loader

Glavni

Prevencija

Baziron - pomoć kod akni

Krema protiv akni Baziron ima komedolitičko i dobro protuupalno djelovanje, inhibira stvaranje sebuma. Proizvodi francuska tvrtka Laboratoires Galderma.

Baziron - pomoć kod akni

Anna »17. lipnja 2015., 16:55

Naziv lijeka: Baziron

Producent: Laboratoires Galderma (Francuska)

Aktivni sastojak: voda benzoil peroksida

ATC: Lijekovi za liječenje kožnih bolesti (D01AE01)

Moj nećak ima problema s aknama. Isprobao je razne alternativne tretmane, koji mu nisu pomogli. Ljekarni je savjetovano da kupi gel Baziron. Sad se maže dva puta dnevno. Da vidimo rezultate.

Doctorsforum preporučuje:
  • Koje se sirovine koriste za homeopatske lijekove?
  • Anaferon
  • Bachova esencija
  • Austrijska farmaceutska tvrtka "R. Bittner GmbH"
  • Evalar
  • "Bobotik" za novorođenčad od kolike
  • Recenzije o liječenju bolesti
  • Dalatsin
  • Borna kiselina protiv akni
  • Primjena prednizona
  • Enterogermina
  • Palin od cistitisa

Re: Baziron - pomoć kod akni

Miroslava »17. lipnja 2015., 17:05

Re: Baziron - pomoć kod akni

Veronica "17. lipnja 2015., 17:23

Re: Baziron - pomoć kod akni

AnnaKh »17. lipnja 2015., 23:22

Re: Baziron - pomoć kod akni

Fraulein Angelika »18. lipnja 2015., 07:37

Re: Baziron - pomoć kod akni

Irena "19. lipnja 2015., 17:29

Re: Baziron - pomoć kod akni

AnnaKh »19. lipnja 2015., 23:12

Re: Baziron - pomoć kod akni

pola »20. lipnja 2015., 12:59

Re: Baziron - pomoć kod akni

Miroslava "21. lipnja 2015., 16:58

Re: Baziron - pomoć kod akni

Lana "21. lipnja 2015., 18:24

Nešto riblje. Obično govornike ne izrađuje liječnik, već u ljekarni na liječnički recept. I u ovom receptu možete vidjeti koji aktivni sastojci.

Aktivni element antiseptičkog pripravka je benzoil peroksid. Lijek se distribuira bez recepta. Bazironovi analozi uključuju kremu Bezugrey, Roaccutane, tetraciklinsku mast, Azelik, Skinomax, Finer.

Značajke uporabe

Korištenje gela Baziron opravdano je za uklanjanje svih vrsta kožnih osipa:

  • akne, akne;
  • postojani komedoni;
  • početni stadij trofičnih čira na potkoljenici.

Što se tiče primjene različitih lijekova - Baziron control, trebate se posavjetovati s dermatologom, kao i kozmetologom. Ne preporučuje se kombiniranje lijeka s proizvodima koji sadrže etanol (na primjer, dezodorans, parfem).

Nuspojave

Prema dermatološkim pregledima o Bazironu Ac, predstavljeni antiseptik, kada se primjenjuje izvana, ne uzrokuje značajne negativne manifestacije. Rijetko pacijenti primjećuju:

  • kožne alergijske reakcije;
  • crvenilo;
  • jak osjećaj pečenja, suhoća.

Recept Bazirona za akne ne izdaje se u slučaju osobne preosjetljivosti na benzoil peroksid, trudnoće.

Baziron AS. Upute za uporabu protiv akni, cijena, analozi, pregledi dermatologa

Akne se u određenim razdobljima života javljaju gotovo kod svih. Baziron AS, prema ženama, dermatolozi su propisani kako bi se riješili akni. Gel ljušti mrtve čestice gornjeg sloja epiderme, liječi akne za 7-10 dana, čini kožu blistavom. Da biste dobili rezultat, morate znati pravila korištenja gela. Informacije o kontraindikacijama pomoći će izbjeći neugodne posljedice.

Obrazac za puštanje

Baziron AS je supstanca bijelog gela. Proizvodi se u raznim dozama glavne sastavnice. Benzoil peroksid učinkovito uklanja osip. Proizvod se oslobađa u sadržaju od 2,5%, 5% i 10% ove tvari, koja je podvrsta vodikovog peroksida.

Baziron AS s bilo kojim postotkom benzoil peroksida pakiran je u epruvete od 40 g.

Sastav

Pripravak sadrži sljedeće sastojke:

  • voda;
  • natrijev hidroksid;
  • glicerol;
  • propilen glikol;
  • kopolimer metakrilne kiseline;
  • poloxamer 182;
  • karbomer 940;
  • dinatrij edetat;
  • natrijev dokusat;
  • silicij dioksid.

Farmakološka svojstva

Baziron AS (pregledi dermatologa potvrđuju dolje opisani materijal) sprečava rast bakterija i stafilokoka koji utječu na pojavu akni. Proizvod stvara nepovoljno okruženje za razvoj mikroorganizama. Osip uzrokuje anaerobne patogene koji umiru u kisiku.

Baziron AC opskrbljuje epidermu molekulama kisika, uništavajući tako štetne organizme.

Kroz laboratorijske studije otkriveno je da se nakon 7 dana upotrebe gela broj bakterija smanjuje za 94%, za 28 dana - za 99%. Uz to, gel poboljšava cirkulaciju krvi, kontrolira rad lojnih žlijezda, vlaži kožu.

Indikacije za uporabu

Baziron AS je propisan za osip različite težine. Ako je malo akni, potrebno je dati prednost lijeku s udjelom benzoil peroksida od 2,5%. Ako akne pokrivaju obraze i čelo, trebate kupiti Baziron AC 5%.

Lijek s glavnom komponentom od 10% dermatolozi propisuju vrlo rijetko, u naprednim slučajevima i lezijama akni na više od 70% lica. Zabranjeno je kupiti i koristiti proizvod s najvišom koncentracijom benzoil peroksida bez savjetovanja s dermatologom.

Mnogi se liječnici slažu da bi se prvi tijek liječenja trebao provesti Basironom AS s najmanjom koncentracijom glavne komponente, bez obzira na broj akni. Za sekundarno liječenje preporučuje se doza od 5%. Stoga je važno posjetiti dermatologa radi pravilnog odabira režima terapije..

Kontraindikacije za uporabu

Zabranjeno je primjenjivati ​​Baziron AS ako ste alergični na bilo koju komponentu lijeka. Proizvod ne mogu koristiti djeca mlađa od 12 godina..

Doziranje i način primjene kod akni

Baziron AS (recenzije dermatologa možete pročitati dalje) treba raspodijeliti po očišćenoj koži dok se potpuno ne upije nakon buđenja ujutro i navečer prije spavanja. Prije nanošenja proizvoda važno je kožu osušiti mekanim papirnatim ručnikom. Ako je malo osipa, gel se može nanositi samo ujutro ili navečer..

Baziron AC treba koristiti 3 mjeseca. Prvi rezultati pojavit će se nakon 7-10 dana redovite uporabe. U roku od mjesec dana koža će se u potpunosti očistiti od akni, a nakon 3 mjeseca terapeutski učinak dugo će biti fiksiran.

Mogućnost ponavljanja tijeka terapije treba razgovarati s dermatologom. S potpunim nestankom osipa ranije od 4 tjedna, tijekom preostalog tijeka terapije, lijek treba primjenjivati ​​ne dva puta, već jednom dnevno.

Za suhu, vrlo osjetljivu kožu, proizvod koristite u minimalnoj količini. Gel je dopušteno koristiti u profilaktičke svrhe za masnu kožu sklonu aknama samo ujutro ili navečer tijekom 3 mjeseca.

Kako koristiti Baziron AS tijekom trudnoće

Baziron AS (pregledi dermatologa ukazuju na nedostatak laboratorijskih studija sigurnosti lijeka za trudnice i dojilje) mogu koristiti žene u položaju samo ako blagotvoran učinak na djevojčicu premašuje mogući rizik za plod.

Baziron AC ima vrlo nisku apsorpciju kroz kožu, tako da praktički ne ulazi u krvotok. Zbog nedostatka kliničkih studija, proizvođači ne pišu o bezopasnosti gela u odnosu na trudnice i dojilje.

Rizik utjecaja Bazirona AS na fetus ili dojenče je minimalan.

Nuspojave

Nuspojave Bazirona AS zabilježene su u promjenama na epidermisu. Nakon prestanka uzimanja lijeka, neugodni simptomi nestaju. Negativne manifestacije mogu se podijeliti u nekoliko skupina prema učestalosti pojavljivanja..

Najčešće reakcije su:

  • osjećaj stezanja;
  • svrbež;
  • piling;
  • eritem;
  • nelagoda prilikom palpiranja kože;
  • crvenilo;
  • gori.

Rijetko pronađeno:

  • netolerancija;
  • oticanje lica.

posebne upute

Prije prve primjene Baziron AC, mora se provesti test osjetljivosti. Kap proizvoda utrlja se u zglob ili unutrašnjost lakta. Svrbež i druge nuspojave ukazuju na netoleranciju na jednu ili više komponenata lijeka. U tom slučaju gel se mora isprati tekućom vodom. Strogo je zabranjeno osobama s alergijama na bilo koju od komponenata primjenjivati ​​Baziron..

Važno je znati da je nakon prvog nanošenja gela moguće lagano ljuštenje kože, pojava crvenila u roku od 2-3 dana i lagano peckanje u roku od nekoliko minuta nakon nanošenja. Važno je pratiti ozbiljnost gore opisanih simptoma..

Normalnom reakcijom tijela neugodni simptomi nestaju za 2-3 dana i gotovo ne uzrokuju nelagodu. U slučaju alergije na komponente Baziron AS, negativna reakcija se snažno manifestira, donosi bol.

Baziron AS (prema pregledima dermatologa) ne bi smio doći u područje oko očiju, na nosnoj i usnoj sluznici. Ako sredstvo dođe na navedena područja, treba ih oprati vodom..

Zabranjeno je primjenjivati ​​Baziron AS na otvorene rane i druga oštećena područja kože..

Da biste smanjili mogućnost negativnih posljedica, nakon primjene Baziron AC-a ne biste trebali biti pod suncem. Terapiju Bazironom AS najbolje je raditi u zimskoj sezoni. Ultraljubičaste zrake mogu uzrokovati pečenje i iritaciju epiderme.

Kada Baziron stupi u interakciju s obojenim tkivima ili kosom, njihova će se boja promijeniti ili će doći do promjene boje. Baziron AS nema utjecaja na rad mozga. Gel je dopušteno nanositi prije vožnje automobila ili prije rada s malim dijelovima..

Interakcija

Tijekom razdoblja liječenja lijekovima, potrebno je napustiti upotrebu sredstava koja sadrže alkohol. Liječnici propisuju takve lijekove za sušenje akni, piling gornjeg sloja kože. Pripravci koji sadrže alkohol ne mogu se koristiti istovremeno s Baziron AS.

Liječnici često propisuju liječenje Bazironom AS zajedno s Differinom. Ovaj lijek duboko odmašuje pore i uzrokuje ljuštenje, što pomaže u brzom rješavanju slojeva epiderme zahvaćenih aknama.

Predozirati

Baziron AS (pregledi dermatologa i pravila za primjenu proizvoda pokazuju da se lijek smije koristiti isključivo na koži) uzrokuje negativne učinke kada se primjenjuje češće nego što je navedeno u pravilima za upotrebu proizvoda. Pretjerana primjena Baziron AC-a neće pružiti bolje rezultate i neće ubrzati regeneraciju.

Prečesto korištenje proizvoda samo povećava rizik od negativnih manifestacija. Ako se pojave svrbež ili druge negativne pojave, prekinite terapiju Bazironom AS i posjetite dermatologa koji će propisati poseban tretman.

Jeftini analozi kreme Baziron AS

Minimalni trošak Baziron AS-a u Rusiji iznosi oko 750 rubalja. Cijena gela praktički se ne mijenja, bez obzira na koncentraciju glavne komponente. Jeftine masti sa sličnim komponentama proizvode se u Indiji, ali nisu zastupljene u Rusiji..

Benzoil peroksid dio je spreja Ugresol. Njegova cijena je 140-170 rubalja. Učinak primjene ovog lijeka pojavljuje se nakon 8 tjedana primjene. Nije baš prikladno nanositi, jer tvar dolazi na velika područja kože.

Skinoren-gel praktički nema nuspojava, dopušteno je samo malo peckanje nakon nanošenja. Ovaj se lijek smatra blažim, ali nije inferiornim u učinkovitosti od Bazirona AS. Njegova cijena je 400-600 rubalja.

Proderm je jeftini ruski analog Baziron AS. Učinkovit je samo protiv određene skupine bakterija. Da biste bili učinkoviti, prije uporabe Proderme morate proći testove kako biste utvrdili koje bakterije uzrokuju osip. Njegova cijena je 120-140 rubalja. Ostale analoge u SAD-u proizvode Persa i Neutrogena.

Uvjeti skladištenja

Baziron AS čuva se 2 godine. Prije kupnje lijeka važno je provjeriti datum proizvodnje. Gel kojem je istekao rok upotrebe zabranjen je za uporabu.

Baziron AC treba čuvati na tamnom mjestu, daleko od djece, na maksimalnoj temperaturi od 25 ° C.

Cijena lijeka u Moskvi, Sankt Peterburgu, regijama

ImeZemlja proizvođačaLjekarnaCijena
Baziron AC gel za vanjsku upotrebu 2,5%FrancuskaNeoapteka.ru862 rub.
Wer.ru785 rub.
Baziron AC gel za vanjsku upotrebu 5%Samson Pharma828 rub.
ZdravZona819 rub.

Učinkovitost alata

Često je pojava negativnih reakcija povezana s nepravilnom uporabom lijeka. Nedostatak pozitivne dinamike u terapiji, vjerojatno, znači pogrešan odabir lijeka ili koncentracije glavne sastavnice. Stoga dermatolozi savjetuju upotrebu lijeka tek nakon individualnog propisivanja lijeka..

Liječnici primjećuju smanjenje broja i veličine akni nakon 7-10 dana nakon prvog kontakta lijeka s aknama. Stopa pojave pozitivne dinamike ovisi o intenzitetu bolesti. Ne preporučuje se prestanak primjene proizvoda prije 3 mjeseca nakon prve uporabe kako bi se postigao trajni učinak.

Kada se pravilno koristi, Baziron AC može se riješiti akni

Uz pozitivne rezultate terapije, Baziron AS ponekad izaziva i negativne reakcije, pa nije prikladan za sve. Često dolazi do laganog ljuštenja epiderme, pojave crvenih mrlja nekoliko dana nakon početka tečaja. U tom slučaju, koži treba dati vremena da se prilagodi i upotrebu gela treba obustaviti na 1-2 dana..

Da bi se izbjegle neugodne situacije, dermatolozi ne preporučuju započinjanje terapije Bazironom AS prije važnih događaja..

Recenzije dermatologa

Liječnici kažu da se akne mogu izliječiti, ali postoji velika vjerojatnost recidiva. Stoga Baziron AS uvijek treba biti pri ruci. Ako se nove akne pojave neko vrijeme nakon tretmana, trebate liječiti zahvaćenu kožu tankim slojem dok neugodni simptomi nestanu.

Ako se gel prestao nositi sa svojim zadatkom, tada postoji ovisnost o glavnom aktivnom sastojku. U tom će slučaju liječnik propisati tečaj pilinga ili drugi kozmetički pripravak koji će trebati koristiti zajedno s Bazironom AS.

Među liječnicima ima i protivnika Bazirona AS. Smatraju da akne treba liječiti antibioticima kao glavnim sastojcima. Dermatolozi opovrgavaju uobičajeno mišljenje da benzoil peroksid može pridonijeti pojavi stanica raka. Znanstvenici su dokazali da ova tvar nije karcinogen.

Nisu učinkovito liječeni simptomi i manifestacije bolesti, već njezin uzrok. Da biste to učinili, prije tijeka terapije morate proći pregled i položiti odgovarajuće testove. Baziron AC učinkovit je protiv mnogih vrsta bakterija, ali nije u svim slučajevima u stanju izliječiti osip.

Prema dermatolozima, koristeći Baziron AS 3 mjeseca, možete se u potpunosti riješiti akni. Važno je ne prekinuti liječenje nakon što se pojave prvi rezultati. Za najbolji učinak morate proučiti upute i provesti test na netoleranciju na gel prije prve uporabe..

Dizajn članka: Olga Pankevich

Baziron as - pregledi dermatologa i pacijenata

Pitate li se često što znači naziv popularnih tretmana kože? I tko od nas do kraja čita sastav lijeka na poleđini pakiranja? Da ne bismo mašti dali prednost ispred zdravog razuma, pojasnimo što stavljamo na lice, težeći njegovoj ljepoti i zdravlju kože. Naravno, privući ćemo prave profesionalce i iskusne korisnike da pomognu..

Sastojak o kojem danas govorimo naziva se benzoil peroksid ili benzoil peroksid za borbu protiv akni. Najpoznatiji i pristupačni lijek s njim u sastavu je baziron za akne.

Što je Baziron gel?

Ljekarnički pripravak u obliku gela ili kreme s izraženim antimikrobnim učinkom. Njegov glavni sastojak pripada organskoj obitelji peroksida, peroksida. To je dio sredstava

    od akni, pripravci za izbjeljivanje kože, gelovi i paste za izbjeljivanje zuba, deterdženti s učinkom izbjeljivanja.

Ne liči li na bilo što? Da, to je oblik vodikovog peroksida.

Kako radi?

Zbog sebostatskog učinka benzoil peroksida, baziron

    smanjuje izlučivanje sebuma, komedolitički učinak pomaže u čišćenju i suženju usta pore, antibakterijski učinak sprječava razmnožavanje bakterija.

Jednostavno rečeno, stvara uvjete koji su nemogući za život bakterija. Lijek oslobađa dodatne molekule kisika u potkožno tkivo, gdje bakterije koje uzrokuju akne žive i aktivno se razmnožavaju.

Sojevi bakterija koji uzrokuju akne klasificirani su kao anaerobni mikroorganizmi. To znači da ne vole kisik. Lijek ih jednostavno ubija, smanjujući veličinu kolonije i ostavljajući male šanse za stvaranje akni..

Čime se bavi Baziron krema

Dermatolozi prepisuju Baziron za liječenje i prevenciju akni. Može se koristiti kod upala lica i tijela. Zbog svojstava ubijanja bakterija izvrsna je preventivna mjera.

Tko treba koristiti baziron protiv akni

Benzoil peroksid sastojak je bez starosti. Može ga koristiti svaki pacijent s aknama.

Na osjetljivoj, sklonoj iritaciji i ljuštenju kože nanosi se u minimalnoj dozi.

Engleski dermatolog Somerville smatra lijek idealnim za pacijente s masnom kožom sklonom aknama.

Gdje pronaći Baziron i analoge

Baziron se prodaje bez recepta, bez recepta, zajedno s drugim tretmanima akni. Bazironovi analozi:

    benzoil peroksid, desquam, proderm, eclaran.

Dermatolozi često propisuju režim bazirona i drugog lijeka za liječenje akni, ali to je dobro samo po sebi.

Koncentracija

Baziron gel prodaje se sa sadržajem glavne komponente od 2,5%; pet%; deset%. Većini su dovoljne prve dvije mogućnosti.

Oblik od deset posto može biti učinkovitiji, ali vjerojatnost komplikacija se povećava:

    pojava suhoće, ljuštenja mikropukotina.

Koliko često koristiti basiron

Smatra se optimalnim koristiti basiron dva puta dnevno za liječenje i prevenciju. Ali određuje učestalost stanja kože. Slijedite tečaj koji preporučuju upute. Ako se pojavi iritacija, možete smanjiti dozu ili preskočiti jednu upotrebu.

Koliko dugo koristiti

Akne su izlječive, ali postoji velika vjerojatnost ponovnog pojave, pa bi lijek uvijek trebao biti pri ruci. Na taj način možete držati situaciju pod kontrolom i ne dopustiti da se pogorša kad se pojave prvi znakovi zabrinutosti. U preventivne svrhe može se koristiti jednom dnevno noću..

Ako se javi takozvana tolerancija ili ovisnost, tretman gelom treba kombinirati s pilingom (pilingom) pomoću posebne spužve ili četke za lice.

I, konačno, malo poznata činjenica i čest mit.

Mnogi ljudi ne znaju da peroksid može ostaviti mrlje na odjeći..

Uobičajeni mit je da je benzoil peroksid povezan s rakom. Znanstvenici opovrgavaju ove glasine, tvar nije kancerogena.

Recenzije kupaca

Uputa ne obećava čuda: sustavnom uporabom učinak se događa za mjesec dana, cijev bi trebala biti dovoljna za troje. Većina primijeti pojavu poboljšanja u roku od tjedan dana. Ali ima i onih koji su razočarani. Možda lijeku nisu dali priliku?

Što kažu kozmetičari

Među stručnjacima o Bazironu, recenzije se također razlikuju:

    neki ga smatraju beskorisnim lijekom, drugi prepoznaju njegovu učinkovitost i uključuju ga u složene kozmetološke sheme.

Među protivnicima njegove uporabe su oni koji su sigurni u ispravnost liječenja akni antibioticima, a u bazironu vide uzrok strašnih pojava - kontaktni dermatitis..

Pristalice lijeka preporučuju kombiniranje s profesionalnom njegom za liječenje lokaliziranih osipa. U kombinaciji s diferinom (retinojski lijek) koristi se za poticanje ljuštenja i pročišćavanje pora.

Svatko tko pati od akni koje se teško liječe, savjetuje se da se sprijatelji s dermatologom s kojim vam može zajamčiti uspjeh..

4 KOMENTARA

  1. Olesya Parkhomenko 7. travnja 2019. u

Hidratantna krema pomaže kod pilinga i suhe kože nakon bazirona, a mora se nanijeti odmah nakon što se baziron upije. Imala sam isti problem (i koža je sama po sebi prilično suha), ali nakon što sam to počela raditi s kremom, svi su problemi bili gotovi. A s aknama, Baziron se najbolje bori.

S bazirona se koža jako ljušti. A s obzirom na to da je već imam previše osjetljivu, općenito mi je kontraindicirana. Zerkalin mi više odgovara. Preporučio bih ga svima s osjetljivom kožom.

Pa, što je ovaj analog? Zerkalin je antibiotik.
Baziron nije antibiotik, glavni aktivni sastojak mu je benzoil peroksid, koji ne izaziva ovisnost i nema nikakve veze s antibioticima. Iz vlastitog iskustva mogu reći da mi je basiron protiv akni dobro pomogao. Sada se pojavljuju vrlo rijetko, ali ako iznenada, onda nekoliko puta namažite prištić i sve nestane.

Zerkalin je poput analoga Bazirona. Samo što je gotovo 2 puta jeftinije. A u pogledu učinkovitosti uopće nije inferiorniji od Bazirona.

Niz specijalizirane kozmetike "Baziron Control": pregledi dermatologa

Umorni ste od akni, a nikakav lijek ne pomaže? Zatim se za pomoć trebate obratiti seriji Baziron Control. Sredstva ne samo da će se riješiti akni, već će i izgladiti kožu, ukloniti komedone, osvježiti lice i spriječiti pojavu akni u budućnosti.

O Galdermi

Tvrtka proizvodi dermatološke pripravke od 1981. godine. Podružnica je Nestlea i L'Oreala. Svojim kupcima pruža visokokvalitetnu medicinsku kozmetiku koja je prošla sva klinička ispitivanja. Proizvode odobravaju svjetski dermatolozi.

Galdermini proizvodi ušli su na rusko tržište 2002. godine, gdje su zauzeli snažno mjesto u farmaceutskom asortimanu..

Asortiman tvrtke je ogroman. Linija proizvoda Baziron Control posebno se ističe. Proizvodi su dizajnirani za njegu kože sklone aknama. Ima status ljekovite kozmetike. Obnavlja i održava kožu nakon tretmana akni. Sprječava buduće izbijanje akni. Koristi se za sprečavanje akni.

Djelovanje sredstava

"Baziron Control" je niz lijekova za borbu protiv akni. Sredstva treba koristiti sveobuhvatno. Tako će učinak jednog lijeka poboljšati funkcije drugog, a rezultat će premašiti sva očekivanja..
Djelovanje komponenata u sustavu Baziron Control usmjereno je na:

  • smanjenje masnoće kože;
  • uklanjanje masnog sjaja;
  • vlaženje svih slojeva kože;
  • poboljšanje tena;
  • zaštita od sunčeve svjetlosti;
  • rješavanje mitesera;
  • temeljito čišćenje kože.

Medicinska kozmetika je nekomedonalna i ne aknegena. Stvoren posebno za one s problematičnom kožom. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim lijekovima za liječenje akni.

Linija sredstava "Baziron Control"

Za njegu kože sklone aknama, stručnjaci preporučuju upotrebu ne jednog proizvoda, već cijele linije. U tom će slučaju učinak kozmetičkih mjera na epidermu biti učinkovitiji..

Serija Baziron Control sastoji se od sljedećih proizvoda:

  • Gel za čišćenje "Smanjivanje masne kože". Sadrži tri aktivne komponente - ekstrakte lišća aloje, divljeg kestena i nevena officinalisa. Bez sapuna, lipida i alkohola. Akcija je usmjerena na poboljšanje općeg stanja dermisa, njegovu hidrataciju. Uz to djeluje protuupalno i antioksidativno.
  • Losion za lice. Aktivni elementi su: natrijev lauril sulfat, propilen glikol, stearil i cetil alkoholi. Lijek ne isušuje kožu i ne izaziva iritaciju. Ima hidratantna svojstva.
  • Umirujući gel za čišćenje. Sastav uključuje prirodne sastojke (aloe vera, neven) i posebnu hipoalergenu formulu. Učinkovito čisti kožu, prodirući duboko u pore. Vlaži i omekšava.
  • Hidratantna krema za lice. Sadrži Parsol 1789, oktokrilen, ciklometikon, disapropil adibat, glicerin. Omekšava dermis. Štiti od izlaganja sunčevoj svjetlosti. Održava hidrataciju kože osam sati.
  • Piling za lice "Protiv mitesera". Sadrži: shea maslac, ekstrakt riže, čestice aluminija. Uklanja komedone, dubinski čisti pore, smanjuje sadržaj ulja. Posjeduje antimikrobna, komedolitička i protuupalna svojstva. Potiče cirkulaciju krvi koja zasićuje stanice kisikom i potiče prodiranje lijeka unutra.

Serija Baziron Control koristi se za njegu problematične kože. Također se koriste u prvoj fazi liječenja akni, kada se dermis navikne na lijekove. Nanesite ljekovitu kozmetiku usred terapije protiv akni kako biste uklonili nuspojave poput crvenila, perutanja i iritacije. Preporučuje se kao potporni i preventivni proizvod za kožu sklonu aknama.

"Baziron Control": upute za uporabu

Prije upotrebe ljekovite kozmetike, morate pažljivo pročitati upute, jer postoje kontraindikacije.

Gel za pranje akni koristi se dva puta dnevno. Nanesite na mokru kožu lica, masirajte 1-2 minute, a zatim isperite vodom. Losion se koristi nakon gela Baziron Control (korisničke recenzije potvrđuju da matira, smanjuje masnu kožu, sužava pore), koji se ne ispire. Pričekajte dok se losion potpuno ne upije u kožu prije nanošenja sljedećeg proizvoda. Slijedi hidratantna krema za lice SPF 15. Pogodna za bilo koji tip kože. Primjenjuje se 2-3 puta dnevno na dobro očišćenu kožu lica. U kombinaciji s drugim lijekovima (lijekovima), treba ga koristiti 40-60 minuta nakon prijave protivnika.

Piling za lice treba koristiti dva puta tjedno. Prije primjene lijeka, trebali biste biti sigurni da na licu nema upalnih procesa. Proizvod se nanosi glatkim pokretima na lice i vrat, izbjegavajući područje oko očiju, a nakon malo masiranja kože isprati.

Kozmetička linija pomaže u uklanjanju posljedica liječenja akni. Temeljito čisti dermis i povećava osjetljivost kože na lijekove.

Prednosti korištenja kozmetičke linije

Od čega se sastoji serija Baziron Control u velikoj mjeri objašnjava popularnost ljekovite kozmetike. Namijenjen je njezi kože sklone aknama. Ima sljedeće prednosti:

  • sadrži prirodne sastojke;
  • zadržava vlagu unutar stanica, vlaži je;
  • normalizira metabolizam lojnica i masti;
  • djeluje protuupalno, antiseptički i antimikrobno;
  • uklanja suhoću i iritaciju;
  • omekšava dermis;
  • štiti epidermu od štetnog djelovanja sunčeve svjetlosti;
  • obnavlja kožu nakon tretmana;
  • temeljito čisti epidermu;
  • sprečava pojavu akni;
  • poboljšava put i cjelokupno stanje kože.

Uz to, proizvodi su ekonomični, ne uzrokuju alergije, učinkoviti su i jednostavni za upotrebu. Imajte velik broj pozitivnih recenzija dermatologa.

Njega kože u kombinaciji s Baziron AS gelom

Liječenje akni nije ograničeno na izbor određenih lijekova, već se provodi na sveobuhvatan način. Dobar rezultat daje kombinirana uporaba niza sredstava "Baziron Control" i gela "Baziron AS". Ovaj kozmetički događaj uključuje tri faze:

  1. Čišćenje. Masnu ili normalnu kožu treba očistiti reducirajućim gelom za čišćenje kože, dok bi suha i osjetljiva koža trebala biti umirujuća. Losion za čišćenje koristi se i nakon pranja i za uklanjanje šminke i uklanjanje nečistoća s kože..
  2. Liječenje. Primjenjuje se na kožu "Baziron AS" za masnu i normalnu kožu u koncentraciji od 5%, za suhu - 2,5%. U početku lijek može uzrokovati nuspojave u obliku iritacije, crvenila i ljuštenja kože. Gel uklanja 94% patogenih bakterija Propionibacterium acnes, koje izazivaju upalu i pojavu akni.
  3. Hidratantna. Problematična koža, kao i svaka druga, treba vlažiti i zaštititi od negativnih učinaka ultraljubičastih zraka. Stoga biste u završnoj fazi trebali koristiti hidratantnu kremu za lice SPF 15.

Nemaju svi tretmani protiv akni željeni učinak. To je zbog činjenice da se lijek mora koristiti za liječenje akni, po mogućnosti u kombinaciji s profesionalnom kozmetikom.

Cijena lijekova protiv akni

Politika cijena odvojeno uzetih sredstava "Baziron Control" za akne približno je jednaka i oscilira oko 500 rubalja. Kupnja u internetskoj ljekarni koštat će više, jer ćete morati platiti više za isporuku robe.

Gdje mogu kupiti?

Serije i pojedinačne proizvode možete kupiti u ljekarni i putem Interneta. Kupnja u ljekarni sigurnija je jer je ondje klijent zaštićen od krivotvorenja, pogotovo jer se, u skladu s Uredbom Vlade Ruske Federacije br. 55 od 19.01.1998., Ljekovita kozmetika ne može zamijeniti ili vratiti.

Povratne informacije klijenata i dermatologa

Serija Baziron Control (recenzije dermatologa tvrde da se proizvodi učinkovito bore protiv akni, poboljšavaju kožu, zacjeljuju je) izazvala je puno kontroverzi. Neki korisnici ukazuju na osjetljive učinke ovih proizvoda. Kažu da, za razliku od Baziron AS, ne suše toliko kožu. Vlažite tijekom dana. Uklonite crvenilo i perutanje. Gel za pranje dobro čisti kožu, lagano sužava pore, sprječava pretjeranu masnoću. Matira, uklanja masni sjaj.

Piling "Baziron Control" s mitesera (pregledi dermatologa tvrde da pomaže dovesti problematičnu kožu u red i dobro čisti epidermu, što opetovano primjećuju kod svojih pacijenata) uklanja komedone. Djeluje nježno i ne ozljeđuje kožu. Pacijenti tvrde da se u njemu ne osjeća prisutnost čvrstih čestica. Međutim, napominje se da redovita upotreba pilinga ujednačava reljef kože. Uklanja ljuspice i crvenilo nakon prvog nanošenja.

Negativne kritike, naravno, također se događaju, to je prirodni fenomen. Govore o beskorisnosti sredstava. Mnogi drogu nazivaju običnom i ne vrijedi novca. Nekima se sadržaj masti na licu nije smanjio, već se, naprotiv, povećao i izazvao pojavu novog vala akni. Primjećuje se da nakon nanošenja hidratantne kreme lice prekriva ljepljivi nepropusni film zbog kojeg želite što prije oprati lice.

Serija Baziron Control nesumnjivo zaslužuje pažnju. Svi su lijekovi klinički ispitani i osmišljeni kako bi pomogli ljudima u suočavanju s aknama i potpunoj transformaciji njihovih života.

Primjena i cijena Baziron AS-a i recenzije potrošača

Sve manifestacije akni na koži dobro reagiraju na liječenje, ali ponekad to zahtijeva dugo razdoblje. Trebate biti strpljivi, rješavanje akni na licu nije glavni cilj, važnije je riješiti se unutarnjeg uzroka koji uzrokuje opetovane osipe na koži lica i drugim područjima.

  • Učinkovit lijek Baziron AS
    • Proizvođač
    • Koncentracija lijeka
    • Sastav komponenata medicinskog proizvoda
  • Djelovanje Bazirona na kožu
    • Terapeutski iscjeliteljski učinak
    • Prevencija akni
  • Značajke lijeka
    • Predoziranje, kontraindikacije i nuspojave
  • Mjesto kupnje lijeka
  • Trošak lijeka protiv akni Baziron

Vanjske manifestacije bolesti u obliku akni i akni opasne su jer se, uz dugotrajno ignoriranje ovog problema, na mjestu osipa pojavljuju ožiljci, što često dovodi do neprivlačnog izgleda. Kako bi se riješili posljedica akni u obliku ožiljaka, ne obraćaju se kozmetolozima, već plastičnim kirurzima.

Akne i prištići na licu štete raspoloženju milijuna tinejdžera širom svijeta. U adolescenciji, u vezi s početkom sazrijevanja, lojne žlijezde ispod površine kože počinju raditi, pore se začepljuju i to dovodi do pojave upaljenih akni. Ali ne samo da pubertet provocira akne, osip na licu pojavljuje se u djetinjstvu i starosti.

Žene i muškarci podjednako pate. Lijepi spol podložan je hormonalnim promjenama tijekom menstrualnog ciklusa, a snažna muška tijela doživljavaju poremećaje zbog prekomjerne proizvodnje hormona.

Učinkovit lijek Baziron AS

Proizvođač

Farmaceutska tvrtka GALDERMA Laboratories nalazi se u Francuskoj. Tvrtka je izborila priznanje pacijenata puštanjem kvalitetnih i dokazanih lijekova. Medicinski gel Baziron AS koncern proizvodi više od godinu dana, prema recenzijama, učinkovita je pomoć u liječenju akni.

Koncentracija lijeka

Lijek ima teksturu gela, ali recenzije ga ponekad pogrešno definiraju kao mast. Ovo je isti lijek, koji se razlikuje u različitim koncentracijama djelatne tvari, a mjeri se u postocima:

  • Bazron 2,5 - lijek sadrži tvar u sastavu 2,5%;
  • Baziron 5 - gel sadrži 5% aktivne tvari;
  • Baziron 10 - lijek u sastavu ima 10% koncentracije tvari.

Različite koncentracije aktivnog sastojka daju isti terapeutski učinak, razlikuju se u stupnju ozbiljnosti, ovisno o postotku. Za jaču manifestaciju akni i dulje razdoblje osipa odaberite lijek veće zasićenosti djelatne tvari.

Sastav komponenata medicinskog proizvoda

Aktivna komponenta lijeka je benzoil peroksid, postotak u nazivu označava sadržaj u miligramima po 1 g težine gela. Na primjer, Baziron 2,5 sadrži 25 mg za svaki gram ukupne težine, slično sadržaju aktivnog benzoil peroksida u pripravcima drugog numeričkog naziva.

Za jednoliko miješanje svih komponenata ljekovitog gela koriste se pomoćne komponente lijeka, koje također služe za potpuno upijanje gela u površinu kože. Ljekoviti gel Baziron AS sadrži tvari:

  • karbolen 940;
  • dinatrij edetat;
  • propilen glikol;
  • natrijev hidroksid (natrijev hidroksid);
  • bezvodna koloidna otopina silicija;
  • kopolimer akrilat;
  • glicerol;
  • poloxamer 182;
  • destilirana voda.

Baziron AS s različitim koncentracijama aktivnog sastojka prodaje se u epruvetama od 1 grama.

Djelovanje Bazirona na kožu

Lijek se primjenjuje samo izvana, stoga pregledi korisnika kažu da se u ljudskom tijelu ne događaju unutarnje biološke promjene. Nakon dodira s kožom, benzoil peroksid prelazi u fazu benzojeve kiseline, koja duboko prodire u sloj kože i ima terapeutski učinak. Daljnji put tvari sastoji se od apsorpcije krvnim žilama i izlučivanja iz tijela kroz bubrege u izvornom obliku.

Recenzije potrošača pokazuju da testovi nisu pokazali nakupljanje tvari u krvi i koži. Lijek djeluje lokalno i nema opći učinak. Benzoil peroksid, a potom i benzojeva kiselina, aktivno djeluje na uništavanje mikroba Staphylococcus epidermidis i skupine Propionibacterium acnes. Lijek je, prema pacijentima, u stanju suzbiti aktivno stvaranje sebuma, zasititi površinska tkiva kisikom i ima keratolitički učinak..

Terapeutski iscjeliteljski učinak

  • Nanesite lijek za uklanjanje akni i mitesera na površini kože. Lijek nije učinkovit u liječenju komedona, ali sprječava njihovo stvaranje. Ne liječi ožiljke od dugotrajnog osipa na aknama, već smanjuje njihovu manifestaciju zbog aktivnog zasićenja kože kisikom i, kao rezultat toga, opsežnih procesa oporavka.
  • Sposobnost gela da opskrbljuje kisikom duboke slojeve kože učinila je upotrebu lijeka učinkovitom za zacjeljivanje trofičnih čireva na nogama tijekom varikoznih vena na nogama. Čir je posljedica loše prehrane područja kože zbog nedostatka opskrbe krvlju. Gel Baziron AS poboljšava prehranu tkiva, povećava cirkulaciju krvi i ubrzava zacjeljivanje čira.
  • Gel ima širok spektar učinaka na kožu i pojave akni. Recenzije govore o povećanom protuupalnom učinku. Lijek pomaže u smanjenju stvaranja potkožne masti, a višak već proizvedenih apsorbira. Ova akcija zaustavlja začepljenje pora i smanjuje broj mitesera na koži. Aktivni učinak na stafilokokne i gnojne bakterije omogućuje, prema recenzijama potrošača, da se učinkovito riješe akni i spriječe široku pojavu novih.
  • Osim što uništava bakterije, benzojeva kiselina ima i pomlađujući učinak nakon nekoliko sesija primjene, glicerin sadržan u pripravku osigurava vlaženje i omekšavanje kože. Izražen antioksidativni učinak sprječava starenje kože i odgađa razdoblje njezina prirodnog izumiranja.

Prevencija akni

Lijek djeluje u svim fazama nastanka i rasta akni, suzbija unaprijed određene čimbenike za stvaranje novih mitesera i akni. Djelovanje gela Baziron AS očituje se u sljedećem učinku na tijelo:

  • ubija upalne gnojne i stafilokokne mikroorganizme koji uzrokuju akne;
  • zaustavlja tijek upale
  • smanjuje masnoću kože;
  • ne pruža priliku za stvaranje komedona i ožiljaka nakon akni;
  • potiče uklanjanje zastarjelog staničnog epitela, što značajno poboljšava izgled kože.

Benzojeva kiselina može smanjiti sadržaj masnih kiselina u masti, što mijenja koncentraciju i sastav potkožne masti. Baziron mijenja kvalitetu masti, ali to ni na koji način ne utječe na količinu sekreta koji proizvode žlijezde. Gel sadrži akrilni kopolimer koji adsorpcijom pomaže u smanjenju količine masti. Ovaj dvostruki učinak dovodi do činjenice da veličina lojne žlijezde postaje manja i s vremenom se proizvodnja sebuma spontano smanjuje..

Sposobnost sprečavanja stvaranja komedona očituje se u keratolitičkom djelovanju lijeka, temeljenom na uništavanju veze između čepa za akne i rupe u začepljenoj pori. Čep čine rožnate ljuske i potkožna masnoća. U pore se pluta pouzdano drži zbog lijepljenja sadržajem vitalne aktivnosti bakterija. Lijek uništava rožnate ljuske i pričvrsni film, na taj način popuštajući pore kože i sprječava pojavu komedona.

Značajke lijeka

Gel se koristi u tankom sloju, nanosi se na očišćenu i suhu kožu. Aktivno vrijeme tvari je oko 12 sati, pa trebate koristiti lijek dva puta dnevno. Nanesite gel u kružnim, lagano pritiskajućim krugovima, utrljavajući u površinu. Bilo koji higijenski proizvod, sapun i voda ili kozmetičko mlijeko za čišćenje pogodni su za ispiranje gela..

Lijek se ne smije nanositi na oštećenu kožu s ranama, jer se ne preporučuje uporaba proizvoda prije posjećivanja mjesta na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Nakon nanošenja gela zahvaćena područja podmazuju se hidratantnim kremama i losionima bez alkoholnih dodataka koji neugodno isušuju nadraženu kožu.

Da bi se terapijski učinak mogao u potpunosti manifestirati, lijek se mora kontinuirano koristiti najmanje tri mjeseca, ali prvi očiti rezultati uočavaju se nakon 30 dana primjene. Tromjesečni tečaj omogućuje nam da razgovaramo o konsolidaciji rezultata i trajnom protuupalnom učinku.

Početak liječenja tijekom prva četiri tjedna provodi se gelom s koncentracijom od 2,5%, zatim se prelazi na lijek jače koncentracije. Gel Baziron AS - 10 treba koristiti u posljednjem razdoblju liječenja ako je akne teško liječiti i ako su dugotrajne.

Baziron AC koristi se kao jedini tretman za akne i crvene akne. U posebno teškom slučaju, ako se dogodi trajna remisija, preporučuje se (prema savjetu liječnika) dodavanju lijekova antibioticima ili hormonalnim lijekovima. Odluku o primjeni tako složenog tretmana donosi liječnik nakon istraživanja u laboratoriju za analize. Ako je potrebno, liječenje Bazironom se ponavlja.

Predoziranje, kontraindikacije i nuspojave

Nanošenje lijeka na kožu može izazvati iritaciju, svrbež i peckanje. Ako se to dogodi, lijek treba prekinuti. Ne dopustite da vam gel uđe u oči, nos i usta. Ako se to dogodi, isperite točke kontakta s puno vode tijekom 5 minuta.

Korištenje gela u velikim količinama može izazvati značajnu iritaciju kože. Preporuča se korištenje simptomatskih lijekova ili ne korištenje gela tjedan ili dva za obnavljanje kože. Ako su na površini mala problematična područja ili pojedinačne crvene akne, nanesite gel samo na područje crvenila, točkasto ili selektivno na mjesta za akne. Dopušteno je razrijediti lijek vodom, neki pregledi kažu da je učinak u ovom slučaju pojačan.

Kontraindikacija za uporabu gela je djetetova dob do 12 godina, razdoblje trudnoće od strane majke i vrijeme dojenja. Ne možete koristiti Baziron u slučaju alergijske reakcije na bilo koju komponentu gela.

Nuspojave poput iritacije i suhoće kože izuzetno su rijetke. Kontaktni dermatitis može se pojaviti još rjeđe kada se koristi gel. Analozi lijeka Baziron AS su lijekovi za uporabu protiv akni, koji u svom sastavu imaju slične kemijske komponente, po pristupačnoj cijeni. Ovaj lijek je Eklaran u koncentraciji od 5 i 10% za vanjsku upotrebu..

Većina korisnika ostavlja pozitivne kritike o upotrebi gela Baziron AC za liječenje akni i akni. Neki se lijekom koriste za uklanjanje akni, koja ne spada u kategoriju vulgarnih akni, ali u svojoj prirodi ima potpuno drugačiju prirodu. U takvim slučajevima potrebna je uporaba drugih aktivnih lijekova. Takvi slučajevi negativnih recenzija nalaze se na mreži. Neki ljudi ne vole suhu kožu, drugi se žale na dugo vrijeme potrebno za postizanje trajnog učinka.

Mjesto kupnje lijeka

Baziron AS pripada lijekovima i prodaje se na web mjestima ljekarni ili u ljekarnama u urbanim i ruralnim regijama. Možete ga kupiti bez liječničkog recepta. Pri kupnji se preporučuje pregledati pakiranje lijeka. Gel ne možete kupiti u poderanoj ambalaži. Kršenje ne samo kutije, već i oštećenja cijevi dovodi do gubitka ljekovitog učinka, a lijek postaje jednostavno neučinkovit.

Važan učinak je datum isteka otisnut na pakovanju, a to je tri godine od datuma izdavanja. Gel treba čuvati u standardnim uvjetima na suhom i tamnom mjestu, ne prelazeći temperaturu zraka od 25 ° C.

Trošak lijeka protiv akni Baziron

Cijena će se oblikovati ovisno o sadržaju aktivne tvari u pripravku i mjestu prodaje u regijama ili internetskim resursima. Gel proizvodi samo jedna ljekarnička tvrtka, stoga porast cijene sličnih lijekova diktira samo politika ljekarničkog skladišta. Cijena u Rusiji za Baziron AS - 5 iznosi do 700 rubalja, koncentracija od 10% imat će cijenu do 800 rubalja. Cijena u Ukrajini takvih lijekova je 400, odnosno 500 grivna.

Pregled: Akne su se pojavile na mom licu ne starije od 14 godina, a trenutno imam 26 godina. Crvene akne se ne pojavljuju uvijek, ali lokalna područja mitesera su stalno prisutna, koja se postupno upale i transformiraju u upaljene akne. Na čelu i obrazima pojavljuju se gnojne upale.

Isprobala sam puno lijekova i narodnih recepata za akne i akne, liječila sam se od crva i uzimala hormonalne lijekove po savjetu liječnika. Čim sam počeo koristiti Baziron, pojavio se problem s iritacijom i suhoćom kože, ali brzo sam pronašao način izlaganja u obliku nanošenja mokre kreme, koji sam nanosio nakon svake upotrebe proizvoda.

Rezultat, koji se pojavio nakon tri tjedna, obradovao me svojom učinkovitošću, apscesi su se prestali pojavljivati ​​na mjestu pora začepljenih crnim točkicama. A pojavu crnila zamijenio je ljepši prizor zdrave kože. Lice je puno očišćeno, čak ni upotreba sredstava za nijansiranje nije potrebna.

Povratne informacije: Kao i svi adolescenti, i problemi s licem postali su očigledni u 7. razredu, kada sam, naprotiv, želio imati privlačniji izgled, ali nažalost! Isprva je bilo malo akni, no onda se njihov izgled masovno okrenuo, obrazi su bili obilno prekriveni crvenilom, prošarani crnim točkicama velikih i malih veličina. Mnogi se proizvodi oglašavaju na Internetu, ne bojim se reći da sam većinu isprobao u tri godine. No prištići su nastavili i od njih se nije moglo pobjeći.

Moja me sestra iz Novosibirska natjerala da probam Baziron. Starija je i ima pozitivno iskustvo s ovom mastom. Ništa nisam vjerovao, ali davljenik se hvatao za slamke. Nisam obraćala pažnju na suhoću i peckanje, bila sam željna postići rezultat. I brzo je došlo. Nakon dva tjedna nanošenja gela, počela sam primjećivati ​​neka poboljšanja. Sad ga koristim već mjesec dana, svakim danom sam sve sretnija, stojim ispred ogledala. Hvala liječnicima na tako divnom lijeku.!

Svjedočanstvo: Moje stalne pogreške pri istiskivanju svih prištića na licu dovele su do sve većeg broja problema s aknama. Prekrasan gel Baziron AC, koji sam kupila u koncentraciji od 50%, pomogao mi je u ovoj tuzi. Nakon nanošenja dva tjedna, pola akni je nestalo, ali moja je radost bila što su se ostale počele pojavljivati ​​mnogo manje. Borio sam se protiv suhe kože dječjom kremom, pa mi je prijateljica savjetovala da izbjegavam iritaciju. Ali vjerojatno imam tvrdu kožu, jer nisam primijetio takve iritacije..

Baziron AS: jeftini analozi i metode upotrebe za akne

Mnogi ljudi često moraju pribjeći upotrebi lijekova za uklanjanje kožnih problema. Danas ljekarne mogu pružiti veliki broj posebnih lijekova, čije je djelovanje usmjereno na uklanjanje akni..

Jedan od najčešće korištenih je Baziron AS, čije su upute za uporabu priložene u pakiranju. Uputa zahtijeva detaljno upoznavanje kako bi se smanjio rizik od nuspojava i predoziranja.

Baziron AC gel

Lijek Baziron AS, razvijen od strane stručnjaka za brzo i učinkovito uklanjanje problema koji se stvaraju na masnoj koži i u slučaju neuspjeha u hormonskoj ravnoteži osobe.

Djelovanje Baziron AS usmjereno je na borbu protiv svih vrsta nedostataka, uključujući akne..

Ljekoviti gel Baziron AS koristi se za smanjenje upala, kao i za čišćenje pora od bakterija koje nastaju uslijed nakupljanja masti.

Redovita uporaba proizvoda prodire duboko u slojeve epiderme i uklanja uzroke akni u početnim fazama. Također, djelovanje lijeka omogućuje vam normalizaciju lučenja sebuma i smanjuje sjaj kože..

Vrlo često Baziron AS propisuju stručnjaci za pacijente koji pate od oštećenja kože zbog hormonalnih poremećaja.

Sastav i oblik izdanja

Lijek Baziron AS proizvodi se u obliku gela koji se ravnomjerno širi po koži i ima terapeutski učinak.

Pored gela za liječenje kože, možete kupiti sljedeće oblike proizvoda:

  • Baziron AS losion za čišćenje lica od sebuma;
  • Sredstva za pranje Baziron AS;
  • Piling za dubinsko čišćenje Baziron AS;
  • Krema Baziron AS.

Lijek ima sljedeći sastav:

  • Benzoil peroksid;
  • Glicerol;
  • Akrilatni kopolimer;
  • Carbomer;
  • Poloxamer;
  • Silicij;
  • Pročišćena voda;
  • Propilen glikol;
  • Natrijev hidroksid.

Međutim, najprodornija komponenta je benzoil peroksid.

Gel za liječenje problematične kože dostupan je u sljedećim oblicima:

  • Gel za vanjsku upotrebu 2,5%;
  • Gel za vanjsku upotrebu 5%;
  • Gel za vanjsku upotrebu 10%.

Indikacije za uporabu

Stručnjaci preporučuju upotrebu ljekovite tvari za uklanjanje sljedećih problema:

  • Rosacea od akni;
  • Akne;
  • Akne s gnojnim formacijama;
  • Akne;
  • Crna mjesta;
  • Mjesta nakon uklanjanja akni;
  • Komedoni;
  • Unutarnje akne;
  • Poremećaj rada lojnih žlijezda;
  • Akne vulgaris;
  • Hormonski osip na koži;
  • Dermatitis seboreični.

Mehanizam djelovanja

Lijek se koristi samo za vanjsku primjenu.

Aktivne komponente tvari teže duboko prodrijeti u slojeve epiderme i pretvoriti se u benzoevu kiselinu.

Djelovanjem ove vrste tvari uklanjaju se uzroci upalnih formacija i terapeutski djeluju na kožu..

Pravilnom primjenom uklanjaju se bakterije koje se stvaraju u porama zbog visokog lučenja sebuma.

Benzoil peroksid blokira daljnja oštećenja zdravih područja epiderme i pokreće prirodni proces popravljanja staničnih membrana.

Djelovanjem aktivnih sastojaka uklanjaju se mrtve stanice koje vrlo često začepljuju pore epiderme i pridonose pojavi mitesera i akni..

Zašto je Baziron AC učinkovit protiv akni?

Ljekoviti gel naširoko propisuju stručnjaci za uklanjanje mrlja problematične kože. To je zbog velike količine benzoil peroksida uključenog u proizvod..

Zahvaljujući ovoj komponenti utječe se na lučenje lojnih žlijezda, zbog čega se lučenje masti smanjuje, koža počinje dobivati ​​više kisika.

Korištenje Baziron As omogućuje vam postizanje sljedećih zadataka:

  • Poboljšava dovod kisika u slojeve epiderme;
  • Počinje prirodni proces regeneracije epidermalnih stanica;
  • Doprinosi sužavanju pora, zbog čega dolazi do uklanjanja ožiljaka;
  • Upalni proces je smanjen;
  • Normalizacija funkcioniranja lojnih žlijezda;
  • Vlaženje kože;
  • Eliminacija klica koje uzrokuju akne;
  • Blokirano je širenje mikroba na zdrava područja;
  • Čišćenje pora;
  • Isušuje gnojne formacije;
  • Eliminacija mrtvih stanica epiderme;
  • Promovira resorpciju komedona;
  • Uklanja toksine iz epiderme.

Upute za korištenje

Da biste koristili proizvod, preporučuje se savjetovanje sa stručnjakom koji će ispravno odrediti vrstu gela i propisati najučinkovitiju metodu liječenja.

Evo nekoliko jednostavnih pravila za upotrebu gela:

  • Za one pacijente koji prvi put koriste proizvod, preporuča se započeti liječenje gelom koji sadrži 2,5% aktivne tvari;
  • Prije nanošenja potrebno je temeljito očistiti kožu uz pomoć posebnih antibakterijskih deterdženata;
  • Gel ravnomjerno rasporedite po problematičnom području kože;
  • Lijek se primjenjuje dva puta dnevno, ujutro i navečer;
  • Tijek liječenja je do tri mjeseca. Tečaj ovisi o težini bolesti, a dermatolog ga propisuje pojedinačno.

Primjena tijekom trudnoće i dojenja

Ne preporučuje se primjena lijeka tijekom trudnoće i dojenja. Aktivni sastojci imaju tendenciju prodiranja kroz posteljicu i negativnog utjecaja na zdravlje fetusa.

Upotreba lijeka tijekom dojenja prenosi se na dijete zajedno s majčinim mlijekom.

Dječja primjena

Zabranjeno je koristiti Baziron AS mlađe od 12 godina.

Za ostale slučajeve propisana je pojedinačna metoda liječenja, ovisno o složenosti bolesti. U slučaju malog broja upalnih formacija na koži, preporuča se nanošenje sredstva točkovnom metodom jednom dnevno..

Kontraindikacije

Korištenje Bazirona AC za uklanjanje akni zabranjeno je u sljedećim slučajevima:

  • Dob mlađa od 12 godina;
  • Dojenje i trudnoća;
  • Pojedinačna netolerancija na komponente;
  • Prisutnost rana i opeklina na epidermisu;
  • Alergijske reakcije.

Nuspojave

Ljudsko tijelo u većini slučajeva dobro podnosi učinak lijeka na kožu i praktički ne uzrokuje pojavu nuspojava.

Međutim, mogu postojati pojedinačni slučajevi u kojima postoje:

  • Crvenilo kože na mjestu primjene gela;
  • Piling;
  • Svrbež i peckanje;
  • Alergijski osip u obliku malih crvenih akni;
  • Povećana suhoća kože;
  • Glavobolja;
  • Mučnina.

Ako se pojave bilo kakve nuspojave, prekinite upotrebu i obratite se svom liječniku.

posebne upute

Prije upotrebe lijeka, morate se detaljno upoznati s posebnim uvjetima za uporabu Bazirona AS:

  • Ako se tijekom liječenja pojave alergijske reakcije, preporuča se zaustaviti uporabu ljekovite tvari, jer se može povećati prisutnost upalnih formacija;
  • U prisutnosti kožnih lezija, zabranjeno je koristiti Baziron AS;
  • Tijekom liječenja lijekom zabranjeno je sunčati se, to može pridonijeti pojavi opeklina;
  • Ne preporučuje se nanošenje gela u kompletu s drugim lijekovima koji suše epidermu;
  • Dodatne lijekove za poboljšanje rezultata liječenja propisuje samo stručnjak;
  • Za mala područja lezija od akni preporučuje se primjena Baziron AS točkaste metode;
  • U prvim danima liječenja može doći do pojačane pojave akni, to se smatra normalnim tijekom liječenja;
  • Nakon pojave rezultata, ne biste trebali prekidati liječenje, morate u potpunosti završiti tečaj. Ovo je za sprječavanje ponovne pojave akni.;
  • Dodatni i ponovljeni tijek liječenja provodi se tek nakon imenovanja dermatologa;
  • Zabranjeno je nanošenje debelog sloja Baziron AS, jer se može pojaviti kožna bolest, dermatitis;
  • Kako bi se uklonilo perutanje, preporuča se dodatno koristiti Pantenol koji će ne samo vlažiti kožu, već i ublažiti crvenilo.

Provedba takvih jednostavnih značajki omogućuje vam brzo postizanje željenog rezultata i smanjenje rizika od ponovnog stvaranja upalnih područja.

Predozirati

Ako su se slijedile upute za uporabu gela, nisu primijećeni slučajevi predoziranja.

Interakcija s drugim lijekovima

Primjena lijeka za liječenje problematične kože drugim vrstama lijekova nije proučavana.

Međutim, zabranjena je složena uporaba Bazirona AS s tvarima koje sadrže alkohol i imaju svojstvo isušivanja epiderme..

Ako je potrebno dopuniti liječenje drugim vrstama lijekova, preporuča se konzultacija sa stručnjakom.

Uvjeti i rokovi skladištenja

Ljekoviti gel izdaje se u ljekarnama bez potrebe za izdavanjem recepta.

Rok trajanja gela je tri godine od datuma navedenog na pakiranju, preporuča se pohranjivanje tvari u hladnjak na temperaturi ne većoj od 20 stupnjeva.

Nakon otvaranja epruvete, rok trajanja tvari traje najviše 6 mjeseci, zabranjeno je koristiti gel nakon smrzavanja i roka trajanja.

Troškovi

Trošak gela ovisi o postotku aktivne tvari u proizvodu..

Dakle, treba napomenuti da lijek koji ima 2,5% aktivne tvari ima prosječni trošak od 700 rubalja. Gel s 5% aktivne tvari košta 830 rubalja. Prisutnost 10% benzoila u gelu imat će prosječni trošak od oko 900 rubalja.

Analozi

Jeftini analozi Baziron AS:

  • Tetraciklinska mast - široko se koristi za uklanjanje gnojnih formacija i akni. Preporučuje se za profilaktičke mjere kod pojave upalnih formacija. Prosječni trošak masti je 50 rubalja;
  • Eritromicin - u svom sastavu sadrži antibiotik koji se učinkovito bori protiv formacija na problematičnoj koži. Preporučuje se za uklanjanje velikih nakupina akni i akni. Ne koristi se dulje vrijeme. Prosječni trošak je 100 rubalja;
  • Metrogil - koristi se u obliku gela za borbu protiv problematične kože, sintetski je lijek sa širokim spektrom antiprotozoalnih i antimikrobnih učinaka. Prosječni trošak je 160 rubalja;
  • Ružno - lijek se proizvodi u obliku gela. Dermatolozi ga propisuju za manje upale. Sadrži mali postotak benzoil peroksida, kao i hormonalne lijekove. Zato se prije početka liječenja preporučuje konzultirati iskusnog kozmetologa ili dermatologa. Prosječni trošak sredstava je 120 rubalja;
  • Baneocin (mast) je alternativno rješenje. Sastav lijeka nije prikladan za svaku osobu. Prisutnost mirisa i brojnih aditiva može izazvati kožne alergije. Prosječni trošak sredstava je 190 rubalja;
  • Ugresol - proizvod dolazi u obliku losiona i široko se koristi za liječenje akni i akni. Tekuća struktura proizvoda koristi se za uklanjanje viška sebuma i smanjenje crvenila upalnih formacija. Prosječni trošak sredstava 120 rubalja.

Skuplji slični lijekovi:

  • Adaklin je proizvod posebno dizajniran za njegu problematične kože. Aktivni sastojci prodiru u slojeve epiderme i uklanjaju bakterije, široko se propisuje za uklanjanje akni i akni, a također smanjuje pojavu ožiljaka nakon tretmana. Prosječni trošak je 450 rubalja;
  • Differin ne izaziva ovisnost i stoga je pogodan za dugotrajno liječenje. Djelovanje tvari usmjereno je na uklanjanje uzroka akni i smanjuje vjerojatnost daljnjeg širenja klica na zdrava područja kože. Trošak lijeka je 700 rubalja;
  • Skinoren je aktivni sastojak lijeka azelaične kiseline, koji se učinkovito bori protiv upalnih formacija i normalizira proizvodnju sebuma, što pomaže u čišćenju pora. Prosječni trošak lijeka je 600 rubalja;
  • Zinerit je aktivni sastojak eritromicin, čije je djelovanje usmjereno na smanjenje razvoja upalnih formacija i uklanja simptome bolesti i gnojne formacije. Preporuča se koristiti ga samo nakon liječničkog recepta i tijekom kratkog tečaja. Prosječni trošak od 700 rubalja;
  • Curiosin je dostupan u obliku gela. Propisan je za manje oštećenja kože na licu. Otopina alkohola dobro čisti prljavu površinu. Stalnim nanošenjem koža dobiva jednoličnu strukturu i crvenilo se značajno smanjuje. Prosječna cijena 550 rubalja;
  • Benzac AS - sličan je lijek, sadrži aktivnu komponentu benzoil peroksid. Učinkovito liječi akne i sprječava njihovo ponovno stvaranje. Prosječna cijena 500 rubalja.

Preporučuje se upotreba sličnih tvari tek nakon proučavanja uputa, jer svaka vrsta lijeka ima svoje nuspojave i ljudsko tijelo može ih različito percipirati.

Koji lijek odabrati?

Na tržištu lijekova postoji širok izbor različitih lijekova za borbu protiv problematične kože. Stoga se pacijent suočava s pitanjem koji lijek odabrati? Usporedimo neke od njih.

Što je bolje Baziron AS ili Differin?

Koža dobro podnosi oba lijeka i ne izazivaju ovisnost, stoga se koriste za dugotrajno liječenje. Ljekovite tvari imaju različite aktivne komponente, stoga na različite načine utječu na uzrok akni..

Nije dopuštena kombinirana upotreba ovih tvari..

Stručnjaci se ne slažu oko toga koji je lijek učinkovitiji. Oba lijeka usmjerena su na rješavanje sličnih problema i zahtijevaju liječnički recept..

Stoga izbor lijeka za liječenje problematične kože ovisi o pacijentovim osobnim željama..

Što je bolje Baziron AS ili Zenerit?

Kada se uspoređuju dvije ljekovite tvari, kao što su Zenerit i Baziron As, treba odmah pojasniti da su te dvije tvari usmjerene na različite učinke na epidermu..

Zenerit se bori protiv površinskih problema i uklanja bakterije koje se nalaze unutar pora. Baziron AS, pak, učinkovito uklanja uzroke pojave upalnih formacija unutar slojeva kože i na površini.

Što je bolje Baziron AS ili Skinoren?

Primjena ova dva lijeka ovisi o individualnim karakteristikama kože, stoga se prije odabira lijeka preporučuje proći odgovarajuću dijagnozu, prema čijim će rezultatima liječnik propisati najučinkovitiji lijek.

Stručnjaci savjetuju, ako uporaba Bazirona AS ne donese potrebne rezultate, u ovom je slučaju potrebno koristiti Skinoren.

U prisutnosti velike površine kože koja je zahvaćena aknama, učinkovitije je koristiti Skinoren, budući da ga je dopušteno nanositi na cijelo područje epiderme u velikim količinama, Baziron AS preporučuje se nanositi samo na mjesta upalnih formacija.

Jedna od prednosti Bazirona AC je sposobnost odabira najprikladnije doze proizvoda i sposobnost vlaženja kože, dok Skinoren suši kožu i može izazvati ljuštenje. Također, vrlo često se kod osjetljive kože na mjestima nanošenja mogu pojaviti suhoća i osjećaj pečenja..

Recenzije

Recenzije o lijeku Baziron AS:

Zaključak

Svako je ljudsko tijelo individualno, stoga mnoge ljekovite tvari koje su vrlo popularne nisu uvijek prikladne za ostalo. Stoga ne biste smjeli samostalno liječiti i kupovati lijekove bez liječničkog recepta..

Pojava akni može ukazivati ​​na razvoj složenijih vrsta bolesti, stoga se za brzo i kvalitetno liječenje preporučuje podvrgavanje odgovarajućoj dijagnozi uz pomoć koje će stručnjak utvrditi uzroke nastanka akni i propisati pravilan tretman.