loader

Glavni

Prevencija

Recenzije o hidratantnom gelu za lice - sesderma laboratoriji azelac hidratantni gel

U strahu sam. Nikad nisam imala takvu kožu! Super krema za problematičnu kožu s osipom i crvenilom.

Roba je stigla na vrijeme, apsolutno nemam prigovora na uslugu. Ali proizvod je, čini mi se, neispravan. Ovo nije prvi put da koristim ovu kremu, ali ovaj put je najvjerojatnije proizvođač pustio neispravnu seriju robe i naišao sam na takvu staklenku. Dozator ne radi. Koliko puta nisam pokušao dobiti barem malo kreme - jao i ja!

Elena, molim vas, pažnju da je dozator ove kreme izrađen pomoću nove tehnologije - vakuumske pumpe, u kojoj nema cijevi. Za opskrbu kremom potrebno je bocu osloboditi zraka izradom određenog broja preša.

Najbolji gel za problematičnu kožu. Smrvljen sam 1,5 stjenovito i razmišljao sam da znam alternativu, kao i ekvivalent, bez ulaska u nju. Pužem bez veze, savršeno sam zadovoljan s tom mirnom škirom.

Pročitao sam puno kritika, a greškom sam nasjeo na to. Ne razumijem zašto nema uzoraka ove tvrtke, sredstva su prilično skupa, ali nije moguće razumjeti odgovara li vam to ili ne. Imam rosaceu već dugi niz godina i proizvođač kreme obećao je da će smanjiti crvenilo korištenjem. Nisam vidio nikakav rezultat, posebno sam se fotografirao svako jutro mjesec i pol dana. I također sam se jako iznenadio da je bilo problema s zatvaračem, proizvod je trebalo pritisnuti više od 10-15 puta da se istisne krema, to je vrlo čudno. Dobar kao hidratantna krema. Za mene osobno ova krema ne vrijedi novca.

Nažalost, sastav je netočan. U njemu uopće nema glikolne kiseline, kao ni ostali sastojci koje ste naveli (ovaj gel temelji se na azeloglicinu. Ispravke učinite razjašnjavanjem sastava kod ovlaštenog predstavnika.

  • svi odgovori (2) ⌄
  • sakriti ⌄

Marina, hvala ti što si obratila pažnju na netočnosti na web mjestu, podaci će se provjeriti i ispraviti u bliskoj budućnosti.

Šminka, podaci o sastavu gela nisu ispravljeni! Generalno, gel je super!

Izvrstan lijek za problematičnu, osjetljivu kožu s osipom i crvenilom. Kada se nanosi 2 minute, postoji ljepljivost, onda prolazi, kako kažu u recenzijama, nisam primijetio zelenilo. Ljudima noću i ujutro ispod pudera idealno je i u rezultatu i u senzacijama. Kozmetika je profesionalna i određuje znatnu cijenu, samo vi morate odabrati svoj tip kože, po mogućnosti s liječnikom. Sretno svima u borbi za zdravu kožu.

Koristim ga kao dodatni proizvod za njegu. Češće poput noćnih. U dnevnoj njezi trebate pričekati dok se ne upije dok ne bude ljepljivosti i zelenkasta sjedala nestane. Koža je tada osvijetljena iznutra. Na suncu i bez zaštitnog sloja, ne upotrebljavajte ga oštro. Koža je prilično problematična (osip, pore, rozacea, post-akne). Ali Azelac ide dobro. Efekt mi se jako sviđa.

Sviđa mi se, koristim ga već drugi mjesec, stanje kože je postalo bolje, osipa je manje, čak su i pore puno uže. Ako je potrebno, na kremu nanesem kozmetiku

Krema mi se neće dodati, prvi mjesec pobjedničkog svećenika bio je zao još puta deset puta, a sada je drugi mjesec pobjednički svećenik već otišao. Ako se akne nakon uklanjanja ne uklone i zbog ljepljivosti prisutnosti, a čini se da to žele i moći. Želim spakirati jakisnu. Neću biti veći od svog brata.

Osjećaj kao nakon pilinga!) Osvjetljava kožu, nosi se s osipom

Hidratantni gel, žele SesDerma Azelac hidratantni gel - recenzije

Tako sam stigao do Sesderme. Dugo gledam u smjeru ove marke, ali nekako mi sve ruke nisu sezale...

Malo povijesti. Marka Sesderma pojavila se 1989. u Valenciji kada su se dr. Serrano i njegov tim okupili. Veliko iskustvo u području dermatologije i farmaceutike, kao i personalizirani pristup, omogućili su im da razviju nove proizvode za kozmetičko tržište..

2010. godine Sesderma je lansirao novu paletu proizvoda temeljenih na nanotehnologiji. Trik leži u činjenici da se liposomi koriste ne samo kao aktivni sastojci, već i kao sredstvo za isporuku ostalih komponenata na kožu. Kao rezultat - značajan porast njihove učinkovitosti.

Moja prva kupnja obuhvaćala je nekoliko sredstava, o tri će biti riječi u nastavku.

U potrazi za odgovorom na pitanje kakav efekt želim i što zapravo moja koža treba, a nakon dugog proučavanja linija proizvoda i formata, došao sam do zaključka da su mi najudobnije tekućine i gel kreme - lagane teksture i Airless pakiranje... Tako da je moj izbor pao na junake ovog posta.

Sesderma ATPSES krema za energiju stanica - Cellular Energizing krema

U opisu ima puno znanstvenih riječi, zvuči prilično solidno, ne znam koliko stvarno djeluje, ali trčim i kažem da mi se krema svidjela

Što nam obećavaju?

Poboljšanje vitalnosti matičnih stanica dermisa i zaštita od starenja. Krema potiče energiju stanica kože, aktivira i također štiti mitohondrije svake od stanica.

Rezultat je obnovljena blistava koža puna energije. Naime: energija se sintetizira na svim razinama kože, poboljšava se pristup kisika koži i, kao rezultat, smanjuju se bore, povećava elastičnost, poboljšava cirkulacija krvi.

Ova se krema također preporučuje kao kućna njega nakon LED terapije radi poboljšanja ukupnog učinka..

Stres i nedostatak sna... sve to utječe na stanje kože i cijelog tijela u cjelini, pa sam se nadao ovoj kremi.

Započet ću s ambalažom koja me jako razveselila: čvrsta plastična bočica s dozatorom. Plastika je prozirna, što vam omogućuje da vidite količinu preostalog proizvoda. Bezvazdušno pakiranje sprječava kontakt proizvoda sa zrakom (a ja sam vrlo skrupulan po tom pitanju), a također ga ne trebate dohvatiti lopaticom (ili još gore prstom).

Proizvod je svijetlo bijela krema koja se vrlo lako razmazuje po koži i upija se dovoljno brzo.

Zapanjio me miris voćnog pirea - to je ono što ne očekujete od ljekarne /

Priznajem, pomalo me zbunila činjenica da je krema namijenjena svim tipovima kože. U mnogim slučajevima to znači da će mi proizvod podmazati kožu i dati nepotreban sjaj, a u najgorem slučaju može začepiti pore sa svim posljedicama... Ali ne i ATPSES. Njime je moja koža dobila točno onoliko koliko je trebalo.

