanja mikrocirkulacije, metabolizma u koži, aktivacije sinteze kolagenih vlakana. Koža postaje ujednačena, vraća zdrav izgled.

U modernoj kozmetologiji koriste se sljedeće hardverske metode izlaganja:

  1. Čišćenje lica ultrazvukom. Postupak je naznačen ako nakon prištića ostane crvena mrlja. Izlječenje je brzo. U naprednim slučajevima i u prisutnosti ožiljaka, ne primjenjuje se.
  2. Mikrodermabrazija. Propisan je za manje atrofične lezije kože. Koristi se smjesa zraka i abraziva. Da bi se postigao trajni rezultat, sesije je potrebno povremeno ponavljati..
  3. Piling Postoji nekoliko mogućnosti za terapijske metode. Dakle, svježih crvenih mrlja nakon akni možete se riješiti pomoću mikroobnavljanja. Stajaća mjesta nakon akni uklanjaju se kemijskim pilingom - na tijelo se nanosi određena vrsta kiseline. Nakon postupka potrebno je vrijeme za obnavljanje dermisa.
  4. Mezoterapija - utjecaj na srednje slojeve epiderme pomoću mikroiglica. To je često popraćeno uvođenjem ljekovitih komponenata. Primijenjen je za staračke pjege nakon akni i znakove atrofije.
  5. Lasersko obnavljanje površine. Pomaže u suočavanju s raznim nedostacima na koži - trajnim aknama, tamnim, crvenim i crnim mrljama, atrofičnim manifestacijama, ožiljcima od akni. Smatra se učinkovitim načinom za poboljšanje izgleda. Nakon liječenja potrebna je specijalistička kontrola nad obnavljanjem epiderme.
povratak na sadržaj ↑

Kako ukloniti mrlje od akni kod kuće s narodnim lijekovima

Narodni lijekovi pomažu u uklanjanju mrlja, tragova i svježih ožiljaka od akni. Uz to, koža se posvjetljuje, zaglađuje, izgleda mlađe.

Preliminarni postupci: čišćenje kože, test preosjetljivosti. Vrijeme izlaganja je oko 20 minuta. U slučaju jakog peckanja i svrbeža, zaustavite postupak. Nakon sesije morate primijeniti sredstvo koje štiti od ultraljubičastog zračenja.

Za izbjeljivanje se široko koriste slijedeće formulacije iscjelitelja od prirodnih sastojaka:

  • 1 šalica pulpe ananasa, 1 banana, 1 kivi voće
  • Pomiješajte 250 grama istučenog crvenog ribiza s nasjeckanim grožđem;
  • mješavinu jednakih količina šipka, morske krkavine i maslinovog ulja, dodajte limunov sok u količini 5 puta manje uljnih komponenata;
  • sok od aloe;
  • badyaga;
  • krastavčeva pulpa i limunov sok u jednakim omjerima.

Tradicionalna medicina savjetuje uklanjanje mrlja nakon akni, liječenje zahvaćenih područja dekocijama ljekovitog bilja. Najpopularniji su peršin, medvjetka, sladić i stolisnik. Priprema otopina ne uzrokuje poteškoće, ali pozitivan učinak postiže se duljom uporabom..

Uklanjaju tamne mrlje nastale nakon akni, također uz pomoć esencijalnih ulja: čajevca, lavande, ružmarina. Obično se koriste u minimalnim količinama, ali u čistom obliku..

Koliko je potrebno za mrlje od akni

Sljedeći čimbenici utječu na vrijeme čišćenja od učinaka akni:

  • stupanj pigmentacije;
  • uzroci mrlja;
  • tip kože, opskrba krvlju i sposobnost regeneracije;
  • dob;
  • zdravstveni status;
  • metoda liječenja.

Lokalna i mala svježa žarišta crvene boje prilično brzo prolaze. Tamni tragovi akni i plavi tragovi nastaju taloženjem pigmenta u slojevima kože. Stoga je teže ukloniti takve nedostatke. Trajat će od nekoliko mjeseci do šest mjeseci. Za neke ljude čišćenje dermisa je sporije i traje do dvije godine..

Sprječavanje tragova akni

Sljedeće mjere pomoći će u sprečavanju pojave tragova akni:

  • pravilna i redovita njega kože;
  • korištenje visokokvalitetne kozmetike;
  • isključenje dugotrajnog izlaganja suncu;
  • uravnotežena prehrana bogata vitaminima i mineralima.

Ako se prištići pojave na licu ili tijelu, ni u kojem slučaju ih ne treba istiskivati, bez savjeta stručnjaka, koristite kreme i masti.

Proces rješavanja problema uzrokovanih aknama često je dugotrajan i skup. Da biste izbjegli ove nevolje, kada se pojave prvi znakovi patologije kože, morate napustiti samo-lijekove i posavjetovati se sa stručnjacima - kozmetologom i dermatologom.

Odabrat će najbolji lijek za vraćanje zdravlja kože..

Autor: Olga Shchepina, liječnica,
posebno za Dermatologiya.pro

Korisni video o tome kako se riješiti mrlja od akni

  • Dermatovenerologija / ur. A.A. Kubanova. M.: DEKS-Press 2010 (monografija).
  • Kondratjeva Yu.S. Akne: etiopatogeneza, klinička slika i suvremene metode liječenja. Barnaul, 2008.
  • Ivanov O.L. Kožne i spolne bolesti. M.: Shiko, 2006 (priručnik).

Postoji niz učinkovitih lokalnih proizvoda koji vam pomažu u trenu se riješiti mrlja u boji. Ova kategorija uključuje farmaceutske masti, badyagu, peroksid, kao i mnoštvo lijekova iz arsenala tradicionalne medicine.

Masti, kreme i drugi lokalni proizvodi

Za uklanjanje mrlja koriste se razni ljekarnički proizvodi za vanjsku upotrebu. Ovo su neki od njih:

  • Klirvin je krema za njegu problematične kože koja sadrži ekstrakte rijetkih i jedinstvenih biljaka (kurkuma, drvo Neem, magnolija, sladić itd.). Način primjene: Nanesite na zahvaćenu kožu 2 puta dnevno. Cijena: 125 rubalja.
  • Sledocid je krem-gel koji ubrzava nestajanje crvenih stajaćih mjesta i pospješuje brzi oporavak kože nakon akni. Proizvod sadrži hijaluronsku kiselinu, ekstrakt zelenog čaja, ekstrakt ulja arnike itd. Krema se nanosi na problematična područja 2-3 puta dnevno. Procijenjeni trošak: 220 rubalja.
  • Heparinska mast je antitrombotično, protuupalno i lokalno anestetičko sredstvo koje redovnom uporabom pomaže u otapanju mrlja na koži. Sastojci: heparin, anestezin, petrolatum, glicerin itd. Mast se nanosi tankim slojem na zahvaćena područja i nježno utrljava u kožu. Učestalost primjene: 2-3 puta dnevno. Cijena: 100 rubalja.
  • Cinkova mast je protuupalno sredstvo za lokalnu primjenu, djeluje isušujuće i antiseptički. Sastojci: cinkov oksid, medicinski vazelin. Mast se nanosi u tankom sloju na zahvaćenu kožu 3 puta dnevno. Cijena: 50 rubalja.
  • Salicilna kiselina - alkoholna otopina za vanjsku upotrebu, djeluje antiseptički, keratolitički i protuupalno. Aktivni sastojci: salicilna kiselina, etanol. Sredstvo se nanosi na zahvaćenu površinu kože. Učestalost primjene: 2-3 puta dnevno. Približna cijena: 15-20 rubalja.
  • Levomekol je mast s protuupalnim i antimikrobnim učinkom. Lijek nema mirisa. Sastav uključuje sljedeće komponente: metiluracil, kloramfenikol. Način primjene: nanositi na problematična područja 2 puta dnevno. Procijenjeni trošak: 125 rubalja.
  • Ihtiolova mast - djeluje protuupalno, antimikrobno i keratoplastično. Aktivni sastojci: ihtiol, medicinski vazelin. Mast se nanosi na zahvaćenu kožu 1-2 puta dnevno. Cijena: 80 rubalja.
  • Sintomicin je bakteriostatski antibiotik širokog spektra u obliku masti koji djeluje na čišćenje, zacjeljivanje i obnavljanje. Aktivni sastojak: kloramfenikol. Lijek se primjenjuje izvana 1-3 puta dnevno. Cijena: 90 rubalja.
  • Salicilno-cinkova pasta - djeluje protuupalno i keratolitički (tj. Omekšava keratiniziranu i grubu kožu). Sastojci: salicilna kiselina, cinkov oksid, vazelin. Pasta se nanosi na zahvaćenu kožu 1-2 puta dnevno. Prosječna cijena: 40 rubalja.
  • Egallohit je krema s izraženim regenerativnim i antioksidativnim svojstvima koja potiče zacjeljivanje i regeneraciju kože. Aktivni sastojci: ekstrakt zelenog čaja, mineralno ulje, propilen glikol itd. Proizvod se nanosi na kožu tankim slojem 2 puta dnevno (dok se potpuno ne upije). Približna cijena: 730 rubalja.
  • Pantenol - ima izražen regenerativni i protuupalni učinak, dostupan je u obliku gela i spreja za vanjsku upotrebu. Sastojci: D-pantenol, ekstrakt morske krkavine, aloe vera, biolin, shea maslac, kompleks vitamina. Proizvod se nanosi 2-4 puta dnevno na zahvaćenu kožu. Cijena: 170 rubalja.
  • Peroksid - dostupan u obliku otopine, djeluje antiseptički i pročišćujuće. Sastav uključuje: vodikov peroksid, natrijev benzoat, pročišćenu vodu. Preporučuje se uporaba 1-3% otopine za nanošenje na problematična područja (pomoću pamučnog ili gazenog tampona). Učestalost primjene: 2 puta dnevno. Procijenjeni trošak: 10-15 rubalja.
povratak na sadržaj ↑

Učinkovite kreme i gelovi za uklanjanje tragova lica

Kozmetika je jedan od najučinkovitijih lijekova koji može riješiti problem post-akni.

Derma E

Sredstvo za čišćenje kojim se možete riješiti mrlja od akni. Glavne prednosti su:

  • jednostavnost upotrebe (koristi se u procesu pranja);
  • prirodni sastav (aloe vera, kamilica, alge, vitamin E);
  • ušteda vremena (ne zahtijeva prethodni postupak čišćenja kože).

Sirovine koje se koriste za proizvodnju ovog proizvoda nisu genetski modificirane niti obrađene pesticidima. Jedini nedostatak je visoka cijena sredstava. Budući da je proizvođač iz SAD-a, cijena kozmetike ovisi o tečaju dolara.

Alba botanica

Piling je jedan od najčešćih tretmana za mrlje od akni i ožiljaka. Budući da su mjesta zapravo nakupine mrtvih stanica kože, ribanje vam omogućuje da se riješite ove "mrtve težine". Međutim, većina sredstava ove vrste razlikuje se agresivnim učinkom na epidermu..

Alba Botanica je sretna iznimka. Ovaj lijek ima prirodni prirodni sastav, kao i druge prednosti:

  • ne oštećuje gornji sloj dermisa, dok učinkovito uklanja mrtve stanice;
  • uništava štetne organizme (antibakterijsko djelovanje);
  • ujednačava boju kože;
  • čisti i sužava pore.
povratak na sadržaj ↑

Vizin. Čista suza

Vrlo neočekivani lijek za uklanjanje posljedica akni. Početna svrha lijeka je ublažiti nelagodu rožnice oka. Ali ovaj lijek dermatolozi preporučuju u borbi protiv ožiljaka i mrlja nakon akni..

  • kao oblog;
  • kao sredstvo za trljanje kože.

Za brisanje možete koristiti pamučni jastučić s proizvodom koji lokalno njime liječi upalu. U tom će se slučaju učinak pojaviti malo kasnije..

Skinoren

  • antiseptički;
  • keratolični;
  • antibakterijski;
  • depigmentirajući.

Koristi se u toku od 1,5 do 6 mjeseci. Nanesite samo na očišćenu kožu 2 puta dnevno.

Cinkova mast

Ovaj je alat poznat još iz vremena sovjetskih ljekarni i aktivno se prodaje u Rusiji. Glavni aktivni sastojak je cinkov oksid koji ima sljedeće učinke na kožu:

  • isušuje epidermu;
  • potiče regenerativne procese u stanicama;
  • dezinficira;
  • smanjuje brzinu stvaranja sebuma;
  • poboljšava elastičnost kože.

Sledocide

Krema-gel za pomlađivanje koji vam omogućuje da se riješite malih ožiljaka. Uključuje:

  • hijaluronska kiselina (anti-age učinak);
  • ekstrakt zelenog čaja i arnike (tonik i umirujuće djelovanje);
  • ulje čajevca (antiseptik).

Proizvod se nanosi u tankom ravnomjernom sloju najmanje 3 puta dnevno. Ne samo da vlaži, već i obnavlja stanice dermisa.

Melantive

Glavne prednosti Melantiv kreme su:

  • sposobnost borbe protiv akni različite dobi;
  • svojstva depigmentacije.

Obrada se vrši navečer, neposredno prije spavanja. Ne nanosite kremu za izbjeljivanje na ozlijeđeni dermis (ogrebotine, rane). Melantiv se koristi zajedno sa SPF kremama.

Neoton

Kombinirani sastav kreme uključuje:

  • ekstrakt korijena sladića;
  • hidroksi kiselina;
  • polietilen glikol.

Krema za staračke pjege ne samo da liječi postojeće, već i sprječava pojavu novih. Svojstvo izbjeljivanja uspješno nadopunjuje hidratantno svojstvo. Neoton se nanosi na dobro očišćenu kožu ujutro prije nanošenja šminke. Glavni nedostatak alata je cijena (od 1200 do 2000 rubalja).

Krema za stajaća mjesta nakon akni i post-akni

Stajaća mjesta mogu se pojaviti u bilo kojoj dobi. Teže ih je izbjeliti od konvencionalnih, ali ne može se reći da je to nemoguće..

Pasta za karoten od horrofila

Alat ima širok spektar djelovanja:

  • ublažava upalu;
  • sužava pore;
  • liječi rane;
  • uklanja edeme i hiperemiju;
  • uklanja masne čepove;
  • rješava stajaća mjesta.

Juha od peršina

Ovaj proizvod za izbjeljivanje kože priprema se na sljedeći način:

  1. Srednja hrpa peršina sitno je nasjeckana.
  2. Ulije se 1 litra vruće vode (kipuće vode).
  3. Juha se infuzira 1 sat.
  4. Ohladiti na sobnu temperaturu i može se uliti u kalupe ili vrećice za led.

Piling na bazi meda i sode

Recept za pripremu pilinga od soda meda prilično je jednostavan:

  1. Pomiješajte 20 grama sode bikarbone i 20 grama cvjetnog meda.

Koža se može tretirati ovim alatom najviše 2 puta tjedno. Piling uklanja pigmentaciju i bori se protiv mitesera. Ovdje saznajte najbolje maske sa sodom.

Maska od meda od cimeta

  • pomiješajte 1 žličicu mljevenog cimeta i istu količinu tekućeg meda;
  • nanesite smjesu na zahvaćena područja (koža mora biti prethodno očišćena);
  • ostavite 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom bez sapuna.
povratak na sadržaj ↑

Sok od limuna

Za suptilne novotvorine na koži preporučljivo je koristiti limunov sok. saznajte o maskama s limunom u članku. Ima snažno izbjeljivanje i jednostavan je za upotrebu. Dovoljno je kožu lica obrisati kriškom voća 2-3 puta dnevno. Ali postoje brojna ograničenja:

  • nemojte koristiti proizvod za osobe s alergijama na citruse i preosjetljivu kožu;
  • nemojte koristiti proizvod na otvorenim ranama i ogrebotinama.
povratak na sadržaj ↑

Aspirin i medena mast

Crvene upale na koži možete brzo ukloniti uz pomoć osobno pripremljene masti od meda i aspirina. O maskama s acetilsalicilnom kiselinom možete saznati ovdje.

  • 2 tablete aspirina usitne se u prah i otope u maloj količini vode;
  • rezultirajuća emulzija aspirina pomiješa se s 1 žličicom meda;
  • napravljena mast utrljava se u kožu lica vrlo laganim masažnim pokretima 3-5 minuta;
  • isprati hladnom vodom.

Alat se često koristi nakon profilaktičkog čišćenja kože lica..

Video

Video pregled kreme za staračke pjege Neoton.

Vrste oznaka nakon uklanjanja mrlje

Ožiljci i ožiljci nakon uklanjanja akni su sljedećih vrsta:

  • prirodno - male rupe, ne izražene, brzo prolaze;
  • atrofične - su jame mesa ovalnog ili pravokutnog oblika;
  • koloidni - rijetko se javljaju na licu, uzrokuju svrbež, kao i bol;
  • hipertrofične - guste izbočene ružičaste tvorbe iz velike količine ožiljnog tkiva.

U tom se slučaju ne preporučuje riskirati, ali trebate se obratiti dermatologu koji će odabrati ispravan način liječenja akni, reći vam kako ukloniti akne, mrlje, ožiljke i ožiljke od akni.

Načini kako se riješiti mrlja

1. Razmotrimo detaljnije kako ukloniti crvene tragove i ožiljke s potkožnih akni na licu i ramenima kozmetičkim postupcima:

  • hardversko liječenje učinkovito je za uklanjanje svježih oštećenja kože nakon uklanjanja akni. Za stare lezije, ova metoda je manje učinkovita. Glavna prednost hardverskog tretmana je što nakon njega ne ostaju tragovi;
  • mezoterapija - uvođenje sastava koji sadrži elemente u tragovima i vitamine pod kožu kako bi se ubrzalo zacjeljivanje u strogo pojedinačnim dozama;
  • lagano piling - nosi se s crvenim mrljama nakon uklanjanja prištića. Za ozbiljnije lezije koriste se srednje do duboki pilingi s koncentriranim kiselinama. Koža se obnavlja, ujednačena;
  • lasersko ponovno nanošenje površine vrlo je učinkovit lijek protiv ožiljaka i ožiljaka. Laser uklanja problem po točkama nakon uklanjanja prištića, dok se snaga zraka može prilagoditi;
  • liječenje koje je propisao dermatolog omogućit će vam odabir pojedinačnog lijeka za liječenje mrlja nakon uklanjanja prištića.

2. Sada ćemo naučiti kako lijekovima ukloniti tragove nakon akni na licu. U tu svrhu postoje lijekovi poput:

  • Salicilna kiselina;
  • Baziron AS;
  • Skinoren;
  • Pantenol;
  • Contractubex.

3. Kozmetika (kreme, gelovi, serumi) savršeno pomaže u liječenju mrlja nakon uklanjanja prištića, poboljšava proizvodnju vlastitog melanina. Kako brzo ukloniti tragove od akni kozmetikom? Ovim se problemom učinkovito bave:

  • katranski sapun;
  • krema ili gel koji sadrži bodyagi;
  • maske od plave gline.

4. Tradicionalni lijekovi također se učinkovito bave problemom mrlja i ožiljaka nakon uklanjanja akni. Međutim, ovdje morate biti oprezni s primjenom posebno jakih koncentriranih pripravaka..

Pogledajmo bliže kako ukloniti tragove akni kod kuće, koji će narodni lijekovi pomoći u uklanjanju mrlja i ožiljaka:

  • peršin za posvjetljivanje kože;
  • sok od limuna;
  • sok od aloe;
  • maske od krastavaca;
  • jabučni ocat u koncentraciji od 9%.
povratak na sadržaj ↑

Kako liječiti kožu kod kuće

Korištenjem pravilno odabranih farmaceutskih pripravaka i narodnih metoda za zacjeljivanje rana, ožiljaka, uklanjanje crvenila, možete u kratkom vremenu zacijeliti kožu i vratiti zdrav izgled lica.

Na bilješku. Ako su tragovi nakon akni na licu vrlo duboki i izraženi, onda je bolje koristiti kozmetički salon. Iskusni majstor, koristeći posebnu opremu i profesionalne pripravke, pomoći će ubrzati proces zacjeljivanja kože.

Pravila njege kože

  • Hidratantna. Da bi se koža brže oporavila potrebno ju je navlažiti ne samo izvana. Preporučuje se piti najmanje 2 litre čiste vode dnevno. Hidratantne kreme treba prilagoditi tipu kože kako bi se postigao maksimalan učinak;
  • Zaštita. Nakon tretmana, koži je potrebna posebna zaštita od sunčevih zraka. Ne preporučuje se posjet solariju i dugo zadržavanje na otvorenom suncu. Ljeti je nužno koristiti kreme s UV zaštitom (SPF - najmanje 30);
  • Prehrana. Svaki dan noću preporučuje se izrada hranjivih maski ili primjena posebnih formulacija koje regeneriraju kožu preko noći;
  • Vitaminsko-mineralni kompleks. Za bolju regeneraciju stanica morate uzeti multivitamin.

Na bilješku. Maksimalan učinak njege kože može se postići ljeti ili u jesen. U tim razdobljima koža nije izložena temperaturnim promjenama, tijelo dobiva dovoljno hranjivih sastojaka i elemenata u tragovima.

Savjeti iskusnih liječnika i kozmetičara

  • Zdrav stil života. Pravilna prehrana i odsutnost loših navika povoljno utječu ne samo na zdravlje tijela, već i na izgled kože, kose, noktiju. Dovoljna količina minerala čini ten ravnomjernim i glatkim, poboljšava regeneraciju stanica. Minimalna konzumacija slatke, slane, začinjene hrane značajno smanjuje rizik od ponovnog pojave akni;
  • Pravilna njega kože. Svakodnevne manipulacije njegom kože trebali bi izvoditi svi, bez obzira na dob. Trebate prati lice dva puta dnevno, možete koristiti posebne proizvode. Kožu možete nahraniti pomoću krema, maski, seruma. Prije odlaska u krevet, djevojke moraju temeljito isprati šminku, jer začepljuje pore. Za brzo zacjeljivanje kože možete koristiti posebna obnavljajuća sredstva;
  • Pročišćavanje. Jednom u 2-3 tjedna piling i ribanje možete napraviti sami ili u kozmetičkom salonu. Postupak uklanja mrtve stanice epiderme, poboljšava mikrocirkulaciju krvi. Kod kuće je bolje pripremiti prirodne pilinge (med, kava).

Na bilješku. Prištiće i mrlje je bolje spriječiti nego liječiti. Ako je pojava osipa povezana s hormonalnim poremećajima, tada se preporučuje odmah konzultirati liječnika.

Čista koža govori o unutarnjem zdravlju tijela. Borba protiv akni i post-akni može potrajati dugo.

Zbog toga je važno poštivati ​​redovitost i naznačena vremena liječenja kako bi se koži vratio turgor.

Kako ukloniti tragove akni na licu u uredu kozmetičara

Postoje mnogi tretmani za mrlje od akni i oni su prilično učinkoviti..

Krioterapija - masaža tekućim dušikom (suhim ledom) izvrsna je u svojoj jednostavnosti i učinkovitosti, potiče cirkulaciju krvi i lagano se ljušti, stanje kože se u nekoliko sesija osjetno poboljšava. O broju sesija razgovara se s liječnikom.

Fototerapija - bljeskovi svjetlosti djeluju na nakupine melanina, uništavaju ga i osvjetljavaju staračke pjege.

Piling - tečaj pilinga s voćnim kiselinama ujednačava teksturu i boju kože, uklanja mrlje nakon akni. Dokazana je učinkovitost 35% glikolne, 20% salicilne, 10% mandeljne kiseline, ali ipak najbolje rezultate pokazali su pilingi salicilne kiseline, prema istraživanju indijskih dermatologa, kao i kombinacija retinoične i glikolne kiseline.

Laser - učinkovit protiv staračkih pjega, uključujući one koje su ostale nakon akni.

Maske od gline

Glina u prahu, koju možete pronaći u bilo kojoj ljekarni, dolazi u različitim vrstama: bijela, plava, zelena, crvena, žuta, crna.

Ako ste zabrinuti kako se riješiti akni, obratite pažnju na zeleno-bijeli izgled proizvoda. Glina duboko utječe na gornje slojeve kože, redovitim korištenjem, skriva nedostatke kože i čisti je.

Dvije su mogućnosti za upotrebu alata: neovisna uporaba i uparen s dodatnim komponentama. U prvom slučaju glinu razrijedite mineralnom vodom kako biste dobili konzistenciju kiselog vrhnja, rasporedite po licu i isperite nakon 20 minuta.

Za najbolje rezultate pomiješajte glinu sa sljedećim sastojcima:

  • Sok od limuna. Učinit će samo prirodno, svježe stisnuto. Limun pomlađuje kožu, zacjeljuje i dodatno izbjeljuje.
  • Esencijalna ulja. Mrlje od akni pomoći će u uklanjanju etera čajevca i ružmarina. Za razliku od limunovog soka, esencijalna ulja zahtijevaju nekoliko kapi koje se moraju dodati glini razrijeđenoj vodom.

Zapamtite da su oboje koncentrirani. Nanesite ih u točkama na problematična područja bez utjecaja na zdravu kožu.

Što još možete probati?

Čini se da smo već razgovarali o najosnovnijim stvarima. To ne znači da više nema lijekova protiv akni - samo ti proizvodi stvarno pomažu, stvarno pomažu.

SastavPripremaPrimjenaFrekvencija