Osim optimalne hidratacije, krema doista tonizira i osvježava kožu. Zbog oksigenacije ten se popravio, otupjelost je nestala, napominjem da je koža postala elastičnija i glatka. Ni na mojoj reaktivnoj koži nisu primijećene alergijske reakcije ili druge negativne manifestacije.

Ovu sam kremu koristila najčešće navečer, s obzirom da sam AZELAC nanosila ujutro (o tome ću kasnije), ali čak i kada se koristila ujutro prije šminkanja, nije stvarala probleme. Svi temelji se savršeno uklapaju, bez masnog sjaja tijekom dana.

Hijaluronska kiselina, L-ergotionein, niacinamid, vitamin C - izvrstan "koktel" za umornu kožu.

Razdoblje upotrebe: oko 2 mjeseca

Cijena: 4950 rubalja (na web mjestu ureda)

Snailas gel za oči - Gel za oči protiv starenja

U ovoj sitnici privuklo me prije svega prisutnost puževe sekrecije (pa čak i kapsulirane u liposomima). Aktivni sastojci uključuju niacinamid, resveratrol, hijaluronsku kiselinu i retinol te brojne prirodne ekstrakte - ukratko, san, a ne sastav.

Inspirirana ovim sastavom kupila sam Snailas i tek tada mi je na oko pala informacija da su proizvodi ove linije namijenjeni zreloj koži

Pa, morao sam probati... Osim toga, ako svaki sastojak gledate zasebno, ništa neobično...

prevencija i terapija starenja kože, smanjenje bora, uklanjanje staračkih pjega, mlohavost, dehidracija, nepravilnosti na koži. Poboljšava stanje ožiljaka i strija.

U mom su slučaju do sada relevantne samo točke o prevenciji i terapiji starenja, dehidracije i smanjenja finih bora. S tim u vezi, alat dobro funkcionira, ali, da budem iskren, očekivao sam više, iako neću pronaći grešku (još uvijek je namijenjen drugoj dobnoj skupini).

Dobro umiruje kožu i gotovo trenutno daje osjećaj ugode.

O prisutnosti retinola u sastavu. Izašao sam van bez ikakvih sredstava (neodgovorno sa svoje strane, slažem se) i sunčao se (s prosječnim SPF-om), nisam primijetio nikakvu pigmentaciju ili druge neugodne nuspojave.

Web stranica navodi da je proizvod u bezzračnom formatu, ali sada se prodaje u tubi.

Ovaj je gel više poput guste tekućine. Apsorbira se vrlo brzo, ostavljajući vlažan osjećaj na koži. Šminka mu pristaje čak i bolje nego bez njega, ništa se ne otkotrlja i raspada se (za ovu točku 5+). Ima neupadljiv ljekarnički miris, nakon nanošenja je potpuno nevidljiv.

Razdoblje upotrebe: oko 2 mjeseca

Cijena: 2990 rubalja (na web mjestu ureda)

Azelac hidratantni gel - hidratantni gel s azelaičnom kiselinom

E, sad je to ocjena C...

Budući da sam "sretni" vlasnik reaktivne hirovite kože sa svim posljedicama, ali također i mješovitog tipa, u stalnoj sam potrazi za čudesnim lijekom koji bi riješio sve ove probleme ili barem smanjio njihovu manifestaciju.

"Zašto ne. možda je ovo vrlo čudesan lijek... "- pomislila sam nakon čitanja oduševljenih kritika na Internetu. Naravno, svi smo različiti, sve je individualno, ali što ako...

Isto prikladno pakiranje.

Aktivni sastojci: azelaična kiselina, ekstrakt mlijeka čička, niacinamid, pantenol, umirujući sastav, a proizvođač obećava da će smanjiti manifestacije stanja kože poput rozaceje, crvenila, rozaceje i akni, kao i borbu protiv bora (!).

Najviše me zanimao učinak regulacije sebuma, kao i smirujući učinak i uklanjanje crvenila. Ovaj se gel nije snašao u ovim zadacima - u mom slučaju. Lice je blistalo na istim mjestima i istim intenzitetom, a crvenilo se nije smanjivalo (ali se nije ni povećavalo - koža stvarno podnosi proizvod, kao što proizvođač obećava).

Dobro vlaži, ali lice nakon toga sja, a ja uopće nisam primijetila deklarirani pozitivan učinak na bore. Pa, ajme i ah...

Prema mojem razumijevanju, ovaj je gel još uvijek sličniji tekućini, sedefaste boje sa svijetlo bež bojom. U početku miriši na pšenični kruh ili nešto slično, a onda se pojavi nešto kvasca. Neću reći da je lijepo, ali možete izdržati...

Naravno, neću ponoviti, ali sve je individualno...

Razdoblje upotrebe: oko 2 mjeseca

Ocjena: 3- (subjektivno)

Cijena: 2990 rubalja (na web mjestu ureda)

Sva tri proizvoda su potrošena, pa su se sada na moju skrb pojavili i drugi proizvodi iste marke o čemu ću govoriti u sljedećem dijelu..

Recenzije kreme Azelak

Sesdermin hidratantni gel Azelac (s azelaičnom kiselinom) namijenjen je koži sklonoj aknama, eritemu, rozaceji, crvenilu i rozaceji. Ovo nije cjelovita recenzija, budući da Imao sam samo uzorke, ali podijelit ću svoje opće dojmove.

Ukupno 6 ml - čini mi se puno, bili su mi dovoljni za nekoliko tjedana u kolovozu. Koristi se noću. Neću ništa reći o rozacei, aknama, rozaceji, proizvod ipak trebate duže koristiti. Ali što se tiče crvenila, ovaj je gel samo čarobni štapić. Odmah uklanja crvenilo, trenutno zaglađuje kožu, ujednačava tonus. Oni. činilo se da postoji neka vrsta iritacije na licu, prošlo je nekoliko minuta nakon nanošenja kreme, a od nje nije ostao ni traga. Ali ako gel koristite noću, tada će vam jutarnji rezultat općenito izgledati fantastično..

Ali opet, ne znam kako se gel nosi sa složenim problemima. S malim se uspijeva vrlo učinkovito boriti. Uz to, čini T-zonu manje masnom, tj. smanjuje proizvodnju sebuma.

Od minusa: ne baš ugodan miris, nekakva ljekarna. Plus tekstura koja je teška za ljeto. Da, to je gel, ali nije najlakši, plus njegova je konzistencija prilično gusta, obavijajuća. Čini se da nije mastan i brzo se upija i ne ostavlja primjetan film, ali je svejedno težak za vruću sezonu. Pa, njegova hidratantna svojstva su prilično slaba. Čak i mojoj mješovitoj koži nedostajala je hidratacija, lice me počelo malo povlačiti.

Sesderma ima Azelac RU serum, pa bi najvjerojatnije bolje odgovarao za ljeto.

Nekoliko riječi proizvođača o hidratantnom gelu Sesderma Azelac: pH 5,5, azeloglicina ® u sastavu kombinira svojstva azelaične kiseline i glicina. Gel vlaži, umiruje kožu, ublažava crvenilo i regulira rad lojnih žlijezda. Blokira sintezu tirozina i tako ujednačava cjelokupni tonus kože. Dodatna svojstva - njega protiv starenja i borba protiv bora, vlaženje kože, povećanje njene elastičnosti. Fitosfingozin je prirodni lipid koji je uključen u izgradnju ceramida i pomaže u ublažavanju iritacije. Ekstrakt mlijeka čička ima umirujuća, omekšavajuća, antioksidativna svojstva, pomaže u brzom uklanjanju crvenila.

Glavni sastojci: liposom kapsulirana azelaična kiselina; ekstrakt mlijeka čička; niacinamid kapsuliran u liposomima; panthenol kapsuliran u liposome, azeloglicin.

Alkohol je na 8. mjestu, ali se uopće ne osjeća. Možda se, naravno, zbog njega koža lagano stegnula, ali malo je vjerojatno.

Nakon gela želim isprobati serum. Mislim da bi trebalo biti lakše. Ali uzorke ne možete dobiti, ako uzmete, odmah punu verziju. Mislim da zasad pregovaram s krastačom. :)

Ne sjećam se koliko košta serum, ali gel od 50 ml prodaje se u prosjeku za 25 eura. U istoj seriji postoji i hidratantna krema s triklosanom i alkoholnim losionom (o tome sam napisao).

Hidratantna krema AZELAC SESDERMA (SESDERMA)

Hidratantna krema na bazi ekstrakta mlijeka čička, liposomskih komponenata, uključujući pantenol i hijaluronsku kiselinu, bori se protiv utjecaja slobodnih radikala na kožu, umiruje, uklanja crvenilo i nečistoće, djeluje regulira sebum, regulira lučenje sebuma i uklanja akne, ujednačava tonus kože, pomlađuje i zaglađuje bore, poboljšava elastičnost i hidrataciju kože. Proizvod je razvijen pomoću tehnologije NANOTECH ™. Njegova jedinstvenost leži u upotrebi aktivnih sastojaka smještenih u liposome nano veličine - male posude s lipidima koje komponentama omogućuju brzi prodor u duboke slojeve kože i time povećavaju učinkovitost proizvoda.

Ekstrakt mlijeka čička potiče regeneraciju kože, tonizira i aktivira metaboličke procese, bori se protiv upala i štiti od negativnih učinaka vanjskog okruženja.

Liposomirana azelaična kiselina djeluje antimikrobno, antioksidativno, posvjetljuje, zaglađuje i ujednačava tonus kože, bori se protiv upala i crvenila, sprječava pojavu akni i mitesera.

Liposomizirani niacinamid (vitamin PP) regulira proizvodnju sebuma, bori se protiv tamnih mrlja, akni i post-akni, smanjuje bore, ima zaštitna svojstva, vlaži.

Liposomirani pantenol djeluje umirujuće, protuupalno, regenerirajuće i zacjeljujuće.

Liposomska hijaluronska kiselina visoke i niske molekularne težine trenutno vlaži kožu, poboljšava njezinu elastičnost i zaglađuje bore.

Liposomirani fitosfingozin djeluje protuupalno, antimikrobno i protugljivično, umiruje kožu, obnavlja je i potiče regeneraciju stanica.

Vrhovima prstiju nanesite na lice lagano utrljavajući dok se potpuno ne upije. Može se koristiti kao baza za šminkanje. Može se koristiti ujutro i / ili navečer.

Profesionalnu kozmetiku Sesderma u Moskvi i drugim gradovima Rusije možete kupiti s besplatnom dostavom u našoj internetskoj trgovini Beauty-You.

Također možete dobiti savjet od profesionalnog kozmetologa koji ima veliko iskustvo u kozmetici Sesderma. Kada naručite kozmetiku u našoj trgovini, na poklon ćete dobiti set sondi posebno sastavljenih za vašu dob i tip kože.

Dostava unutar Moskve u krugu Moskovske kružne ceste kurirom BESPLATNO od 3.500 rubalja.

Dostava unutar Sankt Peterburga u krugu prstena kurirskom dostavom BESPLATNO od 5000 rubalja.

Dostava unutar Rusije BESPLATNO od 3.500 rubalja.

Dostava po Bjelorusiji, Kazahstanu BESPLATNO od 6000 rubalja.

Losion doslovno revitalizira suhu, dehidriranu kožu. Zasićuje ga vlagom, tonizira, omekšava i umiruje. Preparat je zasićen hidratantnim biokompleksima i ekstraktima ljekovitih biljaka, završavajući fazu čišćenja, priprema kožu za naknadnu primjenu kozmetičkih pripravaka.

Kolagen Biomatrix idealan je pripravak za njegu starenja kože bilo kojeg tipa, kao i za umornu, beživotnu, dosadnu i dosadnu kožu. BioColl matrica VITAL može se koristiti i za uklanjanje dobnih promjena i za sprečavanje starenja. Lijek savršeno vlaži kožu, zaglađuje bore, potiče metabolizam, pospješuje obnavljanje tkiva, daje koži mladolik i atraktivan izgled.

Snažno umirujuće, protuupalno, analgetsko, hidratantno i tonizirajuće djelovanje. Potiče proces zacjeljivanja rana. Obnavlja kožu nakon agresivnih kozmetičkih i dermatoloških tretmana. Ublažava svrbež, iritaciju, crvenilo.
Primjena: nanositi 1-2 puta dnevno na očišćenu kožu laganim masažnim pokretima.
Aktivni sastojci: aloe vera - 95%, biljni ekstrakti - 2% (breza, kamilica, konjski kesten, neven, lipa, čička, crna bazga, vještica, sljez), ulje šipka - 1,2%, glicireinska kiselina -0,35 %, vitamin E -0,24%, bisabolol -0,20%, triklozan -0,20%, ekstrakt kvasca, vitamin C, alantoin.

Brzo obnavlja, omekšava i smiruje nadraženu kožu, potiče prirodnu regeneraciju i obnavljanje stanica, pomlađuje kožu tijekom bio i fotostarenja, pruža joj antioksidativnu zaštitu. Obnavlja kožu s znakovima ozbiljnih oštećenja (kemijske i toplinske opekline, eritem nakon sunca, iritacija kože od jakog vjetra, mraza itd.)

Primjena: masku nanesite u debelom sloju 15 minuta, 1-2 puta tjedno.

Aktivni sastojci: ulje šipka, sjeme bijelog limnanta, ulje noćurka, kukuruzno ulje; alantoin, vitamin E, linolna kiselina, linolenska kiselina, kaolin, titan-dioksid.

Kompleks za osjetljivu, nadraženu kožu i kožu sklonu kuperozi s retinil palmitatom i vrijednim biljnim ekstraktima zelenih algi, matičnjaka, vještice, kamilice, nevena, divljeg kestena, slatke naranče. Smanjuje ispiranje, svrbež i perutanje, djeluje antihistaminski, djeluje omekšavajuće. Jača stijenke krvnih žila, regulira njihov tonus i propusnost, uklanja natečenost. Sadrži antioksidativni kompleks, potiče vitalne procese u koži, poboljšava metabolizam stanica, sprječava prerano starenje i kontrolira melanogenezu.

Lijek se koristi kao koncentrat za maske i kreme ili za uređaje: fonoforeza, mezoterapija bez igala (elektroporacija), kavitacija, presoterapija.

6 ampula od 3 ml

HIDRALANIN HIDRATIZACIJSKA KREMA

HIDRALANINSKI KREM

SOS SERUM CITOKINOL
CITOKINOLSKI SERUM

NUTRITIVNA UGODNA KREMA GLICINUTRINA
GLICINUTRINSKI KREM

Našu internetsku trgovinu osnovao je profesionalni kozmetolog s velikim iskustvom u kozmetologiji. Svetlana je radila i surađuje s kozmetičkim markama predstavljenim u trgovini, zna sve nijanse upotrebe i podijelit će s vama svoje mišljenje o različitim proizvodima, reći vam što će najučinkovitije djelovati na vašu kožu. Na temelju rezultata savjetovanja za vas će se prikupiti set minijaturnih krema kao poklon za vašu narudžbu. Od 2011. godine stojimo vam na usluzi!

Recenzije kreme Azelak

Avene - zaštita od sunca za najosjetljiviju kožu

Anthelios - # 1 u Rusiji na preporuku dermatologa

100% prirodni dodaci prehrani premium SOLGAR

Now Foods - dodaci prehrani i vitamini!

Ergonomija i održivost četkica za zube RADIUS

Upoznajte jedinstveni komplet za intenzivno izbjeljivanje!

Uriage - njega nježne kože beba i beba

Sigurna i učinkovita briga za vas i vašu bebu

Revitalizirajući tretmani za lice i tijelo Gezatone uređajima

Avene DermAbsolu - temeljna njega za zrelu osjetljivu kožu.

Aravia Professional - Spa depilacija, parafinska terapija, njega tijela

Bioderma Hydrabio Perfector - zaštita i sjaj vaše kože

Batiste - suhi šampon br. 1 u Europi

Vinopure je jednostavno i učinkovito rješenje za uklanjanje nepravilnosti na koži.

CeraVe - Inovacija za jačanje zaštitne barijere kože!

Odvažni dizajn i ludo ugodna SPA njega u vašem domu

Pojačivač trepavica - Duge, voluminozne, guste trepavice!

Elancyl Slim Design - glađa, čvršća i čvršća koža

Filorga - formule nadahnute tretmanima estetske medicine

GiGi - kombinacija prirodnih sastojaka i proizvoda visoke biotehnologije

Guam - Prirodna talijanska kozmetika na bazi algi

Korejska kozmetika za njegu lica i tijela

Vodeći laboratorij za profesionalnu kozmetiku u Izraelu

Pozdravite svoje nove pomagače - revolucionarne spiralne narukvice za kosu

Isdin je marka broj 1 u Španjolskoj! Inovativna zaštita od sunca

Johnny's Chop Shop - moderna linija kozmetike za dečke koji žele izgledati sjajno!

Isprobajte najkvalitetnije japanske platnene maske

Biljna energija za ljepotu kose

La Roche-Posay - dermatološka preporuka za osjetljivu kožu br!

Loreal Professional - Izvor Essentielle izvor prirodne ljepote kose

Mustela - sigurna i učinkovita njega za vas i vašu bebu
06.10.2017

Matrix - Keep me Vivivd - očuvanje boja u svijetlim nijansama

Nature`s Bounty - Dodaci prehrani koji podržavaju vaše zdravlje i ljepotu

O.P.I - svjetski lider u profesionalnoj njezi noktiju!

Orthomol - njemački vitamini za vaše zdravlje!

Fotografija - snaga prirode za vašu kosu!

Melemi za suhe, ispucane i nadražene usne i kožu

Royer - prirodna kozmetika sa 100% organskom sluzi puževa!

Klinički učinkovita medicinska kozmetika koja je učinkovita zamjena za operaciju

Skincode - kôd za zdravu, lijepu kožu

Dr. Čvor - 212 Pročišćeni užitak!

Pouzdani dermokozmetološki proizvodi za njegu kože za novorođenčad, djecu i odrasle

Uriage - Age Protect - korekcija bora i sjaj

Uriage - Hyseac - Vaš idealan tretman za problematičnu kožu
01.11.2017

Weleda hidratantni balzami za usne obavijet će vaše usne sjajem prirodne ljepote!

Učvršćujuće djelovanje protiv znakova starenja

CORA - kombinacija prirodnih sastojaka s najnovijom visokom tehnologijom

  1. Recenzije
PRIKAZI
DOM ZDRAVLJA KOŽE
Recenzije farmaceutske kozmetike
Sesderma
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • pet
  • .
  • 13
  • "

Mustafaeva Victoria Ruslanovna Bakhchisarai | 04.06.2020 |

Noćna maska ​​za lice 1 kom (Sesderma, tretmani za uljepšavanje)

Zaključci: Maska je prekrasna) Nanosi se noću, a ujutro je koža baršunasta!

Toryanik Olga Moskva | 31.05.2020 |

Serumski aktivator rasta trepavica i obrva Seslash, 5 ml (Sesderma, Seslash)

Zaključci: Proizvod je vrlo ugodan, nije mastan. Izgleda poput melema. Lijepo se prijaviti. Obrve i trepavice doista jačaju. Nije potrebno čekati da narastu duge i pahuljaste, ali kao jačanje je izvrsno. I što je najvažnije, ne iritira oči.

Toryanik Olga Moskva | 30.05.2020 |

Osobni program za obnavljanje ravnoteže kože sklone aknama 1 kom (Sesderma, Sesmedical)

Zaključci: Nevjerojatan program pilinga. Imam masnu kožu s rozacejom. Piling je savršen zbog azelaične kiseline u sastavu. Postoji kumulativni učinak. Ne izaziva iritaciju, naprotiv, koža se smiruje.

Julia Tomsk | 29.05.2020 |

Hidraderm hidratantna krema za ruke, 50 ml (Sesderma, Hidraderm)

Zaključci: Odlična krema! Dugo sam tražila kremu za starenje kože i napokon je našla! Odmah se transformira i pomlađuje. Miris je nenametljiv, konzistencija je između kreme i gela. Isprva bezbojno, kad se trlja, postaje bijelo. Apsorbira odmah, a da se ne osjećate poput filma. Koža je vrlo mekana. Preporučujem svima! Ova krema vrijedi novca.

Julia Tomsk | 29.05.2020 |

Maska za učvršćivanje Daeses, 75 ml (Sesderma, Daeses)

Zaključci: Maska je gusta, bijela, dobro raspoređena, trne prve minute. Ne izaziva crvenilo nakon ispiranja. Dobro djeluje sa bilo kojim serumom koji je prethodno primijenjen ispod maske.

Julia Tomsk | 29.05.2020 |

Factor G krema za oči, 15 ml (Sesderma, Factor G)

Zaključci: Dobra krema, ugodne, nemasne teksture, nenametljive arome,
i istodobno djeluje. Zateže i ujednačava kožu. Vrana noge su manje izražene. Učinak je primjetan nakon 3-5 upotrebe. Dovoljno ekonomično, dosta mi je bilo pola godine.

Popova Elena Omsk | 28.05.2020 |

Azelac Ru liposomski serum, 30 ml (Sesderma, hiperpigmentacija)

Zaključci: Nježni serum protiv pigmentacije. Ugodnog mirisa. Uzela sam ga u nadi da ću smanjiti broj svojih pjega i ujednačiti cjelokupni tonus kože. Nakon nanošenja serum je malo ljepljiv, ali nakon nanošenja kreme koža se osjeća ugodno. Upala se smanjuje. Zaštita od SPF potrebna je tijekom dana)

Balabajeva Alena Kazan | 23.05.2020 |

Gel 0,15% Retises Nano, 30 ml (Sesderma, Retises)

Zaključci: Ovaj proizvod s niskom koncentracijom retinola pogodan je za one koji prije nisu koristili takve proizvode, jer se koža definitivno mora naviknuti na njih. Prozirni gel s žućkastom bojom, miriše na vitamin iz djetinjstva)
Pri prvom nanošenju koža je jako primjetno pekla, u području primjene došlo je do jake hiperemije (crvenila). Nakon nekog vremena osjećaj pečenja je prošao, ali crvenilo se zadržalo dovoljno dugo, pa ga je bolje koristiti noću i svaki drugi dan. Nakon toga se koža navikne, a neuredni osjećaji se smanje.
Ali ujutro - koža je samo breskva, napeta i zaglađena, elastičnija, iako s tim nije bilo problema. Gel koristim vrlo kratko, ali već je uklonio blaga i nedavna mjesta nakon akni, jako sam iznenađen ovim.
Jedino, ljeti, naravno, ne biste ga smjeli koristiti ili koristiti s najjačim spf sredstvom..

Fomenko Irina Vologda | 21.05.2020 |

Krema za ispravljanje tona kože C-Vit, 30 ml (Sesderma, C-Vit)

Zaključci: Krema je gusta, ali se dobro širi po koži. Retušira manje nedostatke, blago ujednačava tonus kože. Ne ostavlja sjaj. Koža je nakon nanošenja ugodna. U usporedbi s drugim ss kremama mogu zaključiti da nije loša, ali može biti i bolja.

Vera Vladivostok | 19.05.2020 |

Krema za ispravljanje tona kože C-Vit, 30 ml (Sesderma, C-Vit)

Zaključci: Krema doista ujednačava boju kože - do jarko narančaste. Mogu pretpostaviti da će se svidjeti glumcu u dječjoj predstavi Chunga-chang ili nečem sličnom. Iako se, iskreno govoreći, primjenjuje samo neravnomjerno, s mrljama, pa je poravnanje takvo. Nisam ga uspjela zasjeniti ničim. Nakon nanošenja, čak i nakon nekoliko sati, ne upija se, ne širi se, ne prilagođava se tonu kože, na dodir se kotrlja. Naravno, ne dolazi u obzir izlazak vani u ovom obliku, ali odlazak u krevet s ovim na licu također je nemoguć, jer će krevet patiti. Šteta je što sve te neugodnosti ničim nisu opravdane. Koristila sam ga tri mjeseca, ne svaki dan, nisam vidjela učinak.

Ritz Diana Moskva | 16.05.2020 |

Factor G krema za oči, 15 ml (Sesderma, Factor G)

Zaključci: svidjelo mi se! Savršeno vlaži i njeguje nježnu kožu oko očiju, čineći izgled otvorenijim. Kupit ću još. Naravno da preporučujem, ali samo za kožu s ne jako izraženim dobnim promjenama. Prije za umornu kožu.

Popova Elena Omsk | 16.05.2020 |

Krema za stanični aktivator Sesgen 32, 50 ml (Sesderma, Sesgen 32)

Zaključci: Kozmetičarka je dala ovaj uzorak ove kreme kako bi produžila učinak i obnovila nakon DNK kore kože. Tako lijep i lagan, s lijepim mirisom. Želi se primijeniti i primijeniti. Koža postaje meka, baršunasta, ton kože se ujednačava. Savršeno pogodno za mješovitu kožu u toploj sezoni)

Hidratantni gel za lice / AZELAC 50 ml

Marka: SESDERMA (Španjolska)

Linija: AZELAC - linija na bazi liposomirane azelaične kiseline
Opis proizvoda:

Hidratantni, lagani gel s velikom tolerancijom zbog pH 5,5. Terapija kože s rozacejom, crvenilom, rozacejom i / ili kožom sklonom aknama. Azeloglicina ® kombinira svojstva azelaične kiseline i hidratantno djelovanje glicina. Djeluje smirujuće i antiradikalno, uklanja crvenilo koje prati rozaceu. Ima učinak regulacije sebuma, smanjujući.

Hidratantni, lagani gel s velikom tolerancijom zbog pH 5,5. Terapija kože s rozacejom, crvenilom, rozacejom i / ili kožom sklonom aknama. Azeloglicina ® kombinira svojstva azelaične kiseline i hidratantno djelovanje glicina. Djeluje smirujuće i antiradikalno, uklanja crvenilo koje prati rozaceu. Ima učinak regulacije sebuma, smanjujući lojnu sekreciju i uklanjajući akne. Inhibira sintezu tirozina, ujednačava boju kože. Ima svojstva protiv starenja, zaglađuje bore. Povećava hidrataciju i elastičnost kože. Fitosfingozin je prirodni lipidi kože i nalazi se u većini ceramida. Smanjuje iritaciju kože. Mliječna čička ima umirujući, omekšavajući i antioksidativni učinak, ublažava crvenilo na koži sklonoj kuperozi.

Azelaična kiselina kapsulirana u liposomima, ekstrakt mlijeka čička, niacinamid kapsuliran u liposomima, pantenol kapsuliran u liposomima, azeloglicin.

Nanesite na lice i vrat nježnim masažnim pokretima, trljajući vrhovima prstiju dok se potpuno ne upije. Može se koristiti kao baza za šminkanje. Preporučuje se nanošenje Azelac hidratantnog gela jednom ili dva puta dnevno.

Recenzije kreme Azelak

Količina: 50 ml

Referenca: 40003294

Dostupnost: u skladištu

Nagradni bodovi: 4

Želite li biti obaviješteni o izgledu robe?

Liposomirana azelaična kiselina djeluje antimikrobno, antioksidativno, posvjetljuje, zaglađuje i ujednačava tonus kože, bori se protiv upala i crvenila, sprječava pojavu akni i mitesera.

4-butilrezorcinol izbjeljuje, smanjuje pigmentaciju, djeluje baktericidno.

Čimbenici rasta HGH, EGF, TGF-BETA2, IGF imaju snažan učinak protiv starenja, posvjetljuju pigmentaciju, zaglađuju površinu kože, pojačavaju sintezu kolagena i elastina.

AZELAC RU GEL KREMA / DEPIGMENTING GEL KREMA, 50 ml (SESDERMA)

Kupite u jedan klik

  • Opis
  • Recenzije

Sesderma Azelac RU krema za pigmentiranje gela 50 ml

Sesderma Azelac RU gel krema je hiperpigmentacijski tretman izveden iz najprodavanijeg seruma u istom rasponu. Pogodno za sve tipove kože, pomaže smanjiti i spriječiti tamne mrlje

Sesderma Azelac RU gel krema je hiperpigmentacijski tretman koji se može koristiti za liječenje poremećaja pigmentacije kao što su melanoza, tamne mrlje od starenja, pjege, hormonalne mrlje ili hiperpigmentacija zbog izlaganja suncu. Sada je u sastavu gel-kreme Azelac RU bestseler u liječenju hiperpigmentacija zbog svojih sjajnih rezultata i niske inducirane osjetljivosti. Ovaj proizvod djeluje na proizvodnju melanina kako bi ga smanjio, spriječio i uklonio postojeće tamne mrlje, što rezultira svjetlijom kožom i smanjenjem tamnih područja. Pogodno za sve tipove i tonove kože, uključujući osjetljivu kožu i tamnu kožu.

Tehnički podaci

  • Tekstura: gel-krema;
  • Problemi s kožom: fotoepilacija, melazma, post-upalna hiperpigmentacija;
  • Vrijeme prijave: ujutro i navečer;
  • Dob: 15+;
  • Tip kože: svi tipovi kože, uključujući osjetljivu;
  • Glavne prednosti: pomaže u izblijedjavanju tamnih mrlja, pomlađuje, pogodno za sve tonove kože (uključujući tamnu kožu);
  • Formulirano bez: parabena.

Glavni sastojci

  • Kombinacija azelaične i traneksamične kiseline s ekstraktom sladića i 4-butilresorcinom pomaže izravno inhibirati melanogenezu i kontrolirati prijenos melanina u keratinocite;
  • Lignin peroksidaza pomaže u razgradnji postojećeg melanina kako bi se izblijedjele postojeće mrlje;
  • Undecinoil fenilalanin sprječava vezanje alfa-MSH hormona na svoj receptor i inducira sintezu melanina;
  • Ascorbyl Glucoside i Retinol imaju anti-age svojstva da štite i obnavljaju kožu;
  • Čimbenici rasta (EGF, TGF-Beta2, IGF) utječu na stanice da djeluju na prerano starenje.

Kako koristiti

Nanesite Sesderma Azelac RU Gel kremu svakodnevno navečer na čistu kožu, nanoseći je izravno na zahvaćena područja laganom masažom.

Azelaična kiselina - 9 pripravaka za bistru i zdravu kožu

Azelaična kiselina jedinstvena je tvar koja pomaže u borbi protiv akni i akni. Osnova je za pripremu mnogih kozmetičkih i medicinskih pripravaka za terapiju akni. pravilnom uporabom takvih sredstava možete se u potpunosti riješiti pustularnih osipa i akni, ne samo na licu, već i u cijelom tijelu.

Što je azelaična kiselina

Azelaična kiselina je kemikalija koja ima sva svojstva karboksilnih kiselina. U industriji se ta tvar dobiva iz oleinske ili linolne kiseline..

Pripravci azelaične kiseline imaju bakteriostatsko djelovanje protiv Propionibacterium acnes i Staphylococcus epidermidis, smanjuju proizvodnju masnih kiselina koje doprinose aknama.

Smanjuje stvaranje komedona. Utječući na proces keratinizacije epidermalnih stanica, oni potiskuju rast i aktivnost abnormalnih melanocita, koji uzrokuju hiperpigmentaciju poput melazme. Imaju anti-akne, depigmentirajući učinak.

Zahvaljujući ovim blagotvornim djelovanjima, azelaična kiselina, odnosno farmaceutski lijekovi s njezinim sastavom, su najviše preporučeni i propisani za liječenje akni.

Svojstva

Popularnost i djelovanje azelaične kiseline može se objasniti njezinim svojstvima. Među njima je potrebno istaknuti:

  1. Protuupalno. Istodobno, lijekovi s azelaičnom kiselinom pomažu u ublažavanju upala i crvenila, čineći akne i akne manje uočljivima..
  2. Antibakterijski. Lijekovi se aktivno bore protiv klica koje uzrokuju akne, akne i pustule na koži. I ne samo na licu, već i po cijelom tijelu.
  3. Zaglađivanje. To je osobito važno za uklanjanje učinaka akni i akni - ožiljaka, jamica, ožiljaka.
  4. Izbjeljivanje. Pripravci s azelaičnom kiselinom sprečavaju nakupljanje melanina na jednom mjestu, pomažu u osvjetljavanju kože, uklanjanju staračkih pjega, a čine i ožiljke i ožiljke manje uočljivima.
  5. Zasićenje kisikom. Pomaže zasititi stanice epiderme kisikom, aktivira metaboličke procese. To pomaže da se pore kože manje zaprljaju, što znači da se rizik od nastanka akni smanjuje nekoliko puta..

Unatoč tako dobrim svojstvima lijekova na bazi azelaične kiseline, valja imati na umu da svi lijekovi u kojima je ta tvar deklarirana u sastavu imaju svoje kontraindikacije i nuspojave. Stoga se prije početka liječenja trebate posavjetovati sa svojim liječnikom..

Indikacije za uporabu

Azelaična kiselina, odnosno pripravci na njenoj osnovi, koriste se za široku paletu kožnih bolesti. treba uzeti u obzir glavne indikacije za uporabu:

  1. Akne - začepljenje lojnih žlijezda.
  2. Povećana pigmentacija.
  3. Rosacea je kronična dermatološka kožna patologija, u kojoj su prisutni pustulozni i drugi osipi.
  4. Akne.
  5. Ostale erupcije.
  6. Seboreja.
  7. Couperose.
  8. Demodekoza - patologija uzrokovana aktivnošću krpelja.

To znači da se lijekovi koji sadrže azelaičnu kiselinu mogu koristiti ne samo u adolescenciji za borbu protiv akni. Ali i za liječenje drugih kožnih bolesti. Štoviše, u većini slučajeva pregledi svih ovih lijekova samo su pozitivni..

Kontraindikacije i nuspojave

Kao i bilo koji drugi lijek, pripravci s azelaičnom kiselinom imaju brojne kontraindikacije. Među njima su:

  1. prekomjerna osjetljivost na sastavne elemente proizvoda;
  2. djeca mlađa od 12 godina;
  3. trudnoća;
  4. razdoblje laktacije.

Također, masti i kreme na bazi azelaične kiseline mogu izazvati tako neugodne nuspojave kao što su:

  1. blago crvenilo kože;
  2. osjećaj utrnulosti;
  3. izgaranje;
  4. hiperemija i ljuštenje kože;
  5. privremeni porast osjetljivosti;
  6. lagani svrbež;
  7. trnci ili trnci.

Stoga je važno imati na umu da nekontrolirano liječenje uz potpuno zanemarivanje kontraindikacija i nuspojava može nanijeti nepopravljivu štetu koži. I bolje je ne riskirati ni u jednoj dobi.

Video: azelaična kiselina u liječenju kožnih bolesti

Primjena u dermatologiji i kozmetologiji

Pripravci izrađeni na osnovi azelaične kiseline uobičajeni su i široko korišteni proizvodi u dermatologiji i kozmetologiji. Koriste se u liječenju raznih bolesti..

Protiv akni i demodikoze

Azelaična kiselina u liječenju ovih bolesti utječe na kožu odjednom na nekoliko načina..

Prvo, potpuno uništava propoionske bakterije koje uzrokuju akne i mitesere. Pravilnom primjenom tečajeva pore kože uvijek se održavaju čistima, što znači da se na takvoj koži ne pojavljuju akne i miteseri.

Drugo, lijekovi imaju dobro izraženo komedolitičko svojstvo. Odnosno, pomažu u smanjenju broja komedona i mitesera..

Treće, redovita upotreba kiseline pomaže u uklanjanju svih mrtvih stanica. To dovodi do prirodnog pilinga, što pozitivno utječe na opće stanje epiderme na licu..

I što je najvažnije, lijek pod trgovačkim nazivom skinoren, a proizvodi se u obliku kreme ili gela, dobro se nosi s tako neugodnom bolešću kao što je demodikoza. Međutim, kako biste se trajno riješili potkožnih grinja, nužno je konzultirati se s liječnikom i isključiti samoliječenje..

Rosacea i pigmentacija

Pripravci s azelaičnom kiselinom izvrsno rade s tako neugodnom bolešću kao što je rozacea. Štoviše, možete započeti liječenje u bilo kojoj fazi bolesti..

Ovdje azelaična kiselina ima sljedeća korisna svojstva:

  1. keratolitički;
  2. antibakterijski;
  3. jačanje vaza;
  4. protuupalno;
  5. antioksidans.

Jednom u slojevima epidermisa, kiselina aktivira oslobađanje niza slobodnih masnih kiselina - upalnih provokatora, a također pomaže u smanjenju proizvodnje melanina.

Isti se tretman daje i za hiperpigmentaciju. Krema posvjetljuje problematična područja kože i sprječava njihovo daljnje širenje.

Azelain piling

Ovo je koristan, bezbolan, površinski tretman koji pozitivno utječe na kožu.

Ovaj postupak ima nekoliko indikacija za upotrebu:

  1. rozacea (paukove žile);
  2. rozacea (neinfektivna kronična upala);
  3. folikulitis (upalna lezija folikula dlake);
  4. izravnavanje finih bora;
  5. hiperpigmentacija.

Azelain piling prilično je jednostavan i učinkovit postupak. Praktično nema ograničenja i kontraindikacija..

Ali piling s azelaičnom kiselinom kod kuće je opasan. Bolje vjerovati profesionalnom kozmetičaru. Na taj način možete postići maksimalan rezultat i učinak. A nakon postupka bit će minimalna količina nuspojava.

Upute za uporabu azelaične kiseline

Prije početka liječenja pripravcima azelaične kiseline, preporučuje se da pročitate upute za uporabu koje dolaze uz svaku kremu ili mast..

Glavni zahtjevi za upotrebu takvih medicinskih proizvoda su sljedeći:

  1. doziranje i trajanje terapije određuju se pojedinačno;
  2. prije postupka, obrađena površina se temeljito očisti i osuši;
  3. krema ili gel namažu se tankim slojem i nježno trljaju vrhovima prstiju;
  4. propisana je obrada kože dva puta: ujutro i navečer;
  5. ako iritacija ne prestane tijekom liječenja, učestalost primjene lijeka dnevno treba smanjiti na jedno vrijeme ili potpuno napustiti terapiju azelaičnim proizvodima;
  6. krema ne smije doći na sluznicu usta, nosa, usana, a također ni u oči;
  7. za cijelo lice nije potrebno više od 2,5 cm kreme.

Sva ta pravila nisu toliko komplicirana kako bi se mogla činiti na prvi pogled. Ali svi koji se odluče koristiti lijekove s azelaičnom kiselinom za liječenje akni, demodekoze i drugih kožnih patologija, moraju ih ispuniti i ispuniti..

Primjena tijekom trudnoće i dojenja

Svi farmaceutski lijekovi na bazi azelaične kiseline ne preporučuju se za vrijeme trudnoće. međutim, ako opstetričar-ginekolog ili dermatolog odluči da će korist za majku od upotrebe lijekova s ​​azelaičnom kiselinom biti veća od štete za plod, tada je takvo liječenje dopušteno.

Ni u kojem slučaju ne biste trebali započeti liječenje lijekovima s azelaičnom kiselinom bez savjetovanja sa stručnjakom..

Lijekovi iz ljekarne

Dermatolozi preporučuju liječenje akni, akni, demodekoze i drugih kožnih bolesti pripravcima na bazi azelaične kiseline. Sadržaj ove tvari u kremama ili mastima je minimalan. Međutim, čak je i ova doza izvrsna za čišćenje kože..

Azelik

Sastav ove kreme razvijen je za liječenje akni na temelju bakteriostatskog djelovanja. Redovita uporaba tečaja može značajno smanjiti stvaranje masnoće koja začepljuje pore i uzrokuje akne.

Azelik također pomaže u suočavanju s komedonima. Ostale radnje uključuju usporavanje rasta i aktivnosti melanocita. Napokon, upravo te stanice uzrokuju pojačanu hiperpigmentaciju kože na licu. Drugi važan učinak je poravnanje i posvjetljivanje površine epiderme..

Krema se nanosi samo na očišćenu kožu. Stoga se prije početka postupka preporučuje korištenje uobičajenog gela za pranje ili pjene..

Prvi pozitivni rezultati mogu se vidjeti ne prije 4 tjedna od početka primjene. Maksimalni rezultat se vidi nakon 3 mjeseca svakodnevne uporabe. A ukupno trajanje liječenja određuje liječnik strogo pojedinačno..

Azix - Derm

Ova lokalna krema sadrži 20% azelaične kiseline. Lijek se prodaje u ljekarni. koristi se samo za lokalno liječenje akni, akni i drugih neugodnih bolesti epiderme.

Lijek karakterizira antimikrobno djelovanje protiv bakterija koje uzrokuju akne, ne samo na vanjskom području kože, već i u lojnim žlijezdama. Paralelno s tim, djeluje protuupalno djelovanje na nesavršenu kožu..

Prije nanošenja lice se mora oprati bilo kojim gelom ili pjenom za pranje i osušiti. Krema se nanosi u tankom sloju na oštećenu površinu. Štoviše, to može biti i lice, i područje dekoltea, i vrat.

Azix - Derm se nanosi na kožu dva puta dnevno. minimalno razdoblje liječenja je 1 mjesec. Ako se pojave nuspojave, doziranje treba malo smanjiti, a lijek primijeniti jednom dnevno..

Ako to ne pomogne, a iritacija se poveća, možete privremeno otkazati terapiju kremom azelaične kiseline, a zatim pokušati ponovno..

Skincleer

Azelaična kiselina u skinocleeru djeluje antibakterijski. Lijek djeluje protuupalno na kožu, uklanja oticanje i iritaciju. Savršeno uklanja mrtve stanice, što se naziva keratolitičkim učinkom.

Za razliku od ostalih analoga, skinclair djeluje ne samo u vanjskim slojevima kože, već i u dubini epiderme, u kanalima lojnih žlijezda.

Maksimalni rezultat korištenja kreme opaža se 2-3 mjeseca nakon početka liječenja. Nije hormonalni lijek, ne utječe na metabolizam.

Kremu je dopušteno konzumirati već od adolescencije. Za razliku od ostalih analoga, skinclair djeluje ne samo u vanjskim slojevima kože, već i u dubini epiderme, u kanalima lojnih žlijezda.

Skinoren

Jedan je od najpopularnijih lijekova za liječenje različitih stanja kože. Pripada u nekoliko skupina odjednom - antibakterijsko, protuupalno, keratoregulirajuće.

Treba uzeti u obzir glavne indikacije za uporabu:

  1. koža s aknama (prištići i miteseri);
  2. prevencija i liječenje žarišta postupalne hiperpigmentacije koja se pojavljuje nakon zarastanja akni.

Tijek liječenja dizajniran je za 3 mjeseca, ali poboljšanje se događa nakon 3-4 tjedna upotrebe lijeka.

Treba ga koristiti 2 puta dnevno (ujutro i navečer). Prije nanošenja lice treba oprati i osušiti ručnikom. Da bi se uklonile akne i miteseri, gel se ciljano nanosi 2 puta dnevno tankim slojem, a zatim se malo utrlja.

Na tržištu postoje dvije verzije ovog lijeka. Ovo je krema i gel. Jedina razlika između njih je koncentracija azelaične kiseline. Količina ove tvari u kremi je 20%, a u kremi 15%.

Gel se preporučuje pacijentima s masnom kožom. A ovdje je krema za one sa suhom ili normalnom kožom.

Azogel

Još jedan farmaceutski lijek s azelaičnom kiselinom za liječenje akni.

Djeluje antiseptički. Antibakterijski učinak djeluje na bakterije koje uzrokuju akne. Također smanjuje stvaranje mrtvih stanica kože koje uzrokuju mitesere..

Lijek omekšava kožu i ublažava iritaciju. Učinkovitost kreme je visoka čak i kod dugotrajnog liječenja.

Među preporukama za uporabu lijeka je liječenje papulopustularnih oblika akni ili rozaceje. Alat bi trebao tretirati problematična područja 2 puta dnevno. Poboljšanje vida obično je primjetno nakon 4 tjedna.

Ako uporaba terapijskog sredstva izaziva iritaciju, treba smanjiti volumen gela ili broj primjena. U slučaju posebne potrebe, preporučuje se obustavljanje postupka liječenja na nekoliko dana. Azogel gel treba koristiti kontinuirano tijekom cijelog razdoblja liječenja..

Aknestop

Ovaj lijek, osim što se rješava akni i mitesera, ima i dobar učinak protiv starenja..

Lijek ima ne samo vanjske, već i unutarnje učinke, odnosno liječi ne samo učinak, već i uzroke stvaranja akni. Korištenje lijeka usporava sintezu masnih kiselina, koje su izravni uzrok stvaranja akni.

Aknestop normalizira procese u folikularnim kanalima, ispire nepovoljne mikroorganizme. Trajanje liječenja je zbog individualnih karakteristika pacijentovog tijela. Minimalno razdoblje liječenja je 4 tjedna, a u slučaju melazme 3 mjeseca.

Finacea

Finacea je topikalni gel koji sadrži azelaičnu kiselinu, prirodnu kiselinu. Azelaična kiselina pomaže koži da se brže obnavlja i stoga smanjuje stvaranje akni i mitesera. Također pomaže u ubijanju bakterija koje uzrokuju akne i rozaceju..

Finacea se koristi za liječenje umjerenih akni i rozaceje.

Koristite Finacea gel točno prema uputama liječnika. Ne upotrebljavajte u većim ili manjim količinama ili dulje od preporučenih.

Očistite zahvaćeno područje blagim sapunom ili sapunom za čišćenje bez sapuna i osušite mekim ručnikom. Primijenite lijek prema uputama.

Finacea gel se obično primjenjuje dva puta dnevno, ujutro i prije spavanja..

Nemojte nanositi na zahvaćeno područje nakon upotrebe Finacea gela. To može dovesti do toga da tijelo apsorbira previše lijekova..

Može potrajati 4 tjedna ili duže da se simptomi poboljšaju. Nastavite koristiti Finacea gel prema uputama i obavijestite svog liječnika ako se simptomi ne poboljšaju nakon 12 tjedana liječenja.

Finevin

Još jedan lijek, koji je ruskim korisnicima nepoznat, temelji se na azelaičnoj kiselini. Metode uporabe i mjere opreza pri uporabi su potpuno jednake onima za uporabu drugih lijekova koji sadrže ovu aktivnu tvar..

Skinomax gel

Skinomax je gel protiv akni koji djeluje antiseptički i antimikrobno. Može se koristiti od dvanaeste godine bez ikakvih ograničenja ako nije utvrđena alergija na azelaičnu kiselinu.

Nuspojave su izuzetno rijetke. Jedan je od najjeftinijih lijekova na tržištu koji sadrži azelaičnu kiselinu. Stoga može sigurno djelovati kao analog skupljeg skinorena.

Kako sami napraviti kremu od azelaične kiseline kod kuće

Gotovo sve kreme, masti i gelovi od azelaične kiseline koje se prodaju u ljekarni imaju visoku cijenu. Da ne biste trošili na kupnju ovih skupih proizvoda, krema s azelaičnom kiselinom može se napraviti kod kuće..

Da biste napravili takvu kremu, morate unaprijed pripremiti:

  1. azelaična kiselina u prahu;
  2. saharoza;
  3. mikrolil. Posebni konzervans koji produžuje vijek trajanja gotove kreme;
  4. ulje jojobe. Ako je potrebno, dopušteno ga je zamijeniti maslinom ili ružmarinom;
  5. voda.

Napraviti kremu od azelaične kiseline nije tako teško kao što bi se moglo činiti. To se radi u nekoliko faza:

  1. Dodajte 1,5 mg azelaične kiseline u 16,5 ml vode, temeljito promiješajte. Za to se mora koristiti čista staklena posuda. Budući da je kiselina vrlo slabo topljiva u vodi, snažno je miješajte bičevima.
  2. Nakon konačnog razrjeđenja kiseline, dodaje se 1,5 ml saharoze. Sve je to opet zbrkano.
  3. U drugu staklenu posudu ulije se 7 ml ulja i obje posude zagriju u vodenoj kupelji.
  4. Nakon otapanja saharoze, sadržaj obje smjese se miješa dok se ne dobije homogeno stanje.
  5. Na kraju dodajte kap mikrolila.

Gotovu domaću kremu s azelaičnom kiselinom treba nanositi svaki dan. Nanesite na očišćenu kožu dva puta dnevno. Prvi rezultati bit će primjetni u roku od nekoliko mjeseci od početka uporabe